Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Western
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Amadeus (1984) 

Neznám lepší film. A k úspěchu pomohli Formanovi tito géniové svého oboru: Ondříček, Pištěk a Černý. Bez nich by to nebylo jaké to je. Pomohla skutečná Praha a pražské interiéry. A pomohla k tomu doba; Mozart se chová a hlavně vypadá jako rocková hvězda. Se vším všudy. Forman stvořil z Mozarta rockového génia. A to muselo lidi v 80. letech bezesporu přitahovat! A přitahuje dodnes!

plakát

Ragtime (1981) 

Z řemeslného hlediska to špatné není. Těžko říct..možná trochu nudné a nezáživné..ale na nejnudnější film všech dob - Kmotr II, to nemá, přátelé!

plakát

Pupendo (2003) 

Vynikající film! Na porevoluční poměry více než zdařilý. Nesmysl srovnávat s Pelíšky. Filmy jsou prostě odlišné. Zatímco Pelíšky jsou ryzí komedií navazující na tradici československých komedií, a s obsahem, který spojuje absolutní většinu národa, Pupendo je film daleko vážnější, kritičtější a nastavuje zrcadlo generacím, které prožili 80. léta tím, či oním způsobem; a to prostě musí rozdělit diváky, tedy i názory. Pupendo (vyjmu-li opravdu vyjmečné filmařské kvality) zahrnuje rozměr velký morální, otázku svědomí a pohledu na to, co je v životě nejdůležitější ve vztahu ke štěstí. Peníze a kariéra to nejsou. Proto se tento film nemůže líbit všem, vždyť i mnoho lidí nevidí nic špatného na kariéře jisté Vondráčkové..Snímek je pro lidi s velkým estetickým cítěním, kulturním přehledem a vnímáním. Nic pro lidi typu Václava Klause.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Československá Nová vlna 60. let je zpět! A to v mnoha směrech, scénář však vede. Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Když někdo něco dělá s mozkem a disponuje pravým talentem, tak zase může vzniknout nadprůměrné dílo, a to i v našich již bohapustých seriálových poměrech. Lidí jako je např. Kohák by tu mělo být v republice podstatně víc. Šestou hvězdu připisuji geniálním kostýmům!)

plakát

Skečbar (2010) (pořad) 

V roce 98 vydal Izer a Dobrodinský audio nahrávku - Městskou policejní akademii a byla to naprostá bomba, podle mně jejich vrchol jejich (jeho) humoru. Od té doby to jde z kopce a Skečbar leží už pod kopcem..(a navíc Izer dodnes nepochopil, že omílání jeho vtipů z počátku devadesátých let do současnosti, a to nepřetržitě, je skoro trestuhodné!)

plakát

Černý Petr (1963) 

Úžasné. Chytré. Trefné. Vtipné. A v té době konkurence schopné!

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Až na sem tam normalizační glosy nenapodobitelné - ani za sto let nevznikne podobná bomba napěchovaná humorem, geniálními herci, patřičnou idylou a laskavostí.

plakát

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 

Pseudokritika je až směšná. O Menzelův umělecký vrchol se už asi nejedná, ale top kvalita to určitě je a výše uvedený režisér potvrdil to, kdo je v českých zemí skutečným králem režie. Tenhle film nemohou hodnotit amatéři ani jiní samozvaní odborníci na filmové umění (kteří mají pocit, že studovat film znamená to samé jako shlédnout nejvíc filmů na světě). Film získal velké uznání na Berlinále - cenu Mezinárodní federace filmových kritiků (FIPRESCI). A pokud budu parafrázovat Menzelova slova: tato látka je skoro nenatočitelná vzhledem ke struktuře knihy; každý si myslí, že by to natočil lépe. Závěrem - nežvaňte do toho, když tomu stejně nerozumíte.

plakát

Noc v Roxbury (1998) 

Velmi stručně. Lidé, kteří nechápou tento druh humoru, který je na sebe vrstvený do několika rovin, nemohou posoudit vnitřní kvalitu a sílu tohoto díla. Vskutku, o jednoduchý humor nejde, aniž si to každý uvědomuje. Stačí hledat a puknete smíchy..tenhle humor neprodukují idioti, i když se to někomu může zdát. Velmi vtipná a chytře napsaná komedie s kultovním podtextem!

plakát

Sňatky z rozumu (1968) (seriál) 

V Československu snad nevznikl lepší seriál. Pět navýsost spanilých dílů plných velmi načasovaných zlomů a zvratů. Výborná knižní předloha, výborný scénář, vynikající herecké výkony a charaktery, včetně charizmaticky glosujícího vypraveče Václava Vozky, který občas hýbe dějem, a přesunuje pozornost dál a dál, dráždiv diváka, který je napnutý jak struna a nedočkav příštího děje.. Velmi bohatá výprava, od kostýmů po interiéry, kvalitní režie Františka Filipa, a hlavně, neuvěřitelně realistický návrat do minulosti, až je v divákovi vyvolán pocit naprosté sounáležitosti s prostředím a dobou - zvláštní, jak je tohoto efektu docíleno, vzhledem k tomu, že exteriéry nebyly pro potřeby tohoto díla skoro potřeba, či jen zanedbatelně. Přesto Vás tato geniální pentalogie vrátí do dob dávno minulých a možná ve Vás objeví zakopané vlastenectví v tom nejlepším slova smyslu.