Reklama

Reklama

The Boxing Cats (Prof. Welton's)

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční / Komedie / Sportovní
USA, 1894, 1 min

Pan profesor Welton zde pod taktovkou známého vynálezce Alvy Edisona předvádí boj svých koček v miniringu. Uvidíte dvě kočičky v navlečených miniaturních rukavičkách na předních tlapkách, jak do sebe boxují. V pozadí je vidět muž, jak si užívá podívanou. (RadimFišer)

Recenze (40)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dvě kočky jsou navlečeny do popruhů a loutkovým způsobem se utkají v boxu. Dost zábavné, i když ochránci zvířat budou zřejmě jiného názoru. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Ochráncům zvířat to může být už u zadku, ale pokud ty kočky ještě žijí, mohly by tak, vzledem k jejich zuboženému fyzickému stavu, plynout pro Edisona jisté finanční důsledky... ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že miluju Edisona. Začalo to, když jsem před lety četla jeho životopis a dodnes je to pro mě největší hrdina. Pravda ovšem je, že to byl v důsledku svých životních strastí tyran (týral zvířata i lidi). Na miloučké hříčce The Boxing Cats však nic špatného nevidím. Tato raritka stojí zato. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Kočky se kočkují, pán jim trochu pomáhá k aktivitě a pokud je někdo kvůli dvacetisekundové nudě schopen podat oznámení o týrání zvířat, tak to není jejich ochránce, ale idiot. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 10/10 Děj 6/10 Hudba 0/10 Efekty 4/10/// +parádní, když si uvědomíme stáří snímku -bez zvuku, dost kratičké/// Težko říct nakolik je to hrané, ale z dochovaného snímku se zdá být patřičné to, že se jedná spíše o "loutkové divadlo" než že by se obě kočky do sebe pustili na férovku. I díky tomu to nemá takovej drajf, jaký by tomu přsoudili současní filmaři./// Celkem 50%/// ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dali je na popruhy a dali jim rukavice, dnes je nechávaj jen tak a ještě si vsázej, holt jiná doba, jiný mrav. Pozastovat se nad tímhle "týráním" opravdu nemá cenu. Zábavný snímek se zvířaty, která rozhodně nepřišla k úhoně. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ale naozaj, žeby prvý boxerský film všetkých čias? Je to pravdepodobné, ale naozaj nefandím rôznym zápasom zvierat, podnecovaniu ich k vzájomnému napádaniu, lebo to vyznieva ako týranie zvierat. Toto bolo našťastie aspoň jemné a vtipné, inak v tom nejakú vyššiu hodnotu nevidím. ()

Francik 

všechny recenze uživatele

První boxerský film všech dob. Ještě někdo tvrďte, že je Rocky průlomový. :) Mimochodem jsem fandil té v levo. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Thomas Edison byl možná geniální vynálezce, ale hrozný režisér. Chyběl mi tu scénář, dobré herecké výkony a závěrečná katarze! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kočky boxují. Co se hodnocení týče, spíš než ten film mě zaujalo, kolik je zde žánrů, ale evidentně to byl první "akční" a první "sportovní" (ony ty žánry jsou fakt hodně v uvozovkách) film v historii kinematografie (teda pokud bychom ten gif z roku 1878 nepovažovali za sportovní, ono v té době jsou všechny žánry strašně sporné). 2* ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

I já jsem jako malý bral našeho kocoura Macka za přední tlapky a zvedal jsem mu je do bojového gardu proti jeho odvěkému příteli, psovi. Nechápu, přoč se boxují dvě kočky, když je to stejný živočišný druh, ale každopádně, když jsem se na ten krátký filmeček koukal, tak sem se opravdu usmíval. ()

Reklama

Reklama