Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (8)

plakát

Monster Trucks (2016) 

Příjemný rodinný film. Potvůrky sympatické herci taktéž. Rozumná stopáž. Není co vytknout prostě ideální film na odreagování.

plakát

Generation Kill (2008) (seriál) 

Asi nejlepší ztvárnění moderního konfliktu velmoci proti zemi třetího světa. Skvělá kamera, hlášky a velice sympatičtí herci. Nedávno jsem dočetl český překlad knihy Generation kill od Ewana Wrighta a byl jsem až nesmírně překvapen jak se seriál drží předlohy, některé hlášky a situace jsou absolutně přesně jako v knize což, se mi zatím při adaptacích knižních předloh nestalo v takovém rozsahu. PS: pro některé uživatele: jedná se o druhou válku v Iráku v té prví USA a spojenci nedorazily do Bagdádu :) .

plakát

Drsňačky (2013) 

Dneska najít komedii, to je peklo. The Heat se obsazením tvářilo zajímavě, režisér mě také nestihl urazit, bohužel, než jsem vidět tento film (nezachránila to ani S. Bullock, kterou docela mohu). Dlouhý, dlouhý, dlouhý nic. Film slepený z kousků skečů a otravně protahujících se scén, které ani nejsou moc vtipné. Proč, proč, proč přes 115 minut, kdyby to mělo minut 90, tři hvězdy tomu vypálím, ale takhle? Když každá scéna, kde je nějaký vtípek nebo narážka je protahována do fekálního až trapného humoru? Proč???? Fuj... 20%.

plakát

Likvidátoři (2013) 

Jo, prostě jo. Tohle sedlo. Krátký, úderný. Rychlé představení, uvedení do nadsázky a už se jede. Klasický Bééééčkový film, ale jo, ty jsou prostě potřeba hlavně, když tvůrci ví co chtějí tak je to daleko zábavnější než pomatená produkce za desítky milionů marek (nebo čím ty blbosti dneska platí) a prd z toho. V pohodě hlavní představitel, krásná fender bunny :) slizký záporák, vtip, akce, klišé... Co více si přát ke sklence Jacka s colou. Prostě sedlo... Jasných 99%...

plakát

96 hodin (2008) 

Pro mě jeden z nejlepších filmů roku 2009 (viděno až na DVD). Prostě akční film, kde otec hledající svojí unesenou dceru je zároveň také ex-agent (ex-super bad ass :)), který raději než mluví vše řeší za použití palných, bodných a sečných zbraní popřípadě si problém vyřeší ručně. Děj po krátké povinné představovačce ubíhá rychle, skoro stejně tak rychle jako počet zastřelených, pobodaných, posekaných popř. umlácených albánských nepřizpůsobivých. Akce je skvělá a dost brutální. Výborný je ovšem zvuk, konečně film, kde výstřel z pistole zní jako výstřel z pistole (chtělo by to ještě ale doladit :) ) a dokonce zvuk se mění i s prostředím, venku & uvnitř. Jako bonus je délka filmu, režisér věděl, že prostě nemá příběh na víc minut filmu a tak nenastavoval, nenatahoval a neředil děj. Proč taky? Délka akčního filmu nemusí být 120 minut, musí to být pořádný akční nářez! To se tady povedlo na 1* :). Hodnocení 100%.

plakát

Na doživotí (2007) (seriál) 

Klasická kriminálka? Drama? Thriller? Detektivka? Komedie? Vyvážená kombinace všeho. Zenový policajt Damian Lewis a nádherná Sarah Shahi mě bavili skvělých 32 dílů. Lehký nádech humoru v každém dílu spolu s "klasickým" detektivním případem, na pozadí rozkrývání minulosti dávných vražd, za které "seděl" náš zenák :) mě drželo u monitoru jako dlouho nic. Damian Lewis začíná být pro mě seriálovým hercem číslo jedna (Band of Brothers, Homeland, Sága rodu Forsytů, Válečníci). Každá řada si zaslouží 5% na víc za Adama Arkina, který pokaždé, když se objevil pobavil. 1.řada: 95%. 2.řada: 95%. PS: v úctě k dabingu doporučuji sehnat seriál v původním znění, Damian Lewis má příjemný hlas a zvlášť v zenových rozmluvách je skvělý.

plakát

Hell on Wheels (2011) (seriál) 

Seriál z prostředí stavby americké železnice po skončení války mezi severem a jihem to prostě nemůže být špatné a také není. Touha po odplatě táhne celou první řadu dost vysoko, příběhové odskoky, zejména ke stávkám a nepokojům různých skupin dělníků (Irů & Němců & dnes Afroameričanů dříve prostě negrů (mimo jiné čerstvě (ne)svodobodných)) mě spíš rušily. Druhá řada se zaměřila spíš na přímou stavbu a problémy s financemi, indiány a vztahy. Není to na škodu, to co mi vadilo u řady první je zde svižnější a více to zapadá do děje. Třetí řada přišla s novým týmem scénáristů a je to znát, děj se žene kupředu zábavným tempem a krom jednoho dílu (zatím z šesti) se nezastaví. Všechny řady provází stejně špinavé prostředí, děvky, přestřelky a křivdy, které se řeší po staru a to násilím. Hodnocení o 5% zvedá povedený soundtrack. 1.řada: 90%, 2.řada: 85%, 3.řada: 85% . Škoda, poslední 4 díly srazily kvalitu 3 řady na 85%.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Hank Moody je bůh!!! Californication je seriál pro všechny, kteří mají rádi: sexistické narážky, nekorektní/černý humor, absurdní situace a Jameson :), ale také pro lidi, kteří mají rádi příjemné rock/metalové soundtracky, stálost obsazení, krátké epizody (30 minut), rozumnou dějovou linku a komediální seriály bez idiotského smíchu v pozadí. 1.řada: 85%, 2.řada: 100% (postava Hala Asbyho je skvělá), 3.řada: 90%, 4.řada: 90% (epizoda Monkey Business 200% :) ), 5.řada: 85%, 6.řada: 95 % (návrat k rockovému prostředí + božská Faith), 7.řada: 90%. Celkově 95%. Jeden z nejlepších komediálních seriálů. Nádherně strávený čas. A proč Hank? Proto: “What? I’m the asshole. Just because I say what’s on everybody’s mind?” („Co? Tak já jsem debil. Jen proto, že říkám, co si každý myslí?“).