Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (5)

plakát

Pod sluncem tma (2011) 

MFF Karlovy Vary 2011 Film stojí za zhlédnutí pro přiblížení Africké reality. Film vyznívá pro rozvojovou pomoc spíše nelichotivě, zatímco diskuse s protagonisty po filmu vyzněla naopak. Každá mince má dvě strany. Místní mají opravdu africkou pracovní morálku a přístup. Na druhou stranu přivést do buše moderní technologi a čekat že se domorodci sami po odjezdu dárců vše zvládnou sami bez nějaké větší přípravy...

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

MFF Karlovy Vary 2011 - digitálně opravená verze - se opravdu povedla. Podle mě jeden z nejlepších středověkých filmů vůbec. Ale chce to Markétu Lazarovou přečíst a shlédnout více než jednou. I přes délku a údajnou prázdnost jsem se v kině nenudil.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Nádherné záběry, po obrazové stránce dokonalý materiál. Ekologistický komentář je ale něco jiného - ne že bych chtěl vyčítat ideologičnost (objektivní není nic a inteligentní lidé se seznámí s pohledem různých stran), ale jako přírodovědci mi vadily některá zjednodušení "pro pochopení všemi". Především mě ale komentář rušil a naopak jsem postrádal informace co přesně vidím. S minimalistickým komentářem, který by pouze popisoval co je "vidět" by se podle mě poselství filmu nezměnilo a u mě by to bylo bez chyby. Takhle když nejde komentář vypnout, tak je součástí filmu a to mi brání dát 5 hvězdiček.

plakát

Beowulf (2007) 

Komentář k IMAX verzi: Byl jsem v IMAXu poprvé na celovečerním filmu (ne dokumentu pro IMAX), a nevím jestli je chyba ve mě, nebo ve filmu, který nebyl pro tuto technologii primárně určen, ale rychlé, akční střihy mi ve spojení s 3D přišly nepřehledné - nestačil jsem zaostřovat (protože se stále a rychle měnila hloubka obrazu? - nevím). Co vadilo ale určitě, byly české titulky. Ty byly do obrazu přidány jako 2D objekt, který byl "navrchu", přestože hloubkou odpovídal pozadí. Při sledování filmu vidí tedy titulky rozostřeně. Samotný film lehce nadprůměrný - zpracovává tématiku jež mám rád, ale počítačové animaci moc neholduji. Stále to není "ono". Snad jen mě vadilo americké puritánství - bezpohlavnost zobrazených modelů, ty s pohlavím vždy šikovně a uměle zakryty. Krve a nasili přitom bylo více než dost.

plakát

Hrdinové a zbabělci (2007) 

Každý film ukazuje svoji realitu, a přestože zjednodušování celého dnešního politicko-militaristicko-ekonomického velmi složitého světa ve filmu nemusím, někdy se to povede a člověk se baví a občas i zamyslí. Tady jde ale o tři naprosto jednoduché příběhy, navázané na sebe velmi abstraktně a vlastně se celý film nic nastane. A film nezachrání ani dialogy, které mi nepřinesly nic nového k zamyšlení.