Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

tron 

všechny recenze uživatele

"Som váš fanúšik číslo jedna." Spolu so Scorseseho Mysom hrôzy a Demmeho  Mlčaním jahniat jeden z najstrhujúcejších amerických psychologických terorov 90. rokov. Napínavá atmosféra je miestami taká dokonalá, až je nepríjemná. Komorný príbeh je plný neodhadnuteľnej oscarovej Kathy Bates a až príliš nenápadnej zasneženej horskej chalúpky, za ktorej múrmi sa odohrávajú šialené veci. Výborné herecké obsadenie (ďalej napr. skvelý Richard Farnsworth ako šerif), výborné dialógy, výborný scenár, výborné postavy, výborné scény. Vydarená knižná predloha Stephena Kinga (vyšla ako "Mizéria" aj v slovenčine) je EŠTE drsnejšia a „neznesiteľnejšia“ (Sheldonove nohy to v nej schytajú oveľa brutálnejšie a Annie naštartuje kosačku). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Kingova povídka je dokonalá. Temný, znepokojující, atmosférický a famózně vystavěný příběh o spisovateli Paulu Sheldonovi, který se díky nehodě dostane do rukou šílené ošetřovatelky Annie Wilkesové. Takto popisuji povídku a stejně bych popsala i film. Převedením na plátno neztratil téměř nic z předlohy. A já říkám, stejně jako Annie v tomto filmu, že pro mě je King spisovatelem číslo 1:) Filmový přepis je pro mě jedním z těch nejlepších, ačkoliv oproti knize je ušetřen jistých drsných momentů. Kathy Bates do role "dobrotivé" ošetřovatelky dokonale zapadla a zhmotnila tak jednu z nejděsivějších postav mistra hororu. Je nesmrtelná. A jak bylo řečeno v závěru povídky, slovy Paula: "Bohyně..." James Caan, jakožto nebohý spisovatel upoutaný na lůžko je skvělý. Spolu s Kathy tak vytvářejí herecký koncert a boj mezi svými postavami. "Paule, ona nesmííí zemřít...!" ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu mám hodně rád a i když se jí snímek úplně nedrží povedla hodně nad má očekávání. Dusivá atmosféra a napětím prosáklé "záchvaty" Annie mrazily v zádech. Hlavní zásluhu na tom nese skvělý James Caan a Kathy Batesová (nezapomenutelné chro chro chro), která za svou roli dostala Oskara. Výborný thriller, který patří bezpochyby k nejlepším Kingovým adaptacím. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co se týče zfilmovaných horrorů dle předloh Stephena Kinga, měl jsem odedávna svou Velkou trojku, která se skládá z vynikající Carrie (DePalma), výborného Shiningu (Kubrick) a velmi dobré Dead Zone (Cronenberg). Zhruba před 15 lety se z Trojky stala Čtyřka, a to hned poté, co jsem v kině zhlédl tento skvělý snímek. Snad jednou bude i Velká pětka. Zatím stále čekám. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jeden spisovatel, neschopný se po autonehodě dočasně hýbat, jedna jeho fanynka se sklony k psychopatismu, a jeden dům na odlehlém místě. Vlastně nic moc, když se to tak vezme. Ale tenhle film je díky několika aspektům jedním z nejpůsobivějších psychothrillerů z těch, které jsem měl dosud možnost vidět. Předně je film natočen podle románu mistra žánru, kterým není nikdo jiný než Stephen King, který umí vygradovat příběh až k dokonalosti. Druhak má film vynikající ústřední herecké duo, přičemž Kathy Bates se svou povětšinou milou tváří táhne celý film tak přesvědčivě, že se divák nemá čas ani na okamžik nudit a jen čeká, jak to celé dopadne. To, jak střídá Kathy Bates ve svém obličeji maniakální výraz s výrazem úslužné hospodyňky je téměř až děsivé. A nakonec musím vyzdvihnout i režii, protože za každým vynikajícím filmem musí logicky stát citlivě vedená režie, a zde si zřejmě Rob Reiner splnil vše na jedničku. Ve výsledku tedy nemohu jinak, než film ohodnotit pěti hvězdama, protože tohle byl úžasný psychozážitek. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (42)

  • Scenárista filmu William Goldman měl za to, že většina slavných herců odmítla roli Paula Sheldona (James Caan), protože by ústřední ženská postava příliš zastínila tu jejich, takřka vedlejší mužskou. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama