Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (27)

plakát

Lovec jelenů (1978) 

Ten film mi prostě nedá spát. Nejsilnější film, co znám.

plakát

Mezi vlky (2011) 

Tak toto pro mě bylo opravdu silné kafe. Máme zde skvělý náměť a Liama Neesona, ale taky dementa za kamerou a Joe Carnahana. Opět se zde jakožto v každém filmu o přežití opakují typické klišé. Asi jako vrchol "originality" beru zabití při chcaní. A já se ptám, proč?! To si člověk nemůže v klidu zajít na malou? Každopádně ti lidi by se z toho už po tolika filmech mohli poučit a jít močit, až je někdo jiný při této činnosti zabit, jelikož zpravidla při tom bývá zabit pouze jeden. Hlavním problémem, počkat, to je jednotné číslo, těch hlavních problému je tam daleko víc... Vše začínaje kamerou, která má asi nějaký pokyn, že jakmile začne akční scéna, musí zuřivě mávat, skákat, točit se a vypínat, takže z každé akční scény vidíte velké ho*no. Dalším problémem je scénář, který je naprosto otřesný, při 60% dialogů jsem si pokládal otázku WTF?! A nakonec tady jsou vlci, kteří vypadají velmi nevěrohodně, a tak vám ani jednou nenaženou strach. Sečteno podtrženo hrůza, která postrádá logiku(vrchol všeho-scéna na útesu), kterou nezachrání ani excelentní Liam Neeson a skvělá závěrečná scéna. Btw. Vy, co zde píšete, že je to excelentní horor, dám vám tip. Jděte se třeba projít sami v noci do lesa. Myslím, že vám to bude stačit, aby jste odvolali tento výrok.

plakát

Zmizení (2013) 

Jsem velkým fanouškem Davida Finchera, miluju to, jak umí vykreslit temnou, napjatou a záhadnou atmosféru. Ale musel jsem se smířit, že Fincherovým filmům se nemůže nic ani přiblížit. Ale Prisoners se to povedlo! Skvělá atmosféra plná zvratů, kdy jsem pořád netušil, kdo by mohl být únoscem. To vše umocňují perfektní herecké výkony Jake Gyllenhaala v roli drsného detektiva a Hugh Jackmana, který se do role otce, kterému unesli dceru vžil dokonale. Nemohu si odpustit přirovnání se Zodiacem, kterého mi Prisoners velmi připomínali. Už dlouho tady nebylo krimi, ze kterého bych byl takhle nadšený.

plakát

Oddělen (2011) 

Prožil jsem celý příběh spolu s Brodym, cítil jsem s ním, fandil mu až do úplného konce, který je famozní. Byla to ledovost, sklíčenost, ohavnost srdce. Čtyřikrát, přesně čtyřikrát jsem si pustil zavěrečnou Poeho rozmluvu o lidském bytí v Brodyho podání.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

