Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (764)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jsem vděčná za to, že minimálně v Cinema City Slovanský dům hrají tento film v původním znění (pro cizince, bez titulků). Být to s dabingem, asi bych na to do kina vůbec nešla. Takhle jsem si mohla užít hlasy Adama Sandlera, Seleny Gomez i Steva Buscemiho. A jsem si dost jistá, že některé vtipy vyzněly v angličtině mnohem líp. Navíc se mi líbily ty nejrůznější příšerky, které se ve filmu objevily - obzvlášť hoteloví sluhové zombíci se svými tupými výrazy, skřeky a povzdechy. Jedná se sice pořád o pohádku pro děti, ale přiznám se, že i já jsem se sem tam zasmála a že mi to přišlo jako hezky propracovaný animák. Skvělá byla taky ta narážka na Twilight. :) Aktualizace 27.9.2015: Od té doby jsem film viděla ještě dvakrát a o krapet zvyšuju hodnocení. Je to zkrátka kouzelný a milý animák. ~(4,5)~ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem srandovní animák. I když zápletka není nijak originální, stejně to pobaví. Hrabě Dracula má v Transylvánii svůj hotel pro strašidla. Jenže se mu tam dostane člověk. Po čase se sblíží. Jake se ale zamiluje do jeho dcery Mavis a ona do něj. Dracula jim pochopitelně nepřeje. Nakonec se ale usmíří a všechno dopadne dobře. Některé potvory jsou vážně zajímavé. Večírky tam měli hodně našlapané. ;) Dobrá byla parodie na Stmívání. "Já nedělám: bleh, bleh bleh!" :D ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, nezáväzná blbina. Jej veľké plus je spojenie najznámejších príšer to jedného filmu. Dôraz je predovšetkým na detského diváka. Film je v mnohom strašne infantilný a jednoduchý. Čo ale nepovažujem za chybu. Je príjemné totiž vidieť najznámejšie monštrá takto po kope. Síce to nemá také čaro a nie je to taká pocta hororovému žánru ako Burtonov Frankenweenie, ale aj tak sa jedná o rozprávku, ktorá neurazí a má nábeh na to aby pobavila. Scéna, keď sa vlkodlak zbavil oviec, som nemohol udržať smiech. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem milé, vtipné se slušným dabingem. Jsem už ale toho všeho tak nějak přeslazen. Už při sledování jsem si uvědomoval, že si tvůrci dokonale vyhráli s detaily a různými fórky, sám příběh už však tak skvělý nebyl. Dokonce jsem ke konci občas koukl na hodinky. Jednou vidět stačilo. Tři mrtváci. * * * ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Film, který nelze úplně nenávidět, ale rozhodně ho nejde milovat. Je tu několik desítek opravdu výborných fórků (zombie-pomocníci, bingo, budící telefon, žravá gremlinka, prakticky cokoli s vlkem), ale omáčka je stokrát omletá říkanka pro nejmenší, tupě doslovná a v rámci vykreslení postav chaotická, neboť se často z minuty na minutu stává, že od "nesnáším tě" náhle postavy přeskočí k "BFF" atd.. Nenudil jsem se, ale tempo je tak rychlé, až je to únavné (hodně mi film připomínal seriály na Disney Chanel). A za písně bych střílel. Rapující Drákula mě bude ještě dlouho budit ze spaní. 50%. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Poznávací značka Drákulova (Adam Sandler) vozu je rumunská, což odpovídá skutečnosti: Transylvánie je nyní součástí Rumunska. (HellFire)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama