Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (37)

plakát

Spřízněné duše (2021) (seriál) 

Tak tohle vypadalo, jako kdyby to bylo spíchnuto horkou jehlou - takové odbyté, asi to scénárista psal hodně narychlo a chtěl to mít co nejdříve za sebou. Postavy postrádají hloubku a jednají mnohdy nepochopitelně, práce policie je zde také přitažená za vlasy. Zajímavý námět šlo určitě zpracovat mnohem lépe, takhle z toho bylo jen béčkové krimi. A je to opravdu škoda, tento námět by si zasluhoval detailnější rozbor dopadu na společnost, krimi žánr tomu spíše škodí. Doporučuji místo toho shlédnout epizodu Hang the DJ seriálu Black Mirror, která mě bavila o mnoho více. Za mě 55%.

plakát

Ví o tobě (2021) (seriál) 

Komorní seriál se zajímavým rozuzlením, který bohužel ubíhá příliš loudavým tempem a to hlavně zpočátku. Hlavní představitelka Louise tomu moc nepřidává - do role mi nějak nepasuje a poměr se šéfem není moc uvěřitelný, ti dva k sobě prostě vůbec nesedí. Nejvíce to táhne tajemná Adele - a na konci je to ještě větší psycho, než by se čekalo. Za ten konec přidávám hvězdu navíc a výsledkem je solidních 75%.

plakát

Defending Jacob (2020) (seriál) 

Brilantně zpracované krimi drama s vynikajícím obsazením. Postava hlavního "hrdiny" se pohybuje někde na pomezí uzlíčku neštěstí, co neumí do pěti počítat, a chladnokrevného psychopata. S postupujícím vyšetřováním jsou postupně vikláni nejen rodiče, ale i diváci. Nejistota, ke kterému pólu se přiklonit, seriál provází až do konce a zaručuje tak, že budete přikováni k obrazovce po několik hodin v kuse. Nechtěla bych zde být v kůži rodiče...

plakát

Servant (2019) (seriál) 

Komorní drama s rádoby mysteriózními prvky se sice táhne pomalounku, ale nabízí u toho poměrně slušnou atmosféru. S každým dílem ve vás roste napětí a očekávání na velké odhalení v závěru typu Šestý smysl je veliké. A pak zjistíte, že se tady nic takového nekoná a budované napětí vyústilo jen v jedno velké zklamání. Po prvním dílu 2. série se vytratila i chuť vůbec pokračovat.

plakát

Kid (2010) 

Realita umí být tvrdá. Film o tom, jak za každým drsným lidským osudem, za každou troskou, je nějaký příběh - přinejmenším odůvodnění, ne-li omluva. Vždť ne každý se rodí milujícím rodičům a se stříbrnou lžičkou v puse. Film o tom, že je důležité vidět dál než skloněnou hlavu skrytou v kapuci a umět podat pomocnou ruku. Že každé gesto se počítá. Že každá rána tuží skořápku kolem srdce, za kterou skrýváme své já. A že to "já" hlavního hrdiny je přes všechny ty rány osudu krásné a vůle žít lépe obdivuhodně pevná a byla by proto škoda ochudit svět o jeho příběh. Má co říct.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Can't. Stop. Watching. Zlo ve své nejčistší podobě: běhá vám mráz po zádech, hrůzou tuhne krev v žilách, ale nemůžete přestat. Hannibal pohltil i vás. Chladnokrevně uhlazený, elegantní Mads Mikkelsen tomu všemu herecky kraluje a servíruje své manipulativní pikantnosti s takovou noblesou, že ačkoli se vám obrací žaludek, hltáte vše velkýma očima do posledního drobečku, díl od dílu víc a víc. Stylové zpracovaní, rafinovaně nejednoznačné vedlejší postavy, střídání emocí (tendence utěšovat Willa vs. zhnusení nad Lecterovou zrůdnou manipulací), dokonalé vygradování ústřední dějové linie. Tetelím se nadšením a zároveň se otřásám hnusem. Krimi thriller, jak má být.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Báječně osvěžující komediální dílko jihokorejské produkce nabízí vskutku neotřelou a zábavnou podívanou. Je pravda, že možná až příliš dlouhou, nicméně opravdu stojí za to se dodívat a nenechat si tak ujít romantickou sladkou tečku.

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Dojemně hřejivý film z pohledu devítileté holčičky o lidskosti a malých všedních radostech vyvažujících všudypřítomný strach, nepochopení, nejistotu a bezmoc života na předměstí Mnichova za druhé světové války. Knihu jsem četla, film jí poměrně odpovídá, ale přesto mi tam něco chybělo - snad věrnější znázornění emocí a hlubší vykreslení charakteru postav. Poněkud na hraně mi přišla angličtina se silným neměckým přízvukem a zcela nedoceněn byl hlavní vypravěč - Smrt. Z toho se dalo vytřískat mnohem, mnohem víc. Také byl film místy až příliš "cheesy", to si kniha nezasloužila. Těšila jsem se na takový ten "malý velký film", ale dostalo se mi jen mainstreamového zpracování. Bylo to dobré, nikoli však vynikající. Škoda!

plakát

Most (2011) (seriál) 

Most, vybroušený skandinávský diamant, jsem i přes značnou pracovní vytíženost zhltla během tří dnů. Skvělý závěr můj hlad na malou chvíli ukojil, nebude to však trvat dlouho a začnu toužit po sytém severském dezertu, ještě že už se míchá! Dvojice detektivů je vskutku neotřele brilantní, nevšední Sagu musí milovat snad každý (chvílemi jsem dokonce uvažovala o možném partnerském spojení se Sheldonem Cooperem :D) a báječně kontrastuje se sympatickým, lidsky obyčejným Martinem. Pět ódy se dá v případě tohoto seriálu na kdeco, vypíchla bych však nezvyklou, do posledního kousku severskou píseň úvodního intra - jako bych opět stála na zamrzlém jezeře na severu Švédska a pozorovala polární záři nade mnou! Jediné mínus: vrah byl odhalen při prvním spatření (nicméně to na zážitku neubralo ani zbla!).

plakát

Kon-Tiki (2012) 

Mám slabost pro filmy, na které se - laicky řečeno - krásně kouká a tento k nim bezpochyby patří. Po tomhle sympatickém snímku má člověk opravdu chuť vydat se také někam na dobrodružnou expedici, byť je mu líto, že ta půvabně stylová doba je tatam. Dnes se pro GPSky, gore-tex, softshell atd. kouzlo trošku vytrácí, alespoň na filmovém plátně. Kažopádně se to Norům moc povedlo - jak technicky, tak, a to především, tou prosluněnou, snivou atmosférou.

Ovládací panel
30. nej uživatel Německo
6 bodů