Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (209)

plakát

Blok 99 (2017) 

Opravdu osobité. Jak scénář, tak i styl. Herecké výkony tady asi moc netřeba řešit, neb to na nich nestojí. Ale i zde OK. Jediné co mi vadilo byly efekty/masky jenž byly na svou dobu lowcost až na kost, respektive připomínaly efekty z 80. let.  I tak je to 5 hvězd, ale s odřenýma ušima. Troufám si tvrdit že z vězeňského prostředí se blíží k topu hned za Útěkem z věznice Shawsank a Zelené míli.

plakát

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) 

Nejlepší z nejlepších v nejlepší české parodii. I po těch letech a x shlédnutí se najdou chvilky kdy se od srce zasměju. Teď jsem vydržel neskouknout skoro tři roky a stálo to za to.

plakát

Mistrovská úroveň (2020) 

Opravdu jsem musel dát tomuto kousku plnou hvězdnou palbu? Akce s tak dobrou prčou a na ryze akční film s tak výbornými zvraty? Nebo jsem tu měl mít nějaké žvásty typu klišé s časovou smyčkou? O kterém dnešním filmu se nedá říct, že někdo něco kopíruje, nebo že je to klišé? No a že mám pořád samé otázky? Ono to fakt vadí?

plakát

Oskar (1967) 

Stačí prvních pár minut shlédnutí a je vám jasné že jde o poměrně věrnou kopii divadelní předlohy. Nicméně opravdu zdařilý scénář v kombinaci s hereckou špičkou baví od začátku až do konce. Abych se přiznal Oscar mi přijde jako nejlepší komedie s Funesem a řadím mezi mých top 10 komedií. Možná i top 5.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Nečekané překvapení. Tak dobře prošpikovaný thriller jsem už dlouho neměl servírován.. Obecně za to všechno může i skvělá knižní předloha. Postupná gradace a variace v tom smyslu, že konec nebyl zas tak zřejmý - především bez trapně výrazných drobečků v příběhu, kdy si závěr odvodí pomalu i dítě předškolního věku. Myslel jsem si že mi bude vadit ztvárnění postavy od J. Lawrence, ale na tu prima balerínu kupodivu dobře sedla a ten špiónský intelekt byl i uvěřitelný. :-)

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

S odstupem času po dvou letech kdy jsem viděl na podruhé, mi to přišlo podstatně lepší a úplně jiné! Měním svůj komentář a hodnocení. Dokonce pokud to porovnám s Ligou spravedlnosti, nedejbože podobného soudku Avengers universe, tak tento film má z mého pohledu daleko více navrch. Artová stránka na výbornou bez přehnaného patosu. Jedinou chybku vidím ve scénáři a to v relativně nesmyslné motivaci Batmana jít proti Supermanovi. I tak celkově velmi dobrý dojem. Nebýt Eisenberga, tak dám snad i šestku - fakt ho nemám rád i když se tu asi snažil - jestli nepřehrával - to ví ale jen J. Snyder.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Z prvních pár minut se zdá, že tento kousek bude jen tak tak na shlédnutí do konce - např. ošizení pohledu zkázy ve světě a vůbec celkově až moc lehkým pohledem na život v dané zemi, ale ne po moc dlouhé době začne všechno dobře do sebe zapadat a ochuzený začátek graduje excelentním finále v uprchlickém táboře Bexhill za kontrastu špíny a zrůdnosti - krásy a lidskosti pozemského života.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Rejžo u mě dobrý! Pokračování slušné. Čekal jsem jen nějaký zajímavý zvrat nebo překvapení. Ono se mi ho i dostalo. Ale ne tak jak jsem myslel. To že se některé zvraty mezi temnou a světlou sílou podobají předchozím dílům je právě ono. A to že boj mezi těmito silami je nekonečný a tudíž v základu vždy podobný. Nadále ukazuje, že temná síla není tak temná tak jako ta světlá zářná (na světlou si jen ještě asi musíme počkat). Odkroucené je to fakt dobře Ambrams se svou eskadrou fakt umí. BTW bez prolínání postav vč. herců si nejsem jistý zda bych šel do 5* - prostě nostalogie...

plakát

Megastavby (2004) (seriál) 

Kvalitně provedený a poutavý dokument. Především o okolnostech stavby a technických zajímavostech těch nej budov na světe. Jediné co se tomu dá vytknout je finální uzavření dílu, kdy bych uvítal více detailů hotové budovy - nějakou tu virtuální procházku uvnitř a v okolí.

plakát

Interstellar (2014) 

Když se dívám na místní řekněme záporněji naladěné komentáře, tak nemohu jinak než se ozvat jako takový protipól. Porovnávat toto s Vesmírnou Odyseou je nesmysl a ani na jednu chvíli mě to při jeho sledování nenapadlo. To spíš mi na chvíli v celkovém konceptu probleskl film Kontakt s Jodie Foster. Ono vůbec když si přečtete pár negativních komentářů, zjistíte, že v každém je psáno "Nolan si vzal to z toho a tomto z toho filmu ...". Dle mého je to vše jen o zaujetí. Přeci při troše zaujetí lze toto říci i u unikátních a dobře přijímaných filmů. Dokonce s velkou nadsázkou mohu říci, že i u Vesmírné Odysey ty němé chvilky si vzal Kubrick z Lauera a Hárdyho. Opravdu s velkou nadsázkou a humorem (snažím se ty frázisty zesměšnit). Či více reálněji, že si vzal některé napínavé chvíle z Quatermass Xperiment. (to už trochu vážněji).... Zpět k tomuto filmu. Koncept se mi líbil, kladně hodnotím snahu o skloubení realistických prvků tak aby ještě více vypíchly sci-fi prvky. Také se mi líbily tiché chvilky ve vesmíru, kdy díky případné backgroud hudbě a především vizuálu, nepotřebovaly nereálné zvukové efekty. Jinak samotný základ scénaře se mi velice líbil. Minimálně do 4/5 filmu. Pak bych nějakou tu hvězdičku ubral především díky relativně zbytečnému vysvětlování - stačili by náznaky. Takto poslední část čpí až moc komerčně - tak aby to pochopil každý hloupý pocornožrout.