Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Údolí vlků (2016) 

Velká nádhera a neskutečný film udělany s velkou trpělivostí a respektem k přírodě. Moc takových dokumentů neznám, ale chtěl bych.

plakát

Everest (2015) 

Přátelé nevím, nevěřím svým očím u Vašich hodnocení. Film je postaven pouze na tom, že je natáčen v atraktivním horském prostředí, tohle když odeberete, zbude prázdná bublina. Postavy jsou špatně exponovány, během filmu mizí a vzájemně se pletou. Plot je vylhaný, není prakticky možné, aby se takto někdo, kdo se pohybuje profi na horách choval, tím méně šéf agentury. Zjistit, že je bouřka a za 10 sec být smeten je daleko za hranicí umělecké licence. Hodně bídně maskované studio ve scéně s mostkem. Velké zklamání. Jestli chcete ochutnat opravdový prožitek z hor, běžte raději na Cestu vzhůru. I sami horolezci natočili ve výšce sugestivnější záběry než celá hollywoodská equipa! Podepisuji M. Spáčilovou: Podívaná se samozřejmě dostaví, ale pokud jde o podstatu touhy i věcnou stránku himalájských výprav, poslouží stejně dobře dokument o Radku Jarošovi Cesta vzhůru, který už je v kinech. Možná dokonce lépe, protože s ničím nekalkuluje. Zdroj: http://kultura.zpravy.idnes.cz/1-dojmy-everest-01r-/filmvideo.aspx?c=A150918_164816_filmvideo_spm

plakát

Adopce: Konkurz na rodiče (2014) 

Silné téma, bude se odvíjet dál, má být časosběr až snad do dospělosti dětí. Těším se na další pokračování.

plakát

V temnotě (2011) 

Silný film, AH si dala záležet na realistickém zpracování bez obvyklých klišé z filmů o holokaustu. Výsledek stojí za to.

plakát

Čtyři dohody (2013) (divadelní záznam) 

DVD bude. Byl problém se zajištěním licence na knihu, ale to už snad bude brzy vyřešené. Takže se těšme na DVD snad ještě do konce roku.

plakát

Hon (2012) 

I když člověk zná Vintenberga a čeká, že to bude hustý a ještě hustější, stejně mne zase dostal. Vypadá to sice jednoduše, ale scénář je mistrovsky napsaný a herci v čele s Mikkelsenem civilně jedineční. Jeden z mých nejlepších úlovků na MFF KV 2012!

plakát

Marley (2012) 

Fakt výborný! Bál jsem se, že těch 144 minut nepřežiju, ale pravda je opak. Slupnul jsem to jako malina a vzhledem k tomu, že naprostá většina sálu zůstala sedět přes celé titulky, nebyl jsem sám. Takže všem doporučuju!

plakát

Čtyři slunce (2012) 

Babouši, buď v pohodě, v naší zemi se z daní neplatí žádné filmy, do not worry. Máme tak skvělý stát, že nás toho chrání... To byla ironie, kdybys to nepochopil. Pro mne výborný film, skvělí herci. Kdo žije v jiném světě, ten to nedává. Je i krásně vidět podle hodnocení, buď super nebo tragické. A to je myslím u filmů dobře obecně, filmy co se líbí všem jsou blbost.

plakát

The Art of Flight (2011) 

tenhle film jsem sice ještě neviděl, ale už podle traileru budu rozhodně preferovat kino. Praha je sice vyprodaná, ale snad to někdo vezme do distribuce a bude ještě šance. Jsou sice filmy, u kterých comp nevadí, ale tady to chce ostrý obraz, dobrý zvuk...

plakát

Meruňkový ostrov (2011) 

Výborné herecké výkony, jedinečná možnost po dlouhé době vidět zase G. Cserhalmiho v "místním" filmu, i když jen na pár minut. Kamera je dobrá, atmosféra funguje, jen ta hudba trochu moc tlačí na pilu. Stojí určitě za vidění. Po dlouhé době zajímavý slovenský film. Uvidíme, zda se dostane do kin přes řeku Moravu.... Doufám, že ano.