Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (100)

plakát

Amores perros - Láska je kurva (2000) 

Nechápu relativně slabé hodnocení ostatních uživatelů. Už jen za psa (x Lassie i Goro měli celkem pohodový život) a příběh "bezdomovce" jasných 100 %.

plakát

Arn (2007) 

Ve filmu je příliš mnoho nedořešených událostí. Po filmu zbylo mnoho otázek. Ale hlavně viděl jsem už řadu hrdinských eposů a každý druhý byl zajímavější, fantastičtější a akčnější. Hlavní hrdina nebyl špatný, bohužel pro mě nesplňoval parametry hrdiny, tahouna, který se nenechává tahat osudem za nohu.

plakát

Avatar (2009) 

Hodně dobře odvedené řemeslo. Film se obešel bez "cool" hlášek a hrála v tom Sigourney Weaver. Za mě 90 %.

plakát

B.T.K. (2008) 

Soused od vedle, člen pomocné stráže, dobrý otec a příkladný člen církve, který má rád pořádek a dodržování zákonů. B.T. K. si jezdí po městě svojí dodávkou sbírá zatoulané psy, dohlíží na pořádek a po večerech vraždí ženský, což mu prostě pomáhá udržovat rovnováhu v obyčejném životě spořádaného občana. Kamera je ve filmu jednoduchá, děj není bůhvíjak propracovaný, ale celkové vyznění působí uvěřitelnějším dojmem než milionové trháky s Morgenem Freemanem. Hlavní otázkou pro mě zůstalo, jak prožít spokojený a kvalitní život? Rozhodně k tomu nestačí jen urdžovat maloměšťácký status, protože z toho by jeden zešílel...

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Zbytečný film, ve kterém v první polovině není žádná zábava, pak si šlehnete sůl nebo něco takového a nuda se změní v nějaké podivné péčko se spoustou mrtvých lidí. Pokud jste uvěřili recenzím, jenž odkazují na hromadu hlášek a skrytých významů, tak vězte, že to byla laciná vějička. Film ocení zřejmě pouze děti, avšak těm není určen. Smůla.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Nejlepší z výchovných seriálů made in France. Kvalitní zábava, při které si ani nestihnete uvědomit, jak prudce se vzděláváte.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Ve filmu bylo všechno, top star herci, odkazy na kulto filmy, super zbraně - od středověkých štítů po nejmodernější IT,, rozliční padouši, symboly nacistického Něměcka, KGB, CIA, 1. světová, 2. světová, 3. světová. Rychlý střih, spousta akce, pestré souboje jednotlivců, skupin, zbraní. ... a tady vidím ten jeden malý problém, nastolení řádu místo chaosu... Chaos vyhrál.

plakát

Cimrmani (1997) (pořad) 

Líbí se mi, že tady většina komentářů hodnotí génia Járu C., nikoliv však dokument samotný. Cimrmani si poseděli s autory dokumentu v různých kavárnách, kde si klidně pohovořili a k doložení pravdivosti a věrohodnosti slov sloužily kratké uzázky z her. Nebylo to špatné, ale pak mu usekli ruku.

plakát

Černá labuť (2010) 

Film pěkný a závěrečná gradace provedená úchatným způsobem, že jsem neměl čas přemýšlet, jen jsem si to vychutnával. Z hlediska chápání myšlenkových pochodů, je mi blíž Wrestler. Rozumím tomu tak, že ta holka na to v podstatě neměla a život měla zničený i kvůli matince. Co si přát více? Snad alespon deset stejně dobrých filmů v našich multikinech ročně.

plakát

Český žurnál - Obnažený národ (2014) (epizoda) 

Dva rozdílené národy se střetávají na plážích po milionech, nemají se rády, ale přesto rok co rok se navzájem využívají, nadávají na sebe a plavou v moři emocí. Cyklus Český žurnál není dokonale propracovaný po vizuální, ani technické stránce, ale má svůj originální formát. Filip Remunda se potuluje po břehu moře a loupí okamžiky. Množství stereotypů je až nesnesitelné, bohužel jedna trefa do černého střídá druhou. Nepodlehnout pokušení vypnout vodu z tekoucího kohoutku chorvatské duše se ukazuje pro Čecha nesplnitelným snem.