Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze hraje muže, který udrží pořádek i v nejdivočejším nočním klubu. Právě díky němu se zanedbaný podnik v malém městečku na Missouri promění ve vyhledávanou diskotéku, kde nikdo nemá strach. Přináší mu to i nepřátele. Chtějí si s ním vyřídit účty nejtvrdším způsobem. Když se jim to nedaří, spojí se s brutálním mafiánem, který ovládá celé okolí. Najednou proti sobě má mladíka, který se odmítá podřídit, i když cítí jasně hrozbu smrti. Road House přesvědčí příznivce Patricka Swayzeho, že je stejně skvělý karatista jako tanečník. Svědčí o tom nejenom divácký úspěch Harringtonova filmu, ale i další role Swayzeho v kriminálních filmech jako Break Point (Bod zlomu). (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Páťa Swayze je tak krutopřísný šéf vyhazovačů, že kdyby dělal v Titty Twisteru, Chet Pussy už nikdy nepoužije slovo pussy a veškerý personál by chodil spát po jedenácté, aby nedělal bordel! Když galantně pomáhá tančícím ženám ze stolů, máte pocit, že začalo hrát „Time of my life“. Když to samé zkouší se vzpurnými hosty, vypadá to chvíli jako náběh na památnou zvedačku, ale vzápětí je prohodí oknem.. Lehce zkrátit stopáž, účesy jak z šatny TJ Spolana Neratovice v ročníku 1991/92 a vzdálenost mezi pěstmi a obličeji a člověk by pak možná tolik nepřemýšlel, kdy skončí dovolená místnímu šerifovi (zvuk policejních sirén tu připomněl, co to znamená přijít k hotovému). Smůla, že se „kung-fu pařát“ Patrick při natáčení zranil a musel ho v Predátorovi 2 nahradit Danny Glover. Baby City Hunter by jen seděl v koutě.. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Vcelku tuctový a předvídatelný příběh... no a tím výčet mínusů končí. Jinak jde o velmi dobrý akční film, který jako celek výborně funguje a dokáže vás zaujmout, lehce napnout a nakonec i pobavit. Nejvíce se povedlo obsazení, kdy se všichni herci do jednoho parádně trefili do svých rolí. Odlehčenější scénář sice žádné velké herecké výkony neumožní, ale to ničemu nevadí, pro daný žánr je to s přehledem dostačující. V mládí jsem Road House viděl opakovaně a vždy se mi moc líbil. Nakonec přidávám i čtvrtou hvězdu, protože Road House funguje i po letech a je jednou z mých srdcovek z osmdesátek. ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Opravdu asi jeden z mála akčních filmů, který mám tak nějak rád. Já nevím pokolikáté už jsem viděl, ale v paměti ho mám neustále. Některé věci nelze u toho zapomenout. Bylo to jednou o prázdninách na rockové taneční zábavě v hospodě. Venku příjemně svítilo sluníčko. Zábava už jela na plno. V té době jsem byl blázen do jedné místní krásné holky. Vzadu za barem se na filmy koukalo z VHS kazet, a tam tenhle film zrovna běžel. Byla tam. V ošoupaných džínách a khaki tričku. A já si sedl zrovna vedle ní a bylo mi fajn. Jen tak letmo si mě prohlédla. Ze sálu zněla tichounce Stairway To Heaven. Ani jsem si neuvědomoval, že koukám na televizi. Nemohu říct, že mě film nebavil, ale tohle ve mě zkrátka vždycky vyvolá krásné vzpomínky. Bylo nám spolu nějaký čas dobře… ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Skutečně hrozí smrt, zejména intelektuálně zaměřeným filmovým teoretikům. Kromě infarktu hrozí také lobotomie svépomocí nebo skok z okna. Ostatním smrt nehrozí, naopak se pobaví oddechovou žánrovkou, kde jde o fajn muziku, pohled na sexy kočky a kocoury své doby, parodii na bojová umění a permanentní módní přehlídku - džíny na džíny apod. Trošku nechtěně je to vlastně dobrá komedie, která se dá shlédnout s přáteli ve stodole. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tanečník Swayze jako mistr bojových umění vyhazovačem - kupodivu uvěřitelné v době boomu karatefilmů - taková roztomilá věc, která se mi jako malýmu líbila a dneska je koukatelná ze sentimentu ( scéna jak to auto na velikých kolech krosuje auta v autobazaru, tak to byla bomba, která v jiném filmu nikdy nebyla ) ()

Galerie (122)

Zajímavosti (17)

  • Auta, kterými jezdí James Dalton (Patrick Swayze), jsou Buick Riviera 1965 a Mercedes-Benz 560 SEC. (kostak)
  • V malé roli ve scéně z baru se objevuje virtuózní bluesový kytarista a zpěvák Jeff Healey. (ČSFD)
  • Když se Dalton (Patrick Swayze) v Double Deuce poprvé staví na své obvyklé místo v rohu baru, můžeme na dřevěném sloupku za ním vidět vyřezaný nápis „Buddy's Corner“ („Buddyho roh“), což je odkaz na Swayzeho civilní přezdívku Buddy. (ledzepfan)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama