Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (71)

plakát

Adrenalinové podzemí Znojmo (2014) 

Tak tohle byl velice trapný pokus o kraťas! Žádny děj, žádná myšlenka, šlo pouze o propagaci Znojemského podzemí, která navíc byla velice amatérská.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Ehm...dost originální film! Občas si připadáte jak filmová opice! Skáčete od žánru k žánru. Od Matrixu po Tátu v sukni. Chvilku komedie, chvilku sci-fi. A takhle furt dokola celé tři hodiny! Fájn! Hold, jednou Tom Hanks běhá po Americe, jednou běhá po celém vesmíru! No more pleas!

plakát

Až opadá listí z dubu (1991) 

Ačkoliv nejsem příznivce českého filmu, obzvláště pak toho animovaného, tenhle snímek mne velice nadchnul. Byť Grafika snímku není příliš dokonalá, ba dokonce ani na 90.léta, ve kterých snímek vznikal, ale scénář a samotná myšlenka filmu je téměř dokonalá. I přes drobné logické nedostatky, bych tenhle snímek hodnotil poměrně vysoko. Dle mého pohledu nejlepší povídka z Fimfára.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Naprosto geniální, realistický seriál, který diváka vtáhne do dob ukrutných bojů o Evropu. Ukazuje válku takovou, jaká opravdu byla, krutá a nemilostdná. Líčí zivotní příběhy vojáků, kteří si prošli opravdovým peklem a proč? To nikdo netuši. Skvěle vystihuje myšlenku pacifismu, poukazuje na to, že válka je zlá a že lidé sami nevedí proč ji vedou. Zabíjí jiné lidi, kteří dost možná jsou stejní jako oni. Seriál také poukazuje na to, že pro vojáka válka nekončí nikdy, stále se mu bude odehrávat před očima a jen těžko se vrátí do běžného života. "Generace, která byla zničená válkou, ikdyž unikla jejím granátům". Hodně mne překvapil také 9. díl, vidím v něm jistou paralelu s románem Jiskra života od E.M.R. /100%/

plakát

Cable Guy (1996) 

Hm.....celkem zajímavý film. Nevím co si mám o tom myslet.Příběh byl docela dobrý, avšak dosti mne zklamala záporňácká role Jima, vůbec to na něj nesedí. Jeho vtípky celkem slabé ne? Ovšem povedený nadhled do budoucna, poměrně trefná kritika dnešní "ON-LINE" společnosti. Takže 50/50

plakát

Cerro Torre - A Snowball's Chance in Hell (2013) 

Paráda! Vtipné, dramatické a profesionální! Jednou prostě David Lama plácne, že Cerro Torre vyleze na volno, tak to prostě vyleze aji kdyby co bylo! Zabere mu to však 3 roky příprav, několik nezdařených pokusů, ale dokáže to! Myslím, že do snímku natekly solidní peníze z redbullu a taky to podle toho vypadá! Naprosto úžasné dramatické záběry, perfektní hudba, která nabudí vaše dojmy, to vše lehce okořeněné humorem. Prostě paráda! Navíc je to vlastně takový film ve filmu o filmu, protože druhým hlavním hrdinou je zde štáb, který Davida a jeho parťáka točí. Rozšiřuje nám to obzory, můžeme vidět jak těžké je vlastně natáčet takový snímek a umocňuje to konečný dojem z filmu! Shlédnuto na MFOF 2014 ve Valašském Meziříčí.

plakát

Cesta na Měsíc (1902) 

Naprostá filmová legenda. Předchůdce všech sci-fi a fantasy filmů. Je tomu již více než 110 co se tenhle film promítal a je až neuvěřitelné jak Méliès dokázal přenést na plátno své představy a jaké zde použil filmové efekty.

plakát

Čas sluhů (1989) 

Vlastně ani nevím jak tento film hodnotit. Je to pro mne dost citlivé téma, bohužel znám takové typy lidí, a to i v okruhu svých blízkých. A věřte nebo ne, ale jedná se o první snímek, u které ho jsem zjistil, že prožitá realita může být daleko krutější než samotný snímek. Na jednu stranu tedy cítím, že snímek mohl dostat ještě větší říz, že ta mrcha mohla být ještě větší mrchou, protože ano opravdu to lze, věřte mi. Na druhou stranu je velice dobré, že někdo s takovýmto tématem vůbec vystoupil a jsem moc rád, že tento snímek existuje a ukazuje ostatním lidem takové stvůry, které si podmaní své okolí, udělají si z nich otroky a ti nemají pak možnosti úniku. Mohou jen sloužit a plnit sny svých pánů na úkor svých. Je mi z takových lidí zle a doufám a modlím se, byť v boha nevěřím, že už ve svém životě nikoho takového nepotkám.

plakát

Čerstvé guacamole (2012) 

Skvělý animák o tom jak člověk může vidět svět. Lidská fantazie je neuvěřitelná. Stačí pár granátů pěkně odkoulovat a vzít jen dužinu, pár čerstvých basebollových míčků a nějaké to rajčátko. Pěkně nakostkujeme na drobné kostičky, vymačkáme jeden zelený golfový míč, přihodíme pár domečků a ošachujem. Podaváme s křupavými pokerovými žetóny.

plakát

Další patro (2008) 

Jíme, abychom žili. Nežijeme abychom jedli. Poslední dobou mi však přijde, že se to ve společnosti mění.