Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (161)

plakát

Pumelice lesní moudrosti (1997) (divadelní záznam) 

Divadlo Sklep a jejich humor mám velice rád. V tomto případě mi ale přišlo, že scénky jsou založeny pouze na pitvoření i u Sklepáků velmi levné.

plakát

REC (2007) 

Celou dobu jsem doufal, že zbytek dostane nějaký spád, nápad, nebo alespoň pointu. Bohužel mám po shlédnut pocit, že je to film úplně zbytečný. U hororů je hlavní vybudovat atmosféru strachu a napětí, což se v [REC] opravdu nepovedlo. A to si filmaři ještě snažili usnadnit pozici tím, že místo snahy o zkvalitnění filmovými prostředky se snaží vypomoci si berličkou v podobě ruční kamery. Bohužel to pro mě vůbec nefunguje. Ze začátku jsem i věřil, že film bude mít nějaký náboj, když se však dostavila první lekací scéna, čekal jsem ji už asi půl minuty. Bohužel mě nepřekvapila ani žádná další. Přeznám se však, že smrt všech protagonistů jsem přeci jen nepředpokládal. Stejně mi na konci chyběla alespoň pointa nebo prvek, který by ospravedlnil táhlou nudnou prvoplánovou "lekačku". Nic se nedostavilo. Jeden z nejnudnějších filmových zážitků posledních pár let. V kině by film asi působil více, ale platit jen kvůli většímu požitku ze špatného filmu se mi opravdu nechce.

plakát

The Boxing Cats (Prof. Welton's) (1894) 

První boxerský film všech dob. Ještě někdo tvrďte, že je Rocky průlomový. :) Mimochodem jsem fandil té v levo.

plakát

Romance z temnot (1986) 

Nejlepší vyjádření slepoty ve filmu co jsem viděl. Bezmoc, ale i touha, naděje spolu s ostatními emocemi a náladami jsou opravdové a nenechají člověka chladným.

plakát

Tyger (2006) 

Ke shlédnutí zde.

plakát

A légy (1980) 

Animace pěkná. A co z toho?

plakát

Závrať (1958) 

Mistrovská syntéza všech filmových složek. Zde asi nemá cenu se příliš rozepisovat. Jed dpolním zajímavost. Scéná závratě při stoupání do zvonice byla točena s modelem schodiště položeným na bok tak, že bylo pečlivě vyváženo oddalování zoomu a nájezd kamery pro pocit zvětšení hloubky.

plakát

Carrie (2002) (TV film) 

Tento film jsem vydržel sledovat až do konce z pouhopouhé poťouchlosti.Seznam toho, co bylo ve filmu pokaženo či použito uměle, nepatřičně, hloupě................ by zabral zřejmě více, než scénář. :)