Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (58)

plakát

What Is a Woman? (2022) 

Komentáře zdejších zastánců genderové lobby zřejmě pořád nechápou. Internet, hry, sociální sítě daly prosto lidem vytvořit si kolem sebe vlastní realitu, kde si člověk může sám kolem sebe vytvořit iluzi. Na internetu jsem schopen to akceptovat, ostatně to byla kdysi jedna z cool věcí na internetu a počítačích. Ale já rázně odmítám (a očividně také mnoho dalších lidí), aby si chtěli hrát lidé na iluzi i v reálném světě. Není prostě možné relativizovat, že si někdo vytvoří svou realitu a já ji pak budu povinen akceptovat. Mě to taky občas s**e, že mi každý rok přibude jedna číslice za věkem a ničím to nezměním. Howgh

plakát

Vzestup Jordana Petersona (2019) 

Není třeba nic dodávat. Člověk vidí zde v komentářích, kdo dostal tento dokument do modrého hodnocení. Ta vysoce intelektuální sebeonanie pana Martina Svobody (xxmartinxx)... To je fakt nářez. To muselo dát práce. A přitom taková blbost, co?

plakát

Simpsonovi - Napůl slušný návrh (2002) (epizoda) 

Skvělý vtipný i dojemný díl. Jeden z nejlepších dílů o vztahu Homera a Marge. 13. série navíc byla obecně silná na třaskavé vtipy, takže se zde spojil dobrý příběh, dojemnost starších dílů a humor.

plakát

Ztracený svět: Jurský park (1997) 

Jsem jediný, kdo má tenhle díl radši než jedničku? Já nevím, ale jednička byla přece jenom občas trochu moc patetická. Tohle je jízda od začátku do konce, furt se něco tam děje, mění se lokace, pak ten závěr ve stylu Drákuly. Je to celkově daleko temnější a má to větší drajv i vtip. Já se už od mala bavil u tohoto dílu daleko víc.

plakát

Černobyl - 1:23:45 (2019) (epizoda) 

Se Hrou o trůny můžete jít někam. To je pro děcka. Tohle je opravdové drama! Z vizuální stránky prvního dílu mi málem explodoval v hlavě reaktor.

plakát

MOST! - Epizoda 6 (2019) (epizoda) 

Původně jsem byl z dílu byl trochu rozpačitý. Chtěl jsem po dnešním náročném dni odreagovačku naplněnou humorem k prasknutí jako z prvních dílů. Pak jsem si ale uvědomil, že to byl dost možná zlomový díl, který navzdory různým espéďáckým výkřikům staví všechny do jedné roviny. Petr Kolečko to vlastně prozradil v rozhovoru pro Čt24, kdy řekl, že jediná kladná postava seriálu je Dáša. Nesouhlasím sice s tím, že je jediná kladná postava, ale v průběhu seriálu vlastně jako jediná neudělala ani jednou špatný čin. Nemyslím si proto, že ani jedna ze skupiny "to je úžasné, jak převychovají hnusné české rasisty" a druhé "fuj, ČT chce převychovávat, na to koncesionářské poplatky neplatíme" má pravdu. Romové i jejich horliví zastánci totiž v tomto díle docela dostali na frak a vyrovnalo se skóre z minulých dílů. Jenom se podívejte: 1. Hrubý romský otec jako ukázka tragické výchovy,která je častým problémem v téhle komunitě 2. Luďanova nečekaně dobrá otázka na Blanku: " Ty by jsi chodila s cikánem," po které se naivní a sluníčková Blanka afektovaně naštve na Tondu, 3. Neziskovky štědře darující peníze daňových poplatníků každému, kdo to údajně myslí dobře, byť to je třeba Čočkin s Luďanemy kteří potřebují prachy a 4. Poprvé se odhalila i trochu stinná stránka Franty, když Dáši zlomil srdce jenom kvůli jeho sukničkářství a pak šel hned vypustit páru do bordelu. Myslím, že se tímpádem v minulém díle v docela dojemné scéně, kdy si povídali o Starém Mostu "my dva jsme jiní, mohlo by nám to spolu klapat" Franta možná trochu kecal. Takže v žádném případě milí zlatí! Petr Kolečko si uvědomuje, že vztah příslušníka etnické a sexuální menšiny by byl příliš velký kýč a proto ho přetrhl, i když vypadalo, že děj k tomu spěje. Vůbec poprvé pak dávaly smysly Luďanovy (ne)rasistické řeči a člověk poté pochopil, že jeho motivace při zuřivém projíždění města nebyla vůbec zlá a naopak akceptoval Dášu jako ženu, kterou musí chránit. Eda pak byl oproti všem minulých dílech vlastně také sympatický. Scéna, kdy se v bordelu setkali a udobřili Franta a Eda je geniální. Kolečko dnešním dílem říká, že drtivá většina lidí jsou lidé, kteří mají srovnatelně velké mouchy a málokdo z nich je skutečně lepší než ostatní a barva pleti fakt není, co to změní.

plakát

Lajna - Pravda (2017) (epizoda) 

Lajna je fajn seriál, ale bohužel na rozdíl od 100% autentického Okresního přeboru je to seriál karikaturní. V tomto díle se však podařilo Kolečkovi povýšit seriál z úrovně skečovité taškařice do něčeho, co má daleko hlubší význam. Nevydařená láska mladého Hrouzka z tohoto seriálu odmítla ze seriálu udělat v horším případě Snowborďáky, v lepším (ale pořád špatném případě) Lásku nebeskou a trochu navrátila diváka do reality. Připomenutí ducha Nagana Norberta Lichého naopak vytvořilo alternativní realitu, ve které duch Nagana nadále žije. Hrouzek coby postava inspirovaná Růžičkou nakonec nepřijme úplatek a Nagano nekončí prokletím, které definitivně bylo dokáno tím, co se stalo Růžičkovi. Jakoto hokejového fanouška mě z té scény v kumbále mrazilo v zádech. Jednoznačně nejlepší díl celého seriálu a to i po 3. sérii.

plakát

MOST! - Epizoda 3 (2019) (epizoda) 

V tomhle díle začíná být zřejmé, že Most! bude po dost bláznivých prvních dílech hrát i na vážnější stránku a proměna Luďkova syna na skinheada může v dalších dílech přinést mnoho zajímavých situací. Humoru zde bylo o něco méně, ale zato se to pak vynahradilo sražením Leoše Nohy na přechodu popelářským vozem. Za mě návrat ke kvalitě 1. dílu.

plakát

Pozůstalí - Svět podle Matta (2017) (epizoda) 

Tohle byl dost bizarní díl, ale bavil mě a tvůrci mají palec nahoru, že se nebáli takovýhle zvláštní díl natočit. Lindelof zkrátka zase řádil. Šílené ale skvělé.

plakát

Pozůstalí - Kniha Kevinova (2017) (epizoda) 

Lindelof je psychopat, já to říkám pořád, ta poslední scéna byla na infarkt :D