Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý spolužák John pořádá v East Great Falls velký školní sraz ročníku 1999. Jim, Kevin, Oz, Finch a Stifler se po dlouhých letech opět setkávají. Jak zjišťují, od ideálů, které měli na konci střední školy, se jejich současný život liší dost výrazně. Jim žije v Chicagu s manželkou Michelle, se kterou má syna. Oz se živí jako televizní moderátor a bydlí v Los Angeles se svou přítelkyní. Kevin je ženatý s Ellie a pracuje z domova jako architekt. Finch svým přátelům vypráví, jak cestoval po celém světě a pořád hledá tu pravou lásku. Stifler se tváří, že je všechno stejné jako za mlada, ale ve skutečnosti se v dospěláckém životě tak trochu ztrácí a středoškolská léta mu chybí. Během jednoho víkendu bývalí spolužáci pochopí, že opravdové přátelství nezlomí ani čas ani odloučení. (TV Nova)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (1 386)

tron 

všechny recenze uživatele

Keďže film na mňa zapôsobil a to nie som fanúšik série, dá sa predpokladať, že fanúšikovia ním budú nadšení. Mnohé (všetky?) scény sú robené vyložene pre nich. Divák, ktorý nie je fanúšik série a niektoré diely rovno ani nevidel, asi nepochopí, prečo fanúšikovia na konci tlieskajú, keď sa k Johnovi Cho na štadióne pridá istá postava. Isteže - mnohé tváre sa mihnú vyložene na efekt. Poviem ale úprimne, že som za tieto krásne samoúčelnosti vďačný a že ak by v snímke nemali cameo Naďa, poradkyňa Jessica alebo flauta z letného tábora, nasral by som sa. Vôbec by som sa nečudoval, ak by táto séria raz skončila (atmosférou) ako Rocky Balboa (zostarnuté postavy spomínajú na staré dobré časy uprostred zlej a nehostinnej súčasnosti) alebo dokonca ako Creed (staré postavy vychovávajú novú generáciu). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +hurá, konečně všichni z prvního dílu pohromadě, miluji třídní srazy, od teď i ty filmové, opět Stifler válí, ale ani ostatní nejsou špatní, a přestože někteří v menších rolích, tak i tak to potěší je po letech vidět, je zajímavé, že postavy se někam posunuli a někam se ještě během filmu jejich vývoj posune, hodně jsem se nasmál a několik scének je opravdu ultimátních -nakonec jich ale možná není tak moc jak bych čekal, v závěru v originálních titulcích MILF místo MCBP taky nepotěší/// Sraz se nám po letech vydařil a úplně výborně, snad všichni byli spokojeni. Každý se tu našel svého partnera ze střední a do vyřešil si ním věci nevyřešené nebo dávno zapomenuté. Užili jsme si spoustu legrace, jak v kruhu přátel, tak i spolužáků, které jsme strašně dlouho neviděli. Zapařili jsme si, pořádně se vožrali a taky si trochu zapr...acovali na vztazích a řekli si, že teď se musíme vídat každý rok a já na ten příští sraz rozhodně dorazím./// Celkem 84%/// ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, ze by to byl takovej super naklad, jak naznacuje hodnoceni, tak to fakt ne. Sice se tu sejde drtiva vetsina osazenstva z prvnich dilu, ale krome hlavni particky tu jsou vzdy spis tak do poctu a maj jen sem tam nejakou hlasku. No a hlavni parta resi predvidatelne predvidatelny problemy, takze nic novyho pod sluncem, misty se nic moc nedeje a sem tam nejaka humusarna. Ale porad je to ta banda sympataku, co se dostava do pruseru, par scen skvele doplnuje nektery udalosti z minulejch dilu, ale ze by zrovna tohle byl druh filmu, kerej by moh hrat na nejakou nostalgii, to bych teda nerek. Ale i tak jsem se slusne bavil, par scen je brutalnich a ty 4* to v pohode da. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že by člověk neměl od něčeho s takovým českým distribučním názvem očekávat cokoliv intelektuálně stimulujícího. Veškerý pokus o satiru korporátní Ameriky, případně poukázání na mediokracii doby, které vládnou sociální sítě, internetové stránky se sdíleným videem a "reality" pořady, je totiž stejně nedomrlý jako všechny postavy. Naivně jsem ale doufal, že sraz po letech, vyplněných nekvalitními D2D spin-offy, bude mít smysl. Ukázalo se ale, že není o čem vyprávět a postavy se nijak nevyvinuly. Typ narace s několika protagonisty, jejichž cíle jsou neustále stejné napříč všemi díly série (= zasunout), zde naráží na potřebu sezvat kompletní původní osazenstvo, z nichž ne všechny postavy mají skutečný potenciál pro to, aby jim byla věnována vlastní dějová linie. Vyvolávání vzpomínek na to, jaké to bylo před lety a jak se věci (ne)změnily, je pro tenhle poslední (doufám!) díl hlavním sjednocujícím principem. Styl evokuje konkrétní postupy z předchozích částí trilogie, především ale prvního dílu. Stejně jako v jedničce se začíná logem studia, ke kterému zní nediegetická hudba, jež poté přejde do diegetické, jak kamera z nadhledu jede po svršcích a spodcích oblečení, aby v celku ukázala Jima na posteli, případně se v závěrečném záběru odjíždí do nadjezdu. Staré doby evokuje i užitá hudba, která má čistě aluzivní povahu, protože v pravý moment zazní skladba, která byla s některými postavami spojena v prvním díle. Lpění na minulosti je tak největší slabinou snímku, protože to, co bylo před lety vtipné z toho důvodu, že jsme se mohli smát pubertálním postavám, je zde pouze trapné, když se do velmi podobných situací dostávají už (skoro?)třicátníci. Na místo zhodnocení minulosti a posunutí se dál, jako to dokázali se "svými" postavami John Sayles či Kevin Smith ve svých návratech po x-letech, se oslavuje neschopnost dospět a "zůstat čurákem" (nejsofistikovanější metafora přátelství, jakou čtyřka amerického koláče nabízí). Sorry parto, jsem správná generace, na kterou se cílí, ale mentálně jsem neustrnul v pubertě, a tak mě vaše eskapády míjí. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Kromě snesitelnějších fekálií a ryze sexistických vtípků humor Prciček dozrál. Najednou se divák přistihne, jak se směje celkem inteligentním hrátkám se slovy nebo si užívá precizně načasovanou hlášku. To tu dosud nebylo a Školní sraz díky tomu získává velké plus oproti svým předchůdcům – připadá vtipný i divákům, kterým už není -náct. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 57 milionů amerických amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 235 mil. (NIRO)
  • Za návrat do role Steva Stiflera dostal Seann William Scott 5 milionů amerických dolarů. Když svou postavu ztvárnil poprvé ve filmu Prci, prci, prcičky (1999), tak za svou první celovečerní roli dostal pouhých 8 tisíc amerických dolarů. (necisty)

Související novinky

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

Nové Prci, prci, prcičky jsou na cestě

04.10.2022

Herečka a režisérka Sujata Day (Definition Please) byla najata, aby napsala scénář k rebootu kultovní americké komedie Prci, prci, prcičky. Film si objednalo studio Universal, které sérii produkuje… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Prcičky jsou zpátky. Na plné... plyn.

Prcičky jsou zpátky. Na plné... plyn.

21.04.2011

To nejdůležitější zatím nevíme: Vrátí se Stiflerova máma? Je to napínavé čekání, protože bez osvědčené MCBP to už nebude ono. I přesto ale čtvrtý díl Prciček vypadá téměř jako teen-comedy-verze… (více)

Reklama

Reklama