Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Pohádka
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (7)

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Podle ukázek jsem čekala trochu něco jiného, a tak jsem byla trochu překvapena. V tomto případě mile překvapena. Příběh jednoduchý, takže se v něm člověk neztrácel, a i přesto závěr byl nečekaný. Ani chvíli jsem se nenudila. Je to zase něco nového, jiného. Kdo by například čekal, že se budou prát o mimina? Jistě, mohli bychom nalézt prvky, které najdeme i v jiných filmech. To je ale všude. Místy film působí až komediálně, ale dle mého názoru to ničemu nevadí. Některé hlášky jsou zde také povedené. Setkávám se s názory, že 3D je naprosto nevyužité, nemyslím si to. Jistě, pokud chceme vidět, jak nám cosi zkočí do obličeje, tak toho tam mnoho nenajdete. Já ale u 3D technologie oceňuju onen pocit plastična.

plakát

Letopisy Narnie: Princ Kaspian (2008) 

O proti prvnímu dílu je to opravdu slabší. Ale myslím si, že je to dobře zpracované. Četla jsem knihu, z profesního zájmu, a byla jsem z ní trochu zmatená, unikalo mi tam pár zásadních detajlů. Ve filmu je vše ale ujasněno, což mu pouze přidává. Jinak platí vše, co jsem napsala k prvnímu dílu: Pohádka pro děti, kterým bylo dílo (knižní) věnováno. Optimistické a odpočinkové.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Pěkná pohádka pro děti, kterým bylo celé toto dílo také určeno. Uznávám argument, že dospělým se nemusí líbit, ale já ho shledávám ohromně pozitivním a optimistickým. Proč také koukat na samé horory nebo jiné velmi pesimistické filmy. Člověk má svých problémů dost a u tohoto filmu je možný jakýsi únik před realitou, kde se můžeme vrátit do dětských let a radovat se z maličkostí.

plakát

Eragon (2006) 

Knižní předlohu jsem nečetla, což je na jednu stranu dobře, protože nejsem zklamaná. Hodnotím tedy samotný film, na který jsem koukala bez nějakých očekávání. Příběh byl jednoduchý, odpočinkový a přesto měl myšlenku a napětí. Do hlavního hrdiny není těžké se vžít, což je dáno spíše příběhem, než hereckým výkonem. Přesto bych si na jeho místě (hl. hrdiny) představovala někoho lepšího. Na druhou stranu jeho vzhled dává divákovi pocit, že na jeho místě mohl být opravdu kdokoli, kdo má dobré srdce. Uznávám, že by mohly být postavy lépe propracované, jako u jiných filmů, ale svůj účel si myslím film splnil. Zabavil mě a dobře jsem si u něj odpočinula.

plakát

Král Artuš (2004) 

Král Artuš má snad již stovky zpracování, toto je ale jedno z nejpovedenějších! Postavy jsou dokonale propracované a originální. Každý z rytířů, je něčím jedinečný. Do toho je film provázen mnoha vtipnými hláškami. Našla jsem tam sice jednu faktickou chybu, přesto film ale působí věrohodně. Hudba je také velmi povedená a plná emocí.

plakát

Avatar (2009) 

Jeden z nejlépe propracovaných filmů a to do sebemenších detajlů. Málo kdo si asi všiml lezoucího mravence, jak cosi nese. Někdo může tvrdit, že příběh je ohraný, s tím ale nemohu souhlasit. Dle mého názoru odráží i aktuální problematiku. K tomu všemu má film vše, co má mít: dobrodružství, napětí, silné emoce a myšlenku.

plakát

Na vlásku (2010) 

Krásná a vtipná pohádka. Potěší jak děti, tak dospělé. Nese originální námět a celkové zpracování je také povedené.