Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Krakatit

Krakatit (1948)

Když mám depresi a chci vidět, jak je na tom ještě někdo hůř, pustím si tento film. Poselství, varování světu „atakdále“ samozřejmě ano. Mistrovsky převedená předloha na plátno - černobílý film, který umocňuje ponurý, temný příběh s nadčasovým tématem a skvělé herecké výkony Karla Högera, potvory princezny Florence Marly a dalších, dokáže přebít mizernou náladu. Nechci se tu rozplývat a papouškovat, to co už napsali jiní fandové tohoto filmu. Dávám „sto bodou“.

Misery nechce zemřít

Misery nechce zemřít (1990)

Mám Kinga rád. Bohužel, jak sám napsal, se stal postrachem režisérů. Tohle je jedna z mála podařených adaptací. Povětšinu filmu „komorní koncert“ Jamese Caana a Kathy Batesové, která v tomto filmu odehrála svoji životní roli, konečně prolomil ledy. Obě postavy jsou navíc umocněny českým dabingem – Jiří Bartoška a hlavně postava „Ený“, která kupodivu nemluví drsným hlasem jak rybářka z Portsmouthu ale půvabným, něžným, zvonivým, děsivým a ječivým…dle korouhvičkové nálady…hlasem Naďy Konvalinkové, ze kterého jsem měl tik v oku, ještě dlouho po endu…než jsem usnul (ve tři ráno). I když se jedná o ořezanou verzi výborné knihy, dávám tomuto dílu hodnocení nejvyšší, protože je dle mého názoru bezesporu nejlepší filmové zpracování knihy od „Štefana Krále“.

Zvíře

Zvíře (1977)

Nezapomenutelná dvojka „Bruno Ferari & Mišel Gošé“ spolu s Raquel Welch je prostě dílo. Originální fóry a komické situace mně (a určitě většinu ostatních) dokážou dostat ještě po letech. „Mistře, budou ve filmu nějaké akční scény?“ Přitepleně : "Si, Si…film bude velmi tvrdý…Špion skrývaný ženami…budu se vrhat do prostoru, pak spadnu ze schodů a zmizím v hl´ubiněěě…" Dávám plnou nálož.