Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (290)

plakát

Archa neviňátek (1993) odpad!

… a přitom začátek vypadal tak slibně! Vypadalo to na slušnou hororovou detektivku a potom se objevil „horal“ a bylo po atmosféře a pak už to šlo jen stále z kopce... jako kdyby tam mělo a muselo být všechno, co je na světě nejhorší. Poprava, sekta, fanatismus, nacizmus, pedofilie, noční můry, mrtvá zvířata, bible... a nakonec je z toho chaos a jen chaos, zosobněné zlo dostane pět minut před koncem kulku a nic....

plakát

Siworae (2000) 

Není to hluboká filozofie a není to film, který by nějak ohromil... Líbí se mi neokoukané korejské tváře a celé to prostředí. (Dům je nááádherný). Chybí mi ale - a to velmi - tempo. Šikovný film musí podat izolaci, žal (cokoliv) tak, aby nenudil ale naopak maximálně vtáhl, potom může být řeč o filmařském umění... Nepůsobilo to ale kýčovitě (tedy, na mě ne) a ani pateticky a to je u romantického filmu velké plus. Škoda zajímavého nápadu... kdyby ho někdo rozvinul (využil) tak věřím, že by mohlo vzniknout něco skutečně originálního...

plakát

Taková zvláštní rodinka (2001) 

Potenciál to mělo fantastický. Táta se jmenuje Roayl a má svou rodinu svým způsobem rád, ale ne tak, aby ho máma nechala s nimi žít. Mezitím, co máma už má svůj život (ale zároveň si pořád vyčítá, že děti nevychovala v úplně ideální a šťastné jedince), táta se s tím nemůže smířit, sice je to pořád stejný hajzl, ale stále je někde poblíž, špehuje a doufá, že se to všechno nějak změní. Jenže... je to málo vtipné (ale opakuji, potenciál obrovský), pomalé a hodně, hodně líbivé.

plakát

Bizon (1989) 

Já - dáma v letech - jsem se na to dívala spolu s dvěma dámami v letech a docela se nám to líbilo! Já jsem ocenila dva dětské herce, kteří byli na český film velmi dobří a vtipní. Další dáma v letech ocenila, že to bylo docela málo komunistické a úplně jiné, než všechny ostatní filmy pro děti a třetí dámě v letech se líbilo, že to mělo myšlenku a že by se jí to líbilo i jako malé...

plakát

Nicholas Nickleby (2002) 

Klasické Dickensovo téma, neberu, že tehdy jistě aktuální a odvážné, ale určitě stále to stejné dokola. A pár scén a pár herců se mi líbilo, na můj vkus však příliš líbivé a vymydlené. Neumím to nikam zařadit, na komedii hodně málo vtipné a jako kritika a příběh o lakomství a zlobě versus lásce zase příliš.... vymydlené.

plakát

Balada o sedmi oběšených (1968) (TV film) 

Obraz, temný a působivý, krásná hudba, akorát délka. Nepatetické, prostě tak to je. Herci hráli jinak, zajímavě. Mám ráda takové filmy.

plakát

Mraky odtáhly (1996) 

Já jsem měla s tímto filmem jeden velký, nepřekonatelný problém: Strašně mě nebavil. Jinak mám "nudné" filmy ráda, ale ta nuda a prázdnota musí být stále plná. Plná nějakých emocí. Deprese je a musí být tichá, temná, pomalá, nekonečná ... ale musí bolet! A já jsem to absolutně necítila, nic! A samozřejmě, špatná a nebo žádná komunikace mě rozčilovala. Hlavní hrdinka byla chladná, nijaká, bez emocí, bez nějakých plánů, bez energie.

plakát

Galimatyáš (2009) 

Velmi hravé, musíte to soustředěně sledovat, protože vtipy jsou v malých detailech a pohybech, co je takové francouzské (všechno je malé, rychlé a trošku groteskní + troška pantomimy) a samozřejmě ten velmi přísně pacifistické poselství je super a je potěšující a je úlevné! Nesklouzlo to ani do pitvoření a trapnosti, co jsem se bála, naopak, Danny Boon mi byl strašně sympatický. A ještě mám pocit, že každá věková kategorie si tam najde něco.

plakát

Ils (2006) 

Kamera, střih, drobné detaily ... mě to potěšilo. Délka je příjemná, pointa zajímavá.