Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (156)

plakát

I Am Not Okay with This (2020) (seriál) 

Tak nevím. Ne, že by to bylo špatné. Nicméně jde o to, že se to možná tváří jako něco, co to není. V podstatě se koukáme na teen frajerku, co řeší typický pubertální problémy ala jsem na chlapce či ne, půjdu na prom nebo ne - vždyť je debilní - ale vlastně já tam chci, moje nejlepší kámoška randí s kreténem a nevěnuje se mi, nemám tátu a máma po mně chce, abych jí víc pomáhala a jako na to já nemám čas, plus helemese lezou mi pupínky. A mezi tim vším se občas vyhrotí něco, co už teda každej v pubertě úplně nezažil a ona se tváří, že se snaží přijít na to, co to je, ale nezjistí ani mrd a tím to končí. A jelikož je to Netflix, tak případná druhá série bude minimálně za rok a já teda nevím, jestli si za rok ještě na něco vzpomenu. Postavy jsou sympatické, konec klasicky otevřený, ale asi by bylo fajn dát tam víc prostoru těm jejím "specialitám", jinak to mohli uvádět jako normální teen seriál a nebylo by pochyb.

plakát

To zařídíme (2018) 

Vau. Musím přiznat, že už jsem dlouho nezažila (romantický) film, kde by všechno tak perfektně klapalo. Postavy, vztahy mezi nimi, dialogy, plynutí děje a vůbec námět sám o sobě. Zoey a Glen jsou dvojka, která možná od počátku nevypadá, že by mezi ní mohlo být něco víc, ale v průběhu děje to tak nějak samo nenápadně naběhne, že si toho člověk sotva všimne. Pokud chcete kvalitní romanťárnu, tohle je správná volba. Plus Lucy Liu?? ANO PROSÍM --

plakát

Oscar's Red Carpet 2016 (2016) (pořad) 

Rychle a příjemně to ubíhalo, žádné zdlouhavé dotazy a odpovědi, jen možná někdy bych ocenila více fantazie a též kdyby dámy směřovaly občas rozhovor i k doprovodu herců a hereček, protože i když nejsou ty "hvězdy večera", tak tam vždycky chudáci stojí jako pecky a přitom by určitě mohli přinést nějaký zajímavý náhled na věc.

plakát

Brokovnice (1992) (TV film) 

Obsazení pecka. Příběh celkem taky. Ovšem to hraní. A ta kamera? Půlku času divák kouká někomu na záda nebo se totálně přiblíženou kamerou zrychleně přesouvá po místnosti. Působí to, jako kdyby to natáčel absolutní amatér, což ovšem pan Nožička není, proto mě to tolik zklamalo.

plakát

Bláznovo zlato (2008) 

"VŮBEC NIC SE NESTALO!! JEN JSME MĚLI NEMANŽELSKEJ SEX V KOSTELE A TEĎ PŮJDEME VYKOPÁVAT MRTVOLY!" Kate snad jednou za svou předlouhou kariéru nehraje ufňukanou barbínu z New Yorku s nalinkovanou kariérou módního guru na dalších dvacet let, ale konečně dostala pěknou roli frajerky, která se zajímá i o něco jinýho než o nejnovější šlupky od Jimmyho Choo. Což jsem schopná ocenit, protože tahle plavba za blýskavýma penízkama ukrytýma na dně pod šutry zabalená v tajemný legendě o ztroskotaných lodích byla docela fajn. Samozřejmě bez diliny se to neobešlo, takže tu máme slečnu Dzienu, která to zahrála velice věrohodně (pokud to hrála). Největší frajer z celýho snímku je ovšem bunny králíček, kterého obdivuju, že hned co viděl outfit Mistra Bunnyho, nehodil na něj bobek a neodhopkal hledat mrkev.

plakát

Road House (1989) 

"VIDĚLS NĚCO PETE?" - "SPAD NA MĚ LEDNÍ MEDVĚD." Swayze v roli superhrdiny, co očistí sám město od mafiánů a ještě se stihne nahatý válet na střeše s pohlednou blondýnkou. Jako thriller mi to ani nepřišlo, stejně se pokaždý, co mu rozmasakrovali auto usmíval, protože na to prostě byl zvyklej. A pár mrtvých to určitě do tohohle žánru nedotlačí. Patrick hrál fajně, až mě překvapilo, jak dokázal ten tanečníček z Hříšnýho tance krásně vyjadřovat vztek a zlobu. Bravo)

plakát

Kriminál (1989) 

"MĚ NEZLOMÍŠ.." Pro ty, co milují thrillery z vězeňského prostředí okořeněné případně ještě pokusy či přímo zdárnými útěky na svobodu je tohle další vzácný kousek do sbírky. Úžasný emoce, napětí a drásot. Jen nechápu tu věčnou debilitu tohodle tématu zobrazovat vždycky alespoň kapku vězňů jako jakési hrdiny, aby u diváka vlastně projevili lítost nebo i soucit. Lidi, jsou to zločinci zavřený z nějakýho důvodu, i když je to jen ve filmu.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

