Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Biografie (4)

Bohdan Sláma (režisér / scenárista / herec)

23.04.2006

Ing. MgA. Bohdan Sláma vystudoval Stavební fakultu ČVUT, v roce 1993 pracoval s Věrou Chytilovou jako asistent režie na filmu DĚDICTVÍ ANEB KURVAHOŠIGUTNTAG, o tři roky později absolvoval režii na pražské FAMU filmem AKÁTY BÍLÉ. Po pěti letech natočil celovečerní debut tragikomedii DIVOKÉ VČELY, která získala hlavní cenu WPRO… (více)

Clint Mansell (skladatel / herec)

23.04.2006

Clint Mansell (vlastním jménem Clinton Darryl Mansell) se narodil 7. ledna 1963 ve městě Coventry v Anglii. Mansell byl předním zpěvákem a kytaristou britské skupiny "Pop Will Eat Itself", než později pronikl do světa filmové hudby díky režisérovi Darrenu Aronofskymu, kterému složil hudbu k jeho filmu π (kde si též zahrál malou… (více)

John Lurie (skladatel / herec / režisér)

01.01.2008

John Lurie se narodil 14. prosince 1952 ve Worcesteru, státě Massachusetts v USA a je známým všestranným a nezávislým umělcem. V roce 1978 založil se svým bratrem Evanem skupinu The Lounge Lizards, kteří hrajou dodnes a pro svět jazzu objevili několik talentů.V osmdesátých letech se objevil v několika filmech Jima Jarmusche… (více)

Lars von Trier (scenárista / režisér / herec)

17.04.2008

Lars von Trier vystudoval roku 1983 dánskou Národní filmovou školu (Den Danske Filmskole) na které natočil krátkometrážní studentské snímky jako NOCTURNE, BEFRIELSESBILLEDER nebo DEN SIDSTE DETALJE, které si odnesly ceny za nejlepší filmy na jednotlivých ročnících filmového festivalu v Mnichově. Po škole mohl začít pracovat na… (více)

Reklama