Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (264)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, Jim Carrey opět nezklamal je to perfetkní, obsazení je vyjímečné Wilson, Black, Stiller, Broderic! Stiller umí točit suprové komedie něco jako je tohle! Jima Carreyho zbožnuju a tenhle jeho film je fakt jeden stěch hodně povedenych i kdyz on zadne nepovedené filmy nemá je to proste Jim Carrey ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

No díky Bohu, že kabelovku nemám, ale pšššt ať to nelyší Chip alias Jim Carey. Tohle je jedna z největší úleťáren co v nich Jim účinkoval. V těsném závěsu za Blbím a blbějším. Je to celkem vtipné, žel bohužel v jistých chvílích nuceně vtipné. Film se snaží nést poselství o tom, jak jest nevhodné nechat děti vychovávat televizí, že by se jim rodiče měli více věnovat. To je pravda, ale když v jeden okamžik vidíte careyho smutně vyprávějícího na ploše satelitní antény a pak, toho samého Careyho, jak chlápkovy mlátí hlavou o záchodovou mušli, ono hluboké poselství se jaksi mine účinkem. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Americký komik Jim Carrey sa znovu vracia na obrazovky. Tentoraz v bláznivej komédii herca a režiséra Bena Stillera, kde vytvoril ďalší z excentricky ladených hereckých kreácií a pritom využil svojich mimoriadnych mimických, pohybových a komediálnych vlôh. Predstavuje tu trochu dotieravého servisného technika, Cable Guya. Komédia herca a režiséra Bena Stillera ťaží predovšetkým z popularity excentrického amerického herca Jima Carreyho. Ten predstavuje vtieravého titulného hrdinu, ktorý sa z infantilnej túžby po priateľstve votrie do života mladého architekta a urobí mu z neho peklo. V ľahko nahodenom scenári sa to len hemží odkazmi na americké filmy a televízne seriály. Jim Carrey tu svoje herectvo čiastočne okresal a nedostáva priestor pre jeho premenu. Matthew Broderick v úlohe Stevena je mu len matným partnerom. Tvorcovia nedokázali rozmnožiť celkom nosný nápad a čiastočne rezignovali na gagy a situačnú komiku. Skutočnosťou je, že Cable Guy predstavuje iný typ komédie, než akú mladé publikum od obľúbeného herca očakáva. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Podle mně nedoceněný film Bena Stillera který nahání některým jedincům hrůzu ze sebe sama a nepřekousnou film s nadhledem a raději ho odsoudí jako blbost nebo nejhorší film s Jimem Carreym a přitom kontrast Carreyho s "nevýrazným" Broderickem, je na tomhle filmu to nejlepší. Oba se skvěle doplňují, podobně jako Dreyfus s Murrayem ve filmu A co Bob?. Sympatické jsou i minirole Bena Stillera, Jacka Blacka nebo Leslie Manna. Celkově zkrátka parádní zábava u které se vždycky lámu smíchy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé dílo. Ben Stiller režíruje a střídá žánry se zběsilostí rovnající se jen kadenci ksichtů Jima Carreyho, který prostě jede. Viděl jsem většinu jeho filmografie, ale tady se fakt utrhnul ze řetězu. Škoda že pak oproti němu Matthew Broderick působí strašně nudně a obyčejnsky. Krapet bych upravil konec a bylo by to perfektní. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Podpriemerné zárobky filmu sa nakoniec prisudzovali zmene štýlu herectva Jima Carreyho. Ten sa odklonil od svojho konvenčného fyzického komediálneho štýlu k temnej komédii, a to veľa fanúšikov neprijalo s nadšením. (Arsenal83)
  • Jim Carrey (Chip) v čase premiéry řekl: "Doufám, že po tomhle filmu už nebudu jenom ten sympaťák z plakátů na zdi, ale také monstrum, ukrývající se v noci pod postelí. Děti pak budou naříkat - Mami, můžu spát u tebe? V mém pokoji zase straší Jim Carrey!" (NIRO)
  • Ve scéně, kdy Cable Guy (Jim Carrey) zpívá a tančí ke karaoke, má na sobě stejné kožené kalhoty a pásek jako nosíval Jim Morrison. (shaman.1)

Reklama

Reklama