Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (60)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Ach jo. Po naprosto dvou úžasných dílech přišel v podobě dílu třetího neuvěřitelný propad do míst, který se nedají považovat za úplný dno, ale nemají k němu daleko. Což o to, chyba tvůrců to ani není, třetí Hunger games jsou určitě sledovatelné, ale jejich základ stojí na první polovině knižní předlohy, která sama není zrovna moc zajímavá a tím pádem z toho nemůže vzejít něco tak kvalitního, aby se to mohlo hrdě postavit vedle svých starších bratříčků. A film v tomhle ohledu hlavně trpí nejvíc ve scénách, které jsou často zbytečně protahované a vůbec by tady nemusely být, místo toho mohl vzniknout jeden film a určitě by to dopadlo lépe. Jop, ale to by měli chudáčci producenti méně love, že? O tomhle to dneska totiž je, sosat prachy a kašlat na kvalitu. Doufal jsem ale, že aspoň téhle sérii se to mohlo vyhnout. Ještě jednou ach jo. Snad se poslední díl povede a napraví to, co třetí podělal.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) odpad!

S tímhle filmem to šlo tak hezky sestupně. Z celkem líbivé temné atmosféry a příběhu, který lákal se nakonec vyklubala neskutečná slátanina, která mě ani tolik nenudila jakože mě spíš neskutečně sr*la. Čekal jsem, že konečně dostanu nějakou story, která bude Vlada III. alias Drákulu zobrazovat spíš v tom historickým měřítku. Tady se spíš dočkáte maximálně historického Supermana. Nicméně, ať si každý udělá obrázek sám, nechtěl bych budoucí diváky od tohoto snímku odrazovat. Pro mě je to ale naprosté filmové dno.

plakát

Národ Z (2014) (seriál) 

Ani nevím, jestli to nazvat problémem či ne, ale konkurenční Walking Dead nastavilo mezi zombie survival seriály dost vysokou laťku a obávám se, že Z Nation nemá ten potenciál, aby té laťky alespoň trošku dosáhlo. Atmosféra v příběhu je taková nijaká, skoro v podstatě ani nenabudí ten dojem, že došlo k nějaké apokalypse. Ale nechtěl bych tento seriál pohřbívat už od začátku a dám mu ještě šanci. Prozatím to vidím na průměr, uvidíme jak to bude vypadat po pár dílech.

plakát

Já, Frankenstein (2014) odpad!

Já tyhle gotický slátaniny celkem můžu. Ale tohle...tohle byl teda mazec. Jsem poměrně trpělivý filmový divák, který shlédne všechno, ale když nevydržím dokoukat film ani do poloviny, tak je to jasný odpad. Ale musím říct, že jsem tou první půlkou ani zas tak znechucenej nebyl, naopak. Velmi mě pobavily dvě věci. Ta první byla ta, že příběh byl o tom jak dvě tajné frakce, chrliči a démoni, vedou mezi sebou tajnou válkou....a tyto dvě frakce se jen tak mimochodem mezi sebou rubali o půlnoci na náměstí v centru velkoměsta. Paráda. Druhý fórek přišel v podobě otázky vědce, který byl natolik kvalifikovaný, že měl oživit mrtvolu, přesto se ale musel přesvědčit od své kolegyně, jestli jsou úhoři ,,ti slizcí vodní hadi." Ach jo, ach jo...jdu asi zvracet.

plakát

Zjevení (2012) 

Počkat, jenom 46%? Ale no tak, to je snad blbý vtip, ne? Tohle pro mě asi zůstane navždy záhadou...horory, které mají potenciál ze sebe vykřesat něco dobrýho a pak jsou pro mě zklamáním, se tady na ČSFD velebí až do oblak (jako například průměrný V zajetí demonů) a naopak horory, které se chytnou příležitosti a opravdu využívají takového tajemna, jsou kritikou a uživateli poslány na kolena? Je mi to trošku líto, že zrovna Zjevení se musí řadit do té druhé kategorie. Přitom to není špatný snímek. V jedné věci se snaží být originální, to se tvůrcům musí nechat. Snaží se divákovi podsunout zápletku o jakési netradiční paranormální aktivitě, o takové, která sice využívá takových hororových klišé, jako jsou stíny, posunování předmětů, bouchání, dupání, ale posléze oceníte, jakým způsobem tvůrci vymysleli její skutečnou podstatu. Zapomeňte na duchy a démony, o tom Zjevení není, spíš si troufnu říct, že je zde jakási scifi vsuvka, ale víc samozřejmě prozrazovat nebudu. Snímek můžu vřele doporučit, zdejší hodnocení je třeba brát s rezervou, zdá se mi až příliš pesimistické, což samozřejmě může ale některé budoucí diváky odradit. Škoda. Ale dnešní pohled na to, jak má vypadat správný horor, má asi každý jiný.

plakát

Mrtvý vesmír (2008) 

Dead Space je asi nejbrutálnější herní zážitek poslední doby a vznikne k němu film s animací víkendových ranních pohádek na Nově? Ok, proč ne, ale myslím si, že kdyby autoři udělali hraný snímek, víc by vynikla atmosféra tohoto díla, nabízela mi mnohem větší možnosti, přilákala by širší spektrum diváků a určitě by film získal i větší hodnocení. Takhle to aspoň vnímám ze všeobecného hlediska. Já osobně jsem byl docela spokojenej. Není to sice žádný zázrak, ale dívat se na to dá a rozhodně ne jednou. Film má navíc vlastnost na první díl celé herní série navnadit a to byl myslím, že hlavní záměr.

plakát

Kazatel (2011) 

Kazatel na první pohled působí jako další z mnoha laciných rubaček ve stylu Underworld a Van Helsing (s těmi upíry se vážně v poslední době roztrhl pytel). Na druhý pohled si uvědomíte, že nejste zas až tak daleko od pravdy. Nicméně, tenhle film má taky něco do sebe. Za mě to je sympatickej hlavní hrdina, správně vyobrazené posapokalyptické prostředí, které až tolik náramně připomíná můj oblíbený Fallout a celkem i děsivé ztvárnění upírů. Kam se hrabe Edward, že? :)) Jenom děj je takovej nic neříkající. Zamlklý špičkový bojovník, který se vzbouří svým pánům, aby šel zachránit dívku v nesnázích a přitom zabil několik stovek zlých démonů, to už tady párkrát bylo a neříkejte mi, že ne! Takže suma sumárům, dělá to silnější průměr. Howg.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

I přes svůj pomalý a pro mě celkem nic neříkající start se jedná o dobrý filmek. Víc než dobrý. Leonardo DiCaprio je ten typ herce, který umí perfektně zahrát skutečně žijící postavy. Ty postavy, který zažily obrovský vzestup, svých deset minut slávy, ale i strmý nápad. Vlk z Wall Street není výjimkou. Jordana Belforta si zamilujete a někdo se v něm na začátku filmu i uvidí. Nezkušený klučina se svými sny a přáními, posléze mašina na vydělávání velkých peněz, geniální maniak, feťák...těch osobností bude mít spoustu. Třetí a závěrečná etapa filmu pak sice nehraje na city, ale přesto budete smutní z toho, jak se hlavnímu hrdinovi všechen ten Americký sen rozplyne. A Leonardo? Proč ten člověk sakra už nedostane Oscara? :)

plakát

Temné nebe (2013) 

Pro tenhle film jsem si připravil jedno zásadní slovo. HURÁ!!! Už jsem se totiž pomalu začínal bát, že se snad nikdy nedočkám pořádného hororu. A hele, hele, najednou se tu jeden objeví. Bez nějaké velké slávy a za zvuků famfár. Přitom první dojem moc lákavý nebyl. Očekával jsem něco průměrného, i trailer byl takový nic neříkající. Temné nebe ale těží z jedné zásadní věci - postupnému navazování strachu a tajemnu. Zprvu si říkáte, kdo sežral všechno to jídlo v lednici, kdo udělal bordel v nádobí, kdo spustil alarm, když se do domu nikdo nevloupal, a tak dále, a tak dále, nechci prozrazovat úplně vše. Samozřejmě, celý děj pak postupně graduje, ale hlavně nepolevuje, každá další scéna je děsivější a děsivější. Jednoznačně doporučuju si to pustit hodně pozdě v noci se sluchátky na uších, v napjaté atmosféře snímku si hlavně dávejte pozor na některé rušivé elementy z okolí. Když mi během jedné scénky zapípala smska, srdce mi málem zamávalo z dost velké dálky :))

plakát

Zavraždění Johna Lennona (2007) 

Dost dlouho jsem shlédnutí tohoto filmu odkládal. Upřímně, vůbec mě tohle téma nelákalo. Hudba Beatles se mi nikdy pod kůži nedostala, o průběh vraždy Johna Lennona jsem se nijak nezajímal. Nicméně, když už došlo k tý příležitosti si snímkem zpestřit dlouhý večer, očekával jsem jakousi rekonstrukci celé vraždy. Pro někoho to možná bude zklamáním, ale o tom ten film vůbec není. Svým způsobem se jedná o psychologický rozbor vraha Johna Lennona. Jaredovi Letovi role perfektně sedla. Svým výkonem si nejdřív diváka tak trošku získá, opravdu, ze začátku mi Mark Chapman v Letově podání přišel na zlomek chvilky sympatický. Postupně však jeho zvrácený kult osobnosti graduje až do samotného hořkého finále. Osobně podobné filmy moc nemusím, ale tenhle si mě získal. Mimochodem, pohled na vyžraného Jareda Leta je opravdu nenahraditelný :))