Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

Radko 

všechny recenze uživatele

Cca pred tromi rokmi (2018) som sa zúčastnil jednej porady, na ktorú prišli dvaja mladí príslušníci tajnej služby a vystríhali nás v zaujímavej prednáške pred krásnymi a inteligentnými slečnami, ktoré cielene zvádzajú zamestnancov strategických firiem a úradov, aby z nich vytiahli neverejné a utajované informácie v prospech cudzej mocnosti. Vraj ide o narastajúci fenomén a najčastejšie odhalené príbehy boli z prostredia ruskej a čínskej tajnej služby. Opísali aj pár manipulačných techník. Film Červená volavka je v prvom rade príjemnou zábavou, no spôsob práce týchto perfektne vycvičených krások- volaviek opisuje pomerne presne. Štvrtá hviezdička ide za fakt, že americkí tvorcovia docenili krásu architektúry Domu odborov na Trnavskom mýte v Bratislave a krásnymi zábermi časti priečelia ju vo filme parádne predstavili. Poznámka: Žiaľ vládcovia mesta a stavebných úradov podľahli tlaku developerov a túto krásnu budovu idú nahradiť ďalším trápnym a nevkusným oceľovo sklobetónóvým čudom - samozrejme, že eko a klimaticky friendly, no oko estéta zaplače. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sexy Jennifer Lawrence v eroticko chladném špionážním Thrilleru. Určitě si myslím, že kdyby se téhle látky ujmul Fincher, který původně měl film natáčet je to daleko větší pecka, ale pořád se jedná o obstojný Thriller, který se nebojí nahoty a krve. Jennifer Lawrence je zde velmi sexy a ukáže se full frontal naked, což potěší nejedno mužské oko a potěší i tradičně výborný Joel Edgerton. Tvrdý tréning, který Jennifer v Rusku podstoupí, aby se stala Red Sparrow je natočen velmi efektivně, psychologicky tíživé a erotické dusno je všudypřítomné. Občas je sice znát, že stopáž 140 minut se v jistých sekvencích táhne a zkrátit by neuškodilo, vyloženě o nudu jsem nezavadil. Výborné je závěrečné Torture a rozuzlení. Solidní film, který díky erotice a brutalitě se vyhýbá Mainstreamu a nabízí netradiční látku, jaká v kinech delší dobu nebyla. 75% ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Překvapivě drsný thriller. Hodně to sází na erotiku a Jennifer se často svléká. Já jsem z těchto špionážních film vždycky trochu zmatenej, protože se tam všichni navzájem snažej vochcat. Každopádně se mi líbilo, jak to bylo vypointované. Tréningové centrum mi přišlo over the top a spíše úsměvné. Kde jsem se rozhodně nesmál byla ta mučící sekvence, kdy jí mlátili obuškem. Čumět na to fakt nebylo příjemný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jennifer Lawrence místy k sežrání, tempo často k uzoufání. Přitom to začíná velmi slibně. Zápletka šlape, atmosféra je vtahující. Křup a kariéra primabaleríny je tatam. Stejně jako zajištění pro talentovanou dívku i její nemocnou matku. Když Dominika zjistí, co stálo za jejím zraněním, vezme hůl a v koupelně divadelní šatny rozjede inferno. Zaujme tím svého strýce, který má vliv na nejvyšší místa ruské politiky. Dostane se tak do výcvikového zařízení pro ty, jež mají využívat bystrosti, vypočítavosti a vlastního těla ve prospěch státu. Hutně vystavená atmosféra ovšem začíná slábnout s množstvím situací, do kterých se naše volavka dostává. Zvolený minimalistický styl mi nevadil, těkavá hudba Jamese Newtona Howarda mě udržela v napětí, stejně jako přesná a odvážná Lawrence. Sex je tady prezentovaný v naturalističtější formě, která nemá být příjemná ke sledování. Nadhled tady nemá místo. Na můj vkus ovšem naše hrdinka velmi záhy přijímá novou úlohu, její přeměně se těžko věří. Stejně jako vztahu s agentem Joelem Edgertonem. Stejně jako několika spletitým zvratům a motivacím bývalé baletky. Přesto je třeba ocenit realističtější a tíživější pojetí špionážního filmu, škoda jen, že chybí větší tah na bránu. Nepotřebuju akční jízdu, nějakým dvěma třem drásavým akčním scénám navíc bych se ale nebránil. David O. Russell a Francis Lawrence. Dva muži, kteří se zatraceně výrazně zasloužili o vzestup herecké dráhy Jennifer Lawrence. Zatímco díky prvnímu má tři Zlaté glóby a jednoho Oscara, druhý ji představil komerčněji naladěnému publiku. Nyní je profesní cesty svedly znovu dohromady. Není to zlé, párkrát jsem ale musel přivřít oči. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller toho příjemně staroškolského střihu, ve kterém nejde o akci, ale o napětí a o to, kdo, koho, proč a jak nakonec převeze. Líbilo se mi to a obzvlášť Jennifer Lawrence i Joel Edgerton byli super. Obzvlášť ale musím vyzdvihnout soundtrack Jamese Newtona Howarda - silně se inspiroval Čajkovským a kdyby se jeho overtura hrála na koncertu klasické ruské hudby, asi málokoho by napadlo, že tam nepatří. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Kandidáti byli skutečně nazýváni „vrabci“ nebo „volavky“. Škola uvedená ve filmu opravdu existovala ve městě Kazaň na břehu řeky Volhy v Rusku. (griph)
  • Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence (Dominika Egorova). Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. (IlMagnifico)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama