Reklama

Reklama

Diane Arbus: Příběh jedné obsese

  • Česko Kožich: Imaginární portrét Diane Arbusové (více)
Trailer

Nicole Kidman a Robert Downey, Jr. předvádějí „pozoruhodné“ (Kenneth Turan, Los Angeles Times) herecké výkony v tomto smyšleném portrétu slavné fotografky Diany Arbus. Z okna svého bytu zahlédne osamělá žena v domácnosti Diane Arbus (Kidman) maskovanou postavu záhadného nového souseda (Downey, Jr.). Přitahována neodolatelnou zvědavostí se rozhodne získat jeho fotografii za každou cenu. Vstoupí do jeho bytu a tím se nevědomky vydá na cestu k umění, která jí byla souzena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

k212 

všechny recenze uživatele

Surreálná krása pod i na povrchu odlišného. Obsese jinakostí, snaha po prožitcích mimo typizovaně standardizovaný svět a odpoutání se od něj. Dlouhý tvůrčí proces, na jehož konci je nejen umělecké dílo, ale také smrt, hořké poznání, ale rovněž nová dobrudružství a nalezení sebe samé. Všechno, cokoliv, nic. Unikum, které však není zahleděné do vlastní tragičnosti, ba naopak odpoutává se od ní a nahlíží na sebe s lehkostí a střídmým humorem. 85%. To Kleopatra: V kožíšku to bylo rozhodně lepší .... :-) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo celkem slusne psycho... Film lehce balancuje na hranici zvrhlosti, zvrácenosti, romantiky i sentimentu. O Diane Arbus jsem doposud nic nevěděl a nebýt tohoto filmu asi bych se o ní nikdy nedozvěděl. Film si určitě přidal ke skutečné postavě svůj vlastní pohled, nicméně to co předvedla Nicole Kidman i Downey bralo dech. Zejména u Nicole jsem musel (jako už mnohokrát) obdivně pokývat hlavou. Ona není jen neskutečně krásná ženská. Ona neumí jen skvěle zpívat a hrát. Ona je zkrátka vše v jednom. Herecký chameleon, který zahraje cokoliv. Velmi zajímavý zážitek. * * * * ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Co napsat k tomuto snímku? To bylo naprosto dokonalé!!! Diane Arbus už mám ráda hodně dlouho a její dílo obdivuju, proto jsem se hodně těšila.. A když vezmu v potaz ještě to hvězdné obsazení.. Nicole Kidman si tímto snímkem vysloužila místo v mé TOPce (sice nevím, na jak dlouho, ale opravdu jsem si ji oblíbila) a Robert Downey Jr... Ten je prostě dokonalý, i když vlastně celý film nevypadá jako Downey.. :D Přes to všechno, jakého podivína hrál, mě naprosto dostal, i když tam byly vlastně jen jeho oči a rty :) Co víc říct? Hudba skvělá, kamera krásná, příběh neotřelý a zajímavý, některé scény vášnivé a erotické a závěr krásně romantický.. Proč můžu mít v TOPce pouhých 10 filmů? ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vám, ale mně to Star Wars připomnělo. Chlupáč, jenž balí ženy na to, že je chlupatý a pro určitou sortu žen současně roztomilý. Diane si nevážila dobrého židovského manžela, což se projevilo jejím necudným chováním vůči chlupatci pekelnému, který si Diane získal žvásty. Žvásty o ničem. 60% ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Jako film to nefunguje, přestože některé složky jsou zajímavé a relativně dobře zvládnuté. Má to nesnesitelně unylé tempo, které neospravedlní jinakost postavy (Diane) a snaha dostat se jí pod kožich. Kdyby šlo o výborně zvládnutou formu vyšperkovanou ornamentální ujetostí, dokázala bych odpustit vyprázdněnost (protože i formální onanie pro mě předávají sdělení). Ale forma kulhá a to, co chtěl film sdělovat, neunese. Zklamání... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Nudistický tábor Camp Venus bol natočený v prístave Sailors' Snug Harbor na Staten Island. (Arsenal83)
  • Strýček režiséra Stevena Shainberga byl blízkým přítelem skutečné Diane Arbus. (formelin)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2006 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama