Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (100)

plakát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

Pridam spise zajimavost. V nekolika epizodach ve druhe polovine serialu se u Vichra snida v plne palbe, tedy servirovano na porcelanu Rosenthal Polygon, ktery se vyrabel 1973 - 2001. Ministr, ktery se ucil po celou dobu varit michana vajicka se po jedne vydarene noci zkratka vytahnul. Jinak mi to prijde zajimave, protoze merchem se v Cesku celkem setri. Vlastne by me zajimalo, zda to pani zamerena hlavne na znackove kabelky a zlate sperky dokazala ocenit.

plakát

Vlastníci (2019) 

Obsahově se jedná přibližně o jeden díl bakalářů nebo jiný formát povídky. Jako celovečerní film je to slabší, protože téma se rychle vyčerpalo. Herecká jména zakrývají nedostatečný obsah. Humor je velmi hrubý, hodně prvoplánovitý a dobré gagy zůstávají upozaděny nebo jsou do úmory recyklovány. Beru to jako pokus o nízkorozpočtový film určený pro každého, tedy i velmi nenáročného diváka. Pokud se jedná o současnou satiru, tak bohužel žijeme dle filmu v době našich rodičů.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Nekvalitní, dementní, narychlo natočený, maximálně na jednu hvězdu. Zbytek dávám těm svejm dvěma opičákům, že to se mnou vydrželi :)...a rád bych viděl i druhý alternativní konec, ve kterém určitě zvítězí duch Václava Havla nad lží a nenávistí. V ČR je bohužel odstup od politického světa nulový, utopený v nudných komentářích. Místní politici, kteří velmi často mají daleko k důstojné reprezentaci, si Tondu Blaníka vyloženě zaslouží. Toho parchanta, který si je umí stylově vysedět na hajzlíku s mobilem u ucha, jenž nic nedělá zadarmo. Takže "máslo pro všechny" a jděte se na to kouknout.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Klasický brak. Chápu, že pro pár staromilců je nostalgická nota a spousta odkazů zajímavá, ale to nic nemění na tom, že se jedná o jednorázovku o hraní počítačových her v minulém století pro ?? (asi mládež). E. T. byl víc cool. Ty hvězdy jsou za sypoucí se peníze, klíče k odměnám a nepřekonatelného Konga.

plakát

Paddington 2 (2017) 

Jednička byla nová, nápaditá, medvídek originální, dvojka tedy už neměla v zásadě čím překvapit. Scény ve vězení výborné, scény z rodinného anglického stereotypu byly takové přihlouplé (ale nevím jestli roztomile?). Zápletka hledání pokladu celkem standardní, záporák byl takový ten trochu metrosexuálně zaměřený chlapík ve středních letech s šedivým přelivem, který vypadal, že to hraje za trest. Méďa je sympaťák, vaří marmeládu minimálně jako Gordon a dějem se protáhne s moudry svojí tetičky docela zdařile. ***Na celý film zřejmě přispěla londýnská centrála cestovního ruchu.

plakát

Planeta Česko (2017) 

Moc rád bych tomu dal pět hvězd, ale. Dokument pseudo zarámovaný do příběhu, který místo přírody v Česku popisuje skanzen prakticky vyhynulých druhů, aneb kolik z vás vidělo za humny datlíka tříprstého, sviště horského nebo tesaříka alpského. V 81 minutovém "dokumentu" zkoušet zachytit byť jen průřez celou přirodou ve středozemi nemělo šanci na úspěch. Nicméně hezká reklama na různorodé biotopy v naší vlasti, což není rozhodně málo, a proto přihazuji jeden stupeň +.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Už jedoucí (svěrákovský) vlak na začátku filmu mě vylekal. Vezmete výborné herce, řemeslné zdatného režiséra i s kameramanem, a pak je necháte skoro dvě hodiny se plahočit bez dramatického oblouku tím, že tu vytáhnou holuba z komína, občas připojí pár drátů, hrají si na Bylo nás pět vč. Zilvara z chudobince, projdou se několikrát po poli, jednou tam zaprší a většina z nich během toho martýria nezávadně umře. Trochu Spielberg (E. T.), trochu Kusturica (Život je čudo), ale tak před 20 lety = Svěrák dnes, tedy trochu na prd. (a na ty nejlepší by měly být přece vyšší nároky, proto ne tři, ale dvě).

plakát

7 životů (2017) 

Účes Angely Merkelové přežil do roku 2073 a dočkal se i filmové adaptace i s dalšími odkazy na současnost vč. čínské politiky jednoho dítěte. Každá narážka je jednoduchá až urážlivá, ale dohromady tvoří jeden neo-sci-fi celek, stejně jako jednotlivé sestry, které žijí jedním životem. Je to doomárna zabalená v myšlenkovém kabátě, nenudil jsem se, a proto můžu doporučit ke shlédnutí.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Zbytečný film, ve kterém v první polovině není žádná zábava, pak si šlehnete sůl nebo něco takového a nuda se změní v nějaké podivné péčko se spoustou mrtvých lidí. Pokud jste uvěřili recenzím, jenž odkazují na hromadu hlášek a skrytých významů, tak vězte, že to byla laciná vějička. Film ocení zřejmě pouze děti, avšak těm není určen. Smůla.

plakát

Deadpool (2016) 

To bylo tak vtipný, že tomu ještě chyběl umělý smích a potlesk z přehrávače a ten film by si vystačil s tou malou ručičkou sám. Bylo to nekonečně dlouhý a nejlepší byl ten poslední hodně scénický pohled, protože to byl konec. - Nebyl to konec, pak tam ještě chodil po titulcích v županu jako Macháček s tím kafem, který propagoval.