Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, je to v podstatě dlouhej díl Kanceláře Blaník, reagující (jako vždy) na aktuální dění, takže jeho nadčasovost může být sporná. Prezidenta Blaníka ale nikdo nenatočil, jak mám dojem, že se tu někteří domnívají, pro dalších x generací, ale pro nás, aktuálně postižené politickým děním. A i přes jistá slabší místa se povedl na výbornou. Hlavní devízou je dle mého vykročení mezi lidi, ať už vlastní prezidentskou kampaní či vstupováním do té skutečné. Prostě Tonda Blaník ve skvělé formě... 90% ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Velmi obdivuhodný film, který si dokáže dělat legraci opravdu ze všech. Je těžké převést zhruba šesti minutový seriál do filmové podoby tak, aby to mělo alespoň jakýsi příběh a aby to nenudilo. Obě dvě podmínky byli u mě splněny. Samozřejmě není to dokonalé. Hluché místa to má, ale já se rozhodně nenudil. Za mě to byl film u kterého jsem se nasmál opravdu dost. Samozřejmě je potřeba znát letošní volby a trochu alespoň českou politiku, ale slibuji Vám že pokud to splníte a na film se vydáte, jen tak na něj nezapomenete.....70%. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Přesně takové jaké jsem čekal. Přehlídka epizodních gagů celkem zdatně spojená jedním příběhem a už předem existujícími postavami. Ale je to tak moc aktuální, že je to vlastně film, který za rok můžete hodit do koše. Plno narážek už pak nikdo nepochopí a satiricky to až tak úžasné také není. Plní to účel jednoduché zábavy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přestože se pár vtípků skutečně vydařilo a já se upřímně zasmál, tak jsem měl s celým tímto počinem několik problémů. Seriálem jsem doposud nepolíbený, takže jsem skočil do vod zcela neznámých. A jak už to tak v neznámých vodách bývá, dlouhou chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na teplotu vody. Na co jsem si nezvykl za celou stopáž byli tři hlavní vodní obyvatelé. Neskutečně nesympatické trio neherců, ze kterého se mi zvedal můj odborný žaludek. Taktéž mě obtěžovalo, že byl snímek pojatý formou krátkých scének, které se zoufale snažily útočit na bránici. Chyběl tomu celistvý děj a nějaký nosný děj. Jednu hvězdu za pražskou kavárnu a druhou za čínskou delegaci. Myslím, že byl v rukou tvůrců podstatně větší potenciál. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Prezidenta Blaníka jsem si dal až teď, pěkně s odstupem několik měsíců po kinopremiéře, protože sledovat to v době prezidentské euforie jsem nepokládal za dobrý nápad. Upřímně řečeno: jsem zklamaný. Tondu a jeho partu mám rád, ale celovečerní formát Tondovi jednoduše nesedí, není to ono. Zatímco některé jednotlivé epizody si pouštím pravidelně a stále se u nich příjemně bavím, tak celovečerního Prezidenta Blaníka si znovu asi jen tak nepustím. A není to jenom do ztracena znějící pointou. Pokud někdy vznikne další řada, rád ji uvítám, ale druhý celovečerák by už vznikat neměl. Tondovi je zkrátka nejlépe v desetiminutových epizodách. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)

Reklama

Reklama