Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (100)

plakát

Fair Play (2014) 

Příšerná ost-algie. V současnosti se přece děje stále to samé. Proč se bojíme natočit film v současných kulisách? Američani už si dokáží přiznat, že berou nebo i jiným způsobem ovlivňují výkony sportovců, viz Větší, silnější, rychlejší (USA 2008). Jenom u nás pořád frčí rádoby retro o ublížených lidičkách. Když to vidím, asi bych do L. A. neupustil ani současné filmaře, natož sportovce.

plakát

Arn (2007) 

Ve filmu je příliš mnoho nedořešených událostí. Po filmu zbylo mnoho otázek. Ale hlavně viděl jsem už řadu hrdinských eposů a každý druhý byl zajímavější, fantastičtější a akčnější. Hlavní hrdina nebyl špatný, bohužel pro mě nesplňoval parametry hrdiny, tahouna, který se nenechává tahat osudem za nohu.

plakát

B.T.K. (2008) 

Soused od vedle, člen pomocné stráže, dobrý otec a příkladný člen církve, který má rád pořádek a dodržování zákonů. B.T. K. si jezdí po městě svojí dodávkou sbírá zatoulané psy, dohlíží na pořádek a po večerech vraždí ženský, což mu prostě pomáhá udržovat rovnováhu v obyčejném životě spořádaného občana. Kamera je ve filmu jednoduchá, děj není bůhvíjak propracovaný, ale celkové vyznění působí uvěřitelnějším dojmem než milionové trháky s Morgenem Freemanem. Hlavní otázkou pro mě zůstalo, jak prožít spokojený a kvalitní život? Rozhodně k tomu nestačí jen urdžovat maloměšťácký status, protože z toho by jeden zešílel...

plakát

Nymfomanka, část I. (2013) 

Viděl jsem pouze zkrácenou a cenzurovanou verzi a můžu napsat jediné, že i přesto to bylo dost dlouhé. Udělal jsem si přestávku, uvařil si čaj a vrátil se dobojovat tento film. Pár momentů bylo zajímavých, např. scénka, kdy se v bytě dotyčné objeví matka se třemi dětmi a sehraje výborný výstup, aby získala zpět svého manžela. Možná ještě souboj o pytlík bonbónů, ale jinak se mi nepodařilo proniknout do uměleckých a zřejmě přesahujících záměrů režiséra a scénáristy v jedné osobě. Místo druhé části si zřejmě raději pustím něco s Jakubem Vágnerem.

plakát

Český žurnál - Obnažený národ (2014) (epizoda) 

Dva rozdílené národy se střetávají na plážích po milionech, nemají se rády, ale přesto rok co rok se navzájem využívají, nadávají na sebe a plavou v moři emocí. Cyklus Český žurnál není dokonale propracovaný po vizuální, ani technické stránce, ale má svůj originální formát. Filip Remunda se potuluje po břehu moře a loupí okamžiky. Množství stereotypů je až nesnesitelné, bohužel jedna trefa do černého střídá druhou. Nepodlehnout pokušení vypnout vodu z tekoucího kohoutku chorvatské duše se ukazuje pro Čecha nesplnitelným snem.

plakát

Warrior (2011) 

Neuvěřitelné mačkání emocí jako štávy z citronu do posledního okamžiku bylo za hranicí dobrého vkusu a zkazilo to jinak slušně rozehraný film. Profily bratrů byly vydařené, ale nechat vyhrát "Spartu" chlápka s hypotékou byl hřích. Tom Hardy jasný like.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Ve filmu bylo všechno, top star herci, odkazy na kulto filmy, super zbraně - od středověkých štítů po nejmodernější IT,, rozliční padouši, symboly nacistického Něměcka, KGB, CIA, 1. světová, 2. světová, 3. světová. Rychlý střih, spousta akce, pestré souboje jednotlivců, skupin, zbraní. ... a tady vidím ten jeden malý problém, nastolení řádu místo chaosu... Chaos vyhrál.

plakát

Orphan (2009) 

První polovina působila jako TV film, ale postupně se Ester rozjíždí. Škoda, že v ději nebyla více nastíněna historie předchozích útočišť malého sirotka... Pointa byla výborná...

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Četl jsem recenzi, že film je nepřetržité násilí bez oddechu, ve kterém se konečně USA vypořádávají realisticky se svou minulostí. Nepotvrdilo se mi ani jedno.

plakát

Kdo je tady ředitel? (2006) 

"Vzdejte to, to je Gambini!" Oběšený kocour - monolog kominíka z města bez komínů. Stejně absurdní jako celá firma, kterou vede plyšový medvídek a makají na něčem v IT. "Jediným zákonem je role a jediným soudcem je mi text. A divadlo zcela naplno zazáří okolo bodu, kdy přestane." A když k tomu připočteme, že to prý sestříhal počítačový program...