„MAY I HAVE SOME CAKE, MISS ANTOINETTE?“ – „MAIS OUI!“ – „OKAY, MAY WE HAVE SOME CAKE, MISS ANTOINETTE?“ Musím přiznat, že mě to celkem zklamalo. Pejsan s hochem jsou určitě fajnoví, ale proč tam sakra nacpali tu malou fiflenu s Ajfounem? Má to být pro děti a celý děj je o tom, jak ho slečna nejdřív zešikanovala, pak ho dostala do maléru, po žádné případné omluvě ani slechu a ještě se do ní chudák musí podle scénáře zamilovat? Ahaaa, tak to je moc. Neřikám, kdyby to byl normální film, ale tohle má být původně určeno spíše dětem nebo ne? Kdyby nechali děj bez ní nebo jí aspoň neudělali takle krutou, ale místo ní nasadili nějakou neškodnou kámošku, bylo by to parádní.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

„WHAT PERCENTAGE OF A PLAN DO YOU HAVE?“ - „I DUNNO... TWELVE PERCENT?“ – „I AM GROOT.“ – „SO WHAT, "IT'S BETTER THAN ELEVEN PERCENT!" WHAT THE HELL DOES THAT HAVE TO DO WITH ANYTHING?“ Určitě to je zase jedno z těch lepších scifíček, protože tvůrci vsadili na osvědčenýho "normal dude" v hlavní roli místo typickýho nabušenýho superhrdinu s dvaceti programama na využití své síly od zachránění sexy kočky z hořícího vraku po opejkání buřtů nad svym stehnem. Co bylo lepší byla nesmyslná parta, kdy měli ještě v lepším případě udělat za kápoše Bradleyho Coopera mývalim kožichu nebo Vina Diesela v kůře, protože představa, jak Groot ve vypjatý situaci rozdává rozkazy "Iam Groot" by byla fakt na uřehtání. Grafika byla pro mě dalším úžasem, na můj vkus se hodně parádně vyvedla. Upřímně jsem se smála, což bylo ještě víc bezvadnější, protože jsem to nečekala. Pratt mi byl sympatický, ale stejně pouvažuju, zda bude stát za koupení lupenu na druhej díl. „METAPHORS GO OVER HIS HEAD.“ – „NOTHING GOES OVER MY HEAD!... MY REFLEXES ARE TOO FAST, I WOULD CATCH IT.“///////„THAT DUDE THERE. I NEED HIS PROSTHETIC LEG.“--------„ YOU ACTUALLY GOT IT? I WAS JUST KIDDING ABOUT THE LEG, I JUST THOUGHT IT'D BE FUNNY!“

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

"MÁ TO SVĚTLOU STRÁNKU. KDYŽ DOJDOU KULKY, MŮŽE JE UKECAT K SMRTI." |Mmmm, celý tohle třetí pokračovaní na mě působí tak, že Stallone, jakožto prachatý, zabezpečený a možná už filmama unavený herec si prostě vzal jednoho dne svoje money, frendy a řekl si, že si tak zablbnou a u toho se budou hezky natáčet, co kdyby. Přibral k tomu pár mlaďochů, co vypadaj dobře a umí to se svalama a vymysleli tomu naprosto jednoduchoučkou dějovou linku. Výsledkem je sice supr nadupanej akčňák, aleee vzhledem k tomu, že jich tam lítá tak patnáct jakožto veelmi hlavních a důležitých postav, jsme nakonec svědky toho jak tam Mistr Li vykrkne jednu větu, Guvernér Schwarzenegger si hraje na chůvu a stará se o vrtulník ("vážně kouříš hned vedle nádrže na benzín?" ///// "HURRY UP, I'M WAITING! IT'S BORING" I know that feeling, bro) A Ford ? Než člověk toho týpka zaostří, už zase mizí. Začátek je ovšem fajnovej, Snipes si tu jede svých pár životopisných minut a to je možná těch pár nejlepších z celýho filmu. Hlavního protivníka vybrali určitě zajímavě, Gibsona znám většinou jako klaďase, takže to byla příjemná změna. Ještě štěstí, že je nenapadlo sestavit i jemu podobně hvězdný tým, protože to už bychom se koukali na stopáž třikrát delší než mají Titanic s Kmotrem dohromady. Zkrátka je tohle film, který stojí jen na osazenstvu, protože, přiznejme si, natočit tohle někdo jiný s naprosto neznámými obličeji, všichni se mu totálně vysmějou a srazí k zemi, pokud by vůbec sehnal sponzory. Sylve, příště uber lidi anebo zapracuj na fikanějším obsahu. Adios, protože užvaněnej Banderas byl ta hotová jednička. "TEN VYSOKEJ MĚ NEMÁ RÁD." - "NEMÁ RÁD NIKOHO." - "COŽE?" - "LÍBÍŠ SE MU!" ///"TEĎ JSI MECHANIK?" - "SAMOZŘEJMĚ, MŮŽU UDĚLAT, COKOLIV POTŘEBUJETE, PANE." - "DOBRÝ, TAK BUĎ ZTICHA:"