"Jste jen ubozí pitomci. A víte proč? Protože nemáte na to, abyste byli tím. čím jste." A je to zase tady. Klasický pocit, když dokoukám film s Al Pacinem a mám potřebu tleskat a klanět se mu.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Totální nářez! Tarantino prostě umí a to ve všech směrech. Hlavně vybrat herce, ti byli naprosto špičkoví! Od Waltze a DiCapria jsem to očekával. Byli opravdu úžasní, avšak svůj herecký výkon z parchantů Waltz nepřekonal. Foxx mi ze začátku lehce vadil, ale jakmile se stal suverénním motherfuckerem, neměl jsem mu co vytknout a zamiloval jsem si ho. Kdo mě velmi mile překvapil S. L. Jackson, mám ho jako herce rád, ale nevěřil jsem, že dokáže vyniknout mezi tolika skvělými herci. Ale mu se to povedlo a předčil všechna má očekávání. Od první chvíle, co jsem ho uviděl, nenáviděl jsem ho. Role zákeřného análního horolezce mu prostě sedla. Hudba byla jak už je u Tarantina zvykem skvělá, hlavně ten nigga rap, ten mě rozesmál a i když se děj odehrával někdy v 19. století ,tak tam nehorázně seděl. Dále samozřejmě nápaditý vtipný scénář, jak už bývá zvykem. A konec, konec když jsem plakal štěstím a můj puls byl kolem 120 a já měl chuť postavit se před celým kinem a začít na Foxxe řvát: "Dej jim co proto sráčům bílým!" Podtrženo sečteno 100%, a to i přes trochu zbytečně natahovanou střední pasáž, která se mohla tak o 10 minut zkrátit. Parchanty to sice nepřekonalo, ale je to jízda jak má být.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Od tohoto filmu jsem čekal hrozně moc a pociťuji lehké zklamání. Čekal jsem drsnou akci jako v Rambo IV a k tomu pár těch hlášek. Místo toho se mi dostala jen kupa hlášek, což ale určitě není na škodu ba naopak! Některé hlášky mě dostávaly do kolen plus každá scéna, kde se vyskytl Chuck Norris. Akce byla dobrá, z vizuální stránky nádhera, ale nebyla na můj vkus dost drsná, neříkám, nemusí tam kvůli nějaké drsnosti rozbodat třicet těl, o což se aspoň Statham pokusil ale kdyby se místy přitvrdilo nebylo by to na škodu. Těžko hodnotit příběh, přece jen je to akčňák a není to zrovna typ filmu, jež je tupý a snaží se hrát na nějak extra inteligentní, takže vy, kteří tady kvůli příběhu dáte třeba 2 hvězdičky, jděte plakat jinam. Předem bylo jasné, že to bude pouze akční nářez a o příběh tady určitě nepůjde. Hlavní problém filmu je jeho konec, u mě vždycky největší dojem zanechá konec, který se mi hlavně vryje do paměti, ale tento konec se nepovedl. V prvním díle při dostávání se z toho sídla to mělo drsnou akci a napětí, ale tady? Pouze extra nudná přestřelka na letišti ve které se skoro nic neděje, sice zde padlo pár super hlášek, ale to to nezachrání.

plakát

Bídníci (2012) 

Nádhera! Už se těším na další zhlédnutí! Skvělé herecké výkony, pro mě nejlepší herecký výkon Russel Crowe, to bylo hrozné, já mu ke konci tak neuvěřitelně fandil!! Muž, co má své zásady, ze kterých nesleví, to mám rád. Crowe se vžil do role Javerta a já mu věřil cokoliv, co učinil. Chápal jsem jeho vnitřní konflikt, který vyřešil grandiózně. Krásná kamera, skvělá hudba, hlavně taková ta na pozadí v podobě smyčců. Místy to hudebně skvěle gradovalo, to se mé uši ocitly v sedmém nebi, ale to i při zpěvu Anne Hathaway, které je tam bohužel opravdu málo, ale Amanda Seyfried ji obstojně zaskočí. Co mi udělalo obrovskou radost výkon Cohena a Heleny Carter, to jsem se opravdu upřímně zasmál. Skvělé dětské výkony, obvzlášť s tím chlapcem, už nevím, jak se jmenoval a Crowem, nechci spoilovat, ale v tu chvíli jsem byl opravdu na měkko. Bohužel mi lehce vadil Hugh Jackman, co se zpěvu týče, herectví jsem mu věřil, je to prvotřídní herec, ale ten zpěv, je pravda, že tam neměl žádnou extra dobrou písničku, na které by se "vyřádil", snad krom dua a Javertem při mečování, jinak mě svým zpěvem místy lehce nudil. Hlavní problém filmu je jeho touha být maximálně muzikální, vždyť herci mají za celý film možná 2 dialogy a to kratičké, jinak se jen zpívá, což je místy dost na škodu, jelikož ve snaze celou dobu zpívat, se nevydařily všechny texty, některé písně byly o ničem, někdy založené na pár tonech a bylo by o dost lepší, některé ty dialogy odvyprávět, ne je zpívat. Ale i tak je to super snímek na 5 hvězdiček.

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Po skončení filmu mě napadají pouze tato slova: Genialita, vrchol umění, nadfilm, nádhera, úžas. Úplně jiný film, než jste zvyklí z westernového žánru. Barvité verše, skvělé a vkusné útržky poezie, nádherná výprava, vyumělkované až do posledního kousíčku, promyšlené až na kost, úžasný Brad Pitt a ta hudba! ta hudba, která vám vykouzlí na tváři úsměv. Sice to je dlouhé, jak na to tady všichni nadávají, ale myslím, že kdyby stopáž měla jen tak hodinu a půl, nikdy by jste nepoznali pocity všech postav. Jejich motivy jednání se kterými naprosto soucítíte. A to v tomto filmu hlavně jde! Vžít se do rolí postav. Tento film hlavně díky svojí délce neosloví každého, ale své fanoušky si určitě najde.