Reklama

Reklama

Zjevení

  • USA The Apparition (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na základě teorie, že nadpřirozeno existuje pouze jako důsledek lidské víry, se skupina studentů pokusí o vytvoření nadpřirozeného subjektu. Experiment se ošklivě zvrtne. O pár let později, začne mladý pár Kelly (Ashley Greene) a Ben (Sebastian Stan) ve svém novém domě prožívat děsivá, nevysvětlitelná setkání s duchem. V zoufalství vyhledají pomoc specialisty na paranormální jevy (Tom Felton), který zjistí, že problém pravděpodobně nesouvisí s domem. Ale jak uniknout před zjevením, které je pronásleduje? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh nie je prehnane desivý, ako taký, ale postupuje vpred rýchlym tempom a nechá vás premýšľať, čo sa presne deje. Film nám poskytuje to správne množstvo napätia, vzrušenia a strašidelných javov, aby bol stále zaujímavý. A keď sa ukázalo, že ide o poltergeistický fenomén, tak to bolo pre mňa ešte zaujímavejšie. 6/10 ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Zjevení je tak moc přeplněné těmi nejohranějšími klišé, že pokud by se do něj mělo nacpat byť jen jediné další, tak už by celý film snad prasknul. Předvídatelnost by sama o sobě až tak moc nevadila, horší je, že se Lincolnovi absolutně nedaří budovat napínavou atmosféru a to už je u horroru přeci jen problém zásadní. Konec sice překvapí, ale to je bohužel málo. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok lákal do kin na 4 horory, PA-4, The Possesion, Sinister ( který neměl být v kinech ) a právě na The Apparition, které se do kin českému distributorovi nevešlo právě na úkor Sinisteru a poprvé po dlouhé době měl ten český zabedněný mozek šťastnou ruku.Podle traileru jsem film hodně očekával a těšil jsem se na něj vlastně i víc než na Kletbu z Temnot, jenže debutující režisér Lincoln absolutně nechápe pojem vyprávění příběhu a tak nechá bez smyslu plného a vykradačského scénáře dělat bububu na partu nesympatický americký post puberťáků.Pravdou je, že film se rozjede rychle a strašení začíná hned po pár minutkách, jenže to je taková žánrová rutina, že i druhý díl Paranormal Activity je proti tomu démonicky krutopřísný zabiják.Místy to má sice hutnou atmosféru, jenže tyhle momentky spočítáte na prstech jedné ruky, Tomandandyho hudba je sice opět výborná, jenže do hororu se vůbec nehodí, herci jsou nesympatičtí a vévodí tomu hlavně ten vykuk Draco Malfoy.Vše jede v Pg-13, tudíž nečekejte ani nějaká prohnutá a rozlámaná těla v démonickém objetí na dobrou noc.V každym záběru jsem viděl Paranormal Activity a jasný důkaz toho, že režisér Lincoln už si zrežíruje leda svůj systém pravidelnosti sraní, jelikož se na nás, hororové nadšence prostě pořádně vysral a konec ala Zrcadla jen podtrhuje zbytečnost tohodle snímku. 35%. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Najzbytočnejší horor a pre mňa súčasne aj najväčšie hororové sklamanie r. 2012. Priznám sa, že trailer ma neskutočne navnadil, po maximálne negatívnych zahraničných recenziách som spozornel, ale je len veľmi málo hororov, ktoré zoberú recenzenti na milosť, takže som to viac menej ignoroval. Moja chyba. O to viac som ostal prekvapený aký naozaj zlý je konečný výsledok. Nečakal som päť hviezdičkový horor, ktorý by prepisoval filmové dejiny, ale minimálne „zábavné béčko“. Bohužiaľ, toto je ten najzbytočnejší, najhlúpejší, najneoriginálnejší, najnudnejší hororový prírastok za veľmi dlhú dobu (a to si naozaj nemyslím, že mám toho v tomto žárni napozerané málo). Príbeh doslovne absentuje a napodiv aj v ňom sa dokázal režisér absolútne stratiť, scenár by sa vošiel do jednej smsky, herci sú „až“ traja a z toho ani jeden evidentne neprešiel ani len základou hereckou školou (navyše nesympatickosť bola jednoznačne základným kritériom na konkurze), lokácie sa obmedzili na jeden asi dvojizbový dom. Vrchol ...ehm... „strašenia“ v prvej hodine predstavuje mŕtvy pes a samootvorenie garážových dverí (a to nežartujem, ani nepreháňam!). Doslovne všetky zaujímavé scény zobrazil už trailer, nastupujú až po uplynutí 3/4 filmu a v skromnej 80 minútovej stopáži zaberú ledva 5 minút. Navyše aj tie sa tiahnu ako večnosť a sú evidentne naťahované (záverečný pochod k stanu trvá snáď 7 minút len preto, aby sa film natiahol aspoň na celovečernú dĺžku, o trápnosti tejto scény ani nehovoriac). Tentokrát ma iritovala aj hudba, moje inak celkom obľúbené duo tomandandy servíruje nezáživnú elektronickú hudbu, ktorá sa navyše snaží aj zo scény ako je „písanie/čítanie e-mailu na počítači“ vytvoriť takmer až akciou nabitú scénu :) Pri tomto filme som rozmýšľal len nad 2 vecami: 1/ ako mohlo mať toto rozpočet 17 miliónov? Keď taký nedávno videný Sinister dokázali natočiť za 3 mil. a verte mi v Apparition nie je nič, čo by stálo ani len za jeden milión 2/ kto toto dokázal pustiť v dnešnej dobe do kín, keď film by sa stratil aj ako obyčajné C-éčko na DVD. Takto neškodný hororík som už dlho nevidel, aj ten rating PG-13 je priveľmi prísny. Tentokrát nebudem zhovievavý – pár bezvýznamných bodov za 3 krátke scény: dusenie plachtou v posteli, pribíjanie klincov do dverí a záverečná z traileru známa scéna s rukami. CELKOVO: 1* ZBYTOČNOSŤ ROKA ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v jednom tahu mezi filmy Píseční žraloci a Vraždící buldozer, takže mi to tak hrozné nepřišlo. Délka více než sympatická, herecká dvojka taky. Má to tempo a docela i atmošku, sice z toho smrdí klišé, ale i tak se mi to líbilo a docela se divím tak slabému hodnocení, sám bych to viděl tak na 60-65%... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Palmdale, v Santa Claritě a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Tento film bol v skutočnosti natočený a dokončený v roku 2010, ale vydanie bolo odložené o viac ako dva roky po tom, čo Warner Bros. ukončilo svoj vzťah s produkčnou spoločnosťou Dark Castle Entertainment, než nakoniec film vydalo v auguste 2012. Film však nedostal takmer žiadnu propagáciu. (Arsenal83)
  • Hoci sa medzi týmto filmom a japonským hororom Kairo (2001) objavili podobnosti, tento film oficiálne nie je remakom tohto filmu, akékoľvek podobnosti boli čisto náhodné. (Arsenal83)

Související novinky

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

Charlieho andílci ve stylu Bonda a Indyho?

24.08.2011

Tak můžeme zjednodušeně definovat komiksovou sérii J. Scotta Campbella Danger Girl, která se chystá na filmová plátna. První nástřel obsazení? Milla Jovovich, Kate Beckinsale a Sofia Vergara. Pořád… (více)

Reklama

Reklama