Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (151)

plakát

Avengers (2012) 

Super efekty, perfektní bojový scény, zajímavá škála postav a řek bych, že k nim i dobře vybraní herci, evidentně do toho nacpali spoustu dolarů...tak proč proboha taky nenajmou kvalitní scénáristy... Jinak chvílemi to připomínalo spíše tým Iron Mana a jeho posluhovačů než tým Avengers. Celkově jde o příjemnou oddychovku a pro fanoušky How I met your mother bylo celkem fajn vidět "Robin Scherbatskou" (Cobie Smulders) taky v trochu odlišné roli....

plakát

Barfi (2012) 

Krásný infický film, který je pro mě tak trochu překvapením. Režisér Basu se nijak netají tím, že se nechal inspirovat jednak komiky z počátku kinematografie, jako byl Charlie Chaplin a jednak filmem Amélie z Montmartru. Právě barevnost a hravost, která se objevila už v Amélii, prosakuje celým tímto filmem o nesobecké lásce na celý život. Co bych chtěl ale zdůraznit, je herecký výkon Priyanky Chopry, kterou jsem do té doby znal spíše z filmů, kde bylo její hlavní úlohou vypadat dobře. Tady ale hraje náročnou postavu autistické dívky, jejíhož ztvárnění se zhostila na výbornou a já jsem byl nucen změnit názor na tuto herečku. Doufám, že se od ní brzo dočkám dalšího takového překvapení...

plakát

Dámský krejčí (2012) (divadelní záznam) 

Přes pomalejší rozjezd jsem se už dlouho takhle nezasmál. Velmi dobré herecké výkony ještě lépe vyniknou díky jednoduché ale brilantní scénografii. Po dlouhé době se mi podařilo zhlédnout divadelní představení a rozhodně to byla dobrá volba a příjemně strávený večer....

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Ne kvůli příběhu, ne kvůli napětí, ne kvůli akčním scénám a množství krve, ale kvůli vtípkům, stojí za to udělat si čas a zkouknout tenhle film. Dlouho jsem se tak nenasmál, jako když se na scéně objevil poprvé Chuck Norris s jeho historkou o kobře...:-D zkrátka nemá smysl sledovat film, protože by byl nějak kvalitní nebo super napínavý, ale protože vidět tolik akčních hrdinů "v důchodu" pohromadě se už nejspíš jen tak nepoštěstí.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Vždycky jsem si myslel, že Peter Jackson je především velký fanoušek Tolkienových příběhů. O to víc mě překvapuje, že se i on nechal zlákat vidinou velkého zisku a rozdělil Hobita do tří filmů. Ať už je příběh Hobita sebezajímavější, na tři samostatné filmy toho v něm prostě není. Jacksonova snaha o propojení filmu s Pánem prstenů pomocí několika postav (Frodo, Galadriel, Saruman) působí spíše komicky a velmi vynuceně. Navíc díky neustálému natahování a častokrát nesmyslnému vysvětlování jsem se neubránil občasnému zívnutí...to mi ale nejspíš přeci jen nezabrání, abych nezašel do kina na další díl. Ono přeci jen je příjemné odprostit se od běžného života a aspoň na chvíli se přenést do tajemných lesů a hor Středozemě...:-)

plakát

Hotel Transylvánie (2012) 

Zajímavý námět, ale jak už tady bylo zmíněno jinými, tak trochu nevyužitý. Děti se nepochybně budou bavit, bohužel pro dospělé je tam těch vtipů pomálu a příběh samotný je tak hloupý a naivní, že dospělého prostě zabavit nemůže. Přesto je Hotel Transylvánie alespoň zkouknutelný animák, u kterého vydržíte sedět dokonce (a to je v poslední době u animáků celkem úspěch...).

plakát

Iron Sky (2012) 

Nazis - they are the only guys we actually managed to beat in fair fight. :D Výborná parodie/komedie hrající si se stereotypy o...snad o všem... ztvárnění Sarah Palin mě fakt dostalo, stejně jako zasedání konfederace spojených národů. Narozdíl od většiny uživatelů tady neočekávám od komedie založené na stereotypech nic hlubokýho, takže mi bohatě stačilo, že jsem se dokázal při sledování příjemně odreagovat... rozhodně můžu doporučit.

plakát

Kronika (2012) 

Nenáročná příjemná oddychovka se zajímavým nápadem použití kamery jako u dokumentu. Nijak náročný film, který sice ničím příliš nezaujme, ale zároveň rozhodně ničím neurazí a pokud chcete film na odreagování bez nutnosti na něm nějak přemýšlet, tak Chronicle rozhodně není špatnou volbou....

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Rozhodně se nedá třetímu dílu upřít určitá dávka originality a nápaditosti. Film je plný vtipů a narážek, které jsou vyloženě určeny pro dospělé publikum. Téhle části filmu není co vytknout, protože jsem se výborně pobavil. Především pak první polovina filmu je svižná a zábavná. Bohužel ke konci začíná vtipných momentů ubývat a film se už soustředí jen na samotný příběh s přeslazeným koncem, který se stává lehce nesnesitelným. Přesto je třetí díl Madagaskaru filmem, který stále udrží pozornost jak dětského diváka tak i jeho rodičů a pro mě je oproti druhému dílu milým překvapením.

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Na tenhle film jsem se po prvních hodnoceních docela těšil. O to větší je moje zklamání....možná je to mnou a z podobné zábavy jsem už prostě vyrostl...ale prostě se nedokážu bavit u filmu založeného jen na vulgárních vtipech a sexuálních narážkách. Pokud hledáte bezduchý film bez příběhu nebo nějakého smyslu, pak je to film právě pro vás. Abych ale tenhle film přeci jen nezatratil, musím uznat, že oproti předchozím dvou dílům je tenhle přeci jen snesitelnější. Víc než dvě hvězdičky dát ale nemůžu.