Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (407)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nehodlám se nijak dohadovat, do jaké míry je scénář originální. Jistěže není! A pro ty, co to ještě nezjistili, tak všechny příběhy světa jsou odvyprávěné v Bibli. Předpokládám, že tohle ví i zkušení diváci. Na druhou stranu co nás odlišuje od robotů je fakt, že každému se líbí něco jiného. A to je dobře! Herci nejsou žádná esa, spíše takoví ochotníci, ale mně to kupodivu nijak nevadilo. Nenápadný film, co si vystačí s málem. Pokud by šlo o duchařinu (stačí si dosadit místo šediváků), pak by mě asi film moc nevzal. Rodina ohrožená mimozemšťany (jojo, v Poltergeistovi jsou to pekelné síly...) se marně snaží ubránit. Kam se hrabe Znamení a jemu podobné! Ovšem chápu diváka, co nemá s mimozemšťany žádnou zkušenost, že ho film třeba dvakrát nevzal. Pro ty, co už mají setkání za sebou, to ale bude vskutku mrazivé. Oni nepřicházejí, oni už tu jsou. Invaze začala již dávno... p.s. a nesmím zapomenout na připomenutí skvělého animovaného horroru Sandman... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Herci otřesní, kromě tedy J.K. Simmonse. Armosféra na dobré úrovni. Režisérův zatím nejlepší počin, i když mě tedy hodně překvapuje, že po dvou kravinách má stále důvěru producentů, aby točil dále pro kinosály. To se málokomu podaří. Je ovšem vidět podstatné zlepšení, kdyby se vypilovaly některé hodně nevěrohodně zahrané dialogy, film by jen a jen získal. Téma je to moc zajímavé a jak jsem již napsal, poměrně solidně zpracované... Což bych u Scotta Charlese Stewarta nečekal. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mimozemštania v horrorových filmoch sú dnes už veľmi zriedkavým javom, rovnako ako je zriedkavým javom zahrnúť do tohto žánru okrem predvídateľných ľakačiek a prvoplánových scén aj kus dobrého scenára a slušných hercov. Mám na mysli malé, nízko-rozpočtové horrory, ktoré takmer všetky na jedno kopyto. Tento bol ale príjemným prekvapením. K vyrovnanému súboju s áčkovými horrormi to však nie je, režisér sa ešte nezbavil béčkových manierov, scenár tiež nedomyslel do úplného súladu s pravidlami logiky. Dávam tomu však veľké plus za návrat k detským časom zakukleným pod perinou pri sledovaní Aktov X. 70%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když v Aktech X chybí Mulder, Scully, a vlastně i celá FBI, je dost velká šance, že se následování stejné dějové stavby nepovede. Přestože se povinné detaily objeví a I am ready to believe zazní. Rodinka mě bohužel nechala drobet chladným, děj ovšem celkem ušel. Ocenil bych ale, kdyby z toho nedělali crossover Paranormal Activity a odpustili si ty kamery... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

VAROVÁNÍ: komentář obsahuje implantáty S P O I L E R Ů mimozemského původu! Jo jo, tyhlecty únosy... To vždycky začíná slibně. Nejdřív jsem se tetelil blahem, krásně se bál i lekal. A u spousty rámečků, ze kterých zmizely fotky, mě opravdu pořádně zamrazilo. Všechno v cajku až do zjevení prvního E.T. V té chvíli si bohužel scénárista uprostřed noci odskočil na cígo na balkon, tam ho čapli emzáci a na své lodi na něm provedli pár vědeckých pokusů, včetně lobotomie. Zbytek scénáře podle toho taky vypadal. Maminka spatřila v dětském pokojíčku zrůdu, ale manžel jí převědčil, ať z toho nedělá zbytečně drama. To, že jejich synáček prochází zamčenými dveřmi jako duch, aniž by spustil alarm odbyli v duchu: ty děti, ty děti... Pak už to nebavilo ani jako komedie. Slintající vlčák (jasná vzteklina) byl dobrý nápad, ale zapad. A ani nerafnul některého ploskolebce do jeho latexové prdele (a pak zmizel z příběhu - asi skončil u emzáků v papiňáku :-). A ti emzáci taky nebyli zrovna Einsteinové. Asi zapomněli na to, že umí procházet zamčenými dveřmi a místo toho pracně vytáčeli vruty z bednění (a tím vytáčeli i mě). "Možná jsme ve vesmíru úplně sami a možná ne. Obě možnosti jsou stejně hrozné." Ale ještě hroznější je představa, že někde na druhém konci Mléčné dráhy právě teď nějaký zelený debil natáčí podobnou (původně slibnou) ptákovinu o nás lidech, plnou nelogičností. Takže: jedna hvězda za tu působivou první část filmu a další dvě hvězdy za „Byla jsi zlobivá holka!“ a za tu první pusu. Už jen kvůli téhle boží scénce nakonec přece jen nelituji peněz za lístek do kina.  P.S. Do vás vložené implantáty se nepižlají doma! S tím se chodí k obvoďákovi ;-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Tento film bol pôvodne zamýšľaný ako found footage. (molcan2)
  • Scenár bol hotový za šesť týždňov. (Greenpeacak)
  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)

Reklama

Reklama