Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (460)

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

První díl je skvělý, ale má své chyby. Příchod naprosto úžasné muziky, hlavně v poslední části filmu, naprosto dokázalo oživit celý film. Efekty dosáhli už takové úrovně, že mě akorát trochu zklamali při závodu, jinak, jak světelné meče, tak i prostředí bylo znázorněno opravdu perfektně. Hlavní herecké duo nezklame, už jen proto, že slouží jako tahák na lidi. Nové provedení ve 3D prý nebylo nikterak úspěšné, ale ani se tomu nedivím, protože takovou klasiku už nedokáže vylepšit nic.

plakát

Wanted (2008) 

Wantedu jsem nevěřil a dělal jsem chybu. Komiksový nářez, jak má být. Jolie a Freeman jako vždycky perfektní, ale opět mě překvapil James McAvoy, který byl naprosto perfektní. Nečekal jsem, že komiks s tak nezajímavým tématem (kdo by si taky myslel, že kulka, která má různou, neexistující traektorii) mě naprosto uchvátí.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Dextrovi jsem nikdy nevěřil. A jakou chybu jsem udělal! Donedávna jsem si myslel, že se jedná o krimi, kde Dexter je nějaký komisař, omyl se stal, ale já jej naštěstí napravil. Neviděl jsem seriál, který by mě i po tak dlouhé době neomrzel. Nejedná se jako podobně u Ztracených, že ke konci to už prostě nešlo! Zde je to právě že naopak. Když jsem si myslel, že první sérii s Vrahem s chlaďákem nikdy nic už nepřekoná, tak to jsem nevěděl o Trinitym nebo Vrahu soudného dne. Prostě opravdová řežba. Rozhodně nejlepší postavou je samotný Dexter, nebo-li vrah-úchyl (podle prvních dílů to tak vážně vypadalo! :D), ale jinak i zbytek detektivů není rozhodně k zahození a každý si zde najde svou oblíbenou postavu. Jsem rád, že jsem se jednou konečně k tomuto seriálu rozhodl a rozhodně jsem nelitoval!

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Zombie filmy a ostatně i horory na tyto žánry jsem neměl nikdy příliš v lásce. Bylo to způsobeno tím, že postrádali něco, co dává smysl a dalo by se to i praktikovat na skutečném světě. Vše ale změnil nejprve film Já, legenda a pak tento naprosto dokonalý seriál. Jeho hudba, herci, prostředí, napětí, původ, způsob nezná hranic. Z původní mini-série se prostě musel stát televizní hit! Vůbec mě nevadí, že zde nejsou detaily přesně podle komiksu, ale základní kostra a struktura děje je v podstatě na správném místě, akorát je hodně obohacena. Třeba postavu Daryla nebo třeba Harshlovu farmu jsem si naprosto zamiloval. Všichni herci plní a hrají to co mají, tak prostě všechno klape. Kdybych to sledoval postupně v televizi, tak bych asi nevydržel to čekání na další díl, naštěstí jsem to sjel pěkně v kuse a rozhodně se to vyplatilo. Teď jen doufám, že naprosto nejlepší konec 2. série odstartuje ještě lepší začátek 3. série. Podle trailerů to tak rozhodně vypadá.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Perfektní myšlenka diktátorského systému. Stačí mi jenom, když si vzpomenu, jak na začátku všichni tvrdili, že taková diktatura jako byla za doby Třetí říše již nelze nastolit. A ono se to přeci (skoro) stalo.A toto bylo způsobeno jen hloupou počáteční chybou, která kdyby se nestala, tak by se možná nic takového nedělo. Nejvíce mě zaujali jednotlivé postavy, jeden normální klučina, jeho baba posedlá svou pýchou, další týpek, co byl na Vlně závislý. Parádní požitek ne-hollywoodského vzniku.

plakát

Láska nebeská (2003) 

nejpříjemnější romantická komedie, kterou jsem kdy viděl! Opravdu parádní herecké obsazení a skvělý děj, který se různě proplítal. Kdybych se na to nedíval někdy na jaře, tak by to byl ideální film na období zimy. Kéž by se dnes točili podobné filmy...

plakát

Avengers (2012) 

Film Avengers byl přesně takový, jaký jsem si přál aby byl. Miluji komixové postavy a všechny dohromady dávali takový potenciál, že nebylo ani možné jej nesplnit. Trochu mi vadil pomalý a hodně zdlouhavý začátek (cca 1 hodina), sice to bylo plné hlášek, ale nic moc. Po tom, co se každý dokázal představit, to konečně vypuklo. Plno akce a docela slušná zápletka. Trochu málo prostoru zbylo pro Lokiho, na kterého děj nebyl zas tak moc upnut, ale to bylo hlavně dáno tím, že se film soustředil hlavně na členy týmu Avengers. 3D efekty podle mě nebyly nic moc a fungovalo to tak, že když jsem si sundal 3D brýle, tak jsem se mohl v klidu dívat dál i bez nich. Trochu mě překvapuje, že zde není napsáno, že to je komedie, protože jsem se nasmál více, než u některých filmů, které si hrají na komedie. Všechny postavy byli využity na plno, nejvíce mě překvapil Hulk, který se mi nejvíce líbil, poté také hláškující Tony Stark (jako vždycky), trochu potlačený Kapitán Amerika a dobrý nový člen party Hawkey, jehož herce jsem si už oblíbil ze čtvrté nemožné mise. Černá vdova místami působila jako křehká panenka, která se má každou chvíli rozbít (opravdu byla taková jen kvůli dluhu?), Thor mě místami štval, hlavně kvůli tomu, jak bránil svého "bratra" Lokiho a konečně Nick Fury působil jako strašná svině, který byl vůbec rád, že dal dohromady takový tým. Abych to shrnul, bavil jsem se jak sviňa, akce jsem si užil parádně, nechyběl (konečně pořádný) záporňák, akorát od 3D jsem čekal trochu více. Ale je jasné, že nic jiného, než 5 hvězd tento film pro mě nevystihuje.

plakát

Osudový dotek (2004) 

Miluji filmy, ve kterých se řeší otázka kolem cestování času. Zde to bylo podle mě hodně dobře zobrazené.Aston Kutcher a mladý a začínající Logan Lerman byli suproví. Škoda toho, že to bylo tak krátký, uvítal bych toho rozhodně víc.

plakát

Spartakus (2010) (seriál) 

Další seriál, který jsem si naprosto oblíbil. Celá první série byla pro mě radost, jen škoda, že to končilo tak smutně v podobě smrti představitele hlavní role Spartakuse. Když jsem začal sledovat druhou sérii, myslel jsem si, že to už nebude ono, protože proběhlo několik změn: zaprvé zemřel již zmiňovaný Andy Whitfield, už se nebudou konat souboje v aréně a teprve až teď začne ta pravá honba za Spartakusem. Musím říct, že se ale vše obrátilo ještě k lepšímu. Je pravda, že nový herec Spartakuse není nijak oslnivý, ale nevadí mi. Souboje v aréně byly nahrazeny skvělými přepadeními římských vojáků a pravá honba vrcholila opravdu naplno. Prostě obě dvě série se tak parádně povedli, že se nemůžu dočkat třetí.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

U tohohle filmu jsem už opravdu nechtěl konec. Strašně moc mě bavil a hodně zaujal. Furt jsem si kladl otázku, jestli je to opravdu nadpozemská bytost nebo prostý chlápek s postižením anebo to celé jenom hraje. No výsledek však uvidíte. :)