Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (51)

plakát

Afrika I. – Z Maroka na Kilimandžáro (1952) 

Tady byl svět ještě v pořádku, tvrdím. Jaký kouzelný závan nám proběhl po zádech, když jsme v chlapeckých letech slyšeli slova těchto dálek, ozývá se ve snímku. A mě z těchto vět a záběrů běží mráz po zádech též, celých 60 let po natočení.

plakát

Andrew - člen naší rodiny (1999) 

Přeslazenost? Tak určitě. Ale... komu to vadí? Tolik z nás má stejný problém jako Andrew. A přitom jsme lidmi...

plakát

Bitva o Sýrii (2012) (TV film) 

Silné, reálné, úderné. Škoda, že je pohled jen z jedné strany mince, byť neříkám, že je názor zkreslený. Je a zrovna dávaj v televizi zprávy z Damašku, 10 mrtvých... náboženství je fakt kruté.

plakát

Bojová umění aneb Jednota osobnosti (2007) (seriál) 

Než se rozhodnete, do jakého bojového umění chcete vplout, doporučuji zhlédnout. To samé, než se rozejdete s přítelkyní, vydáte se na cestu a uvaříte čaj. A tak různě.

plakát

Clarkson: Adrenalin v Alpách (2008) 

Až příliš přeceněná práce. Clarkson celý svůj poslední speciál táhne opět sám, což je prostě poznat. Ačkoliv jsou Jeremyho vtípky a narážky směšné a na místě, James a Richard prostě chybí. A taky mu neodpustím fakt, že se po celou dobu zuby nehty snaží divákovi představit nejvzrušivější auťák, zatímco celý tento díl je opravdu nudný. Paradox. Mohl bych tady použít citaci z filmu. "I čtení bible je více vzrušující, než tohle." Maximálně dvě hvězdy, v porovnání s ostatními díly.

plakát

Český žurnál - Matrix AB (2015) (epizoda) 

To, co divákům VK během 70 minut klade na srdce, nám v závěrečné scéně sám AB vyvrací. Alespoň naoko. Tak ano, nebo ne? Bílá, nebo černá? Žádná. Autor z dokumentu profesionálně "vybruslil". Ale i tak; více takových.

plakát

Deník francouzského reportéra (2012) 

Od začátku šedesátých let byl fotograf, reportér a dokumentarista Raymond Depardon s kamerou snad všude, kde se něco šustlo. Konflikty ve Venezuele, na Haiti, ve střední Africe či u vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa. O to více potěší, že i člověk vidící věci často ze zákulisí nezanevře na výpovědi obyčejných lidí, obyčejných bláznů. //FFF, Lucerna.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Dokonalost. Nejen celovečerní film Domov, ale i zbytek z rukou Yanna Arthus-Bertranda. Prostřednictvím jeho dokumentů prosí o pomoc sama Země.

plakát

Drive Angry (2011) 

Není třeba nad filmem jakkoliv složitě či jednoduše přemýšlet. Jen se s přáteli usadit hluboko do gauče a otevřít si flašku.