Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (32)

plakát

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) 

Dokonalé! Neznám snad jiného režiséra, který dokáže smíchat vtip, akci a dokonce i některé detektivní prvky v jedno, jako Edgar Wright. Přitom z toho vzejde, jak by málokdo čekal, chválihodný výsledek. To jsme koneckonců mohli vidět ve snímku Úsvit mrtvých, kde si také zahrála dvojce Simon Pegg a Nick Frost. Ti dva v hlavní roli prostě nemají chybu. Už se těším na další spolupráci této trojce :)

plakát

Skyfall (2012) 

Začínám koukat na Skyfall a takřka hned po 10 minutách jsem viděl natolik dokonalou scénu (Bondova smrt a jeho následný pád do vody), že jsem zíral s otevřenou pusou. Úplně jsem z toho chytl "husí kůži" a nakonec tento pocit umocnila píseň Skyfall začínající hrát. Nečekal jsem tak famozní začátek, to rozhodně ne. Během filmu jsem se dál kochal nabušeným scénářem, skvělým hereckým obsazením a úchvatnými hereckými výkony (hlavně Javier Bardem a jeho zlodušský smích, když sedí v cele a také samozřejmě Daniel Craig podle mě nejlepší Bond, kterého jsme kdy viděli). Už jenom doufat v to, aby se příští Bondovky chopil podobně schopný režisér jako je Sam Mendes.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Pesimistické, depresivní, ale bohužel reálné. Možnost takové kolapsu civilizace je možný ze dne na den. Ženy mohou přestat rodit děti, s válkami a problémy s uprchlíky se setkáváme už dnes. Není nic za co bych snímek kritizoval. Perfektní kamera, scénář a to všechno. Co mě, ale zcela uchvátilo je zachycení té budoucnosti - ty okamžiky, když lidé po 20ti letech spatří novorozeně (pocit který nikdo nezná), válka s imigranty. Kdo ví jak moc by se to lišilo od reality...

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Už po filmu Agent bez minulosti jsem měl pocit, že se mě Bourne nezamlouvá a toto pokračování to jenom potvrdilo. Sice je tam dost akce, střílení, honiček, brouraček, ale ani ty mě toho pocitu nezbavily. Přesto vidím určitý pokrok a zlepšení než tomu bylo u prvního dílu. Doufám, že u Bourneova Ultimáta to bude ještě lepší.

plakát

Zevlovat a prudit (2009) 

Před shlédnutím filmu jsem čekal další zabavnou komedii se Sethem Rogenem, ale to čeho jsem se dočkal byla naprostá fraška. Film už od začátku nudí, odradí vás velmi nesympatický hlavní hrdina a humor? No nějaké pokusy tam byly, možná se to sem tam i povedlo, ale to je tak celý. Čekal jsem asi příliš :-/

plakát

Kill Bill (2003) 

Tarantino nám znovu dokázal, že prostě umí. Skvělá bitka s Yakuzou a s Lucy Liu (hodně krve), také povedené anime se mi velmi líbilo, ale z čeho jsem byl nejvíc vedle už od prvních vteřin,tak to byla hudba. Ta byla naprosto geniálně vybraná, když hrála tak byl jsem prostě v sedmém nebi. Jestli bych tomuhle filmu vůbec něco vytknul, bude to jenom ten začátek (na bitku v úvodních vteřinách se dobře nekouká, když víte akorát, která je hodná a která zlá). Pro milovníky Tarantinových filmů to je zážitek, o tom žádná.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Jsem teprve v první sérii, ale už teď mam chuť na to přestat koukat. Žádný nepřítel, ani žádná civilizace, prostě oni se na té lodi pobijí sami! Mělo se zůstat u Atlantidy nebo natočit nějaký film k původnímu SG-1, ale tohle opravdu ne.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Povedené zakončení trilogie, které naplnilo má očekávání. Temný Rytíř s Jokerem, kterého skvěle ztvárnil již zesnulí Heath Ledger se mi zdál sice zajímavější a napínavější, ale i tak nemam co bych třetímu dílu vytknul...A Anne Hathaway jako Catwoman byla neuvěřitelná! :)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Všichni si říkejte co chcete! Ale Hobit prostě nemá chybu. Sice není tak vážný jako byla trilogie Pána Prstenů, ale o to víc je pohádkovější a možná i humornější. Krajina, soundtrack, téměř všechno zůstalo při starém až na to, že tady máme tucet opravdu povedeně ztvárněných trpaslíků. K tomu nám film objasňuje události, které se děli asi 60 let před trilogii Pána Prstenů, a to konkrétně povstání temnoty. Bohužel jsme se nedočkali žádné bitvy, ale i ta krátká o Morii je znamenitá.