Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pekný, ale prázdny obal. Je smutné vidieť, že sa už aj niektorí britskí filmári inšpirujú v modernom Hollywoode, ale berú si z neho to najhoršie - zneužívanie nezávislého formátu ako marketingového ťahu pre lacné šokovanie v prvom pláne a primitívne citové vydieranie v druhom. Nota Bene keď sa jedná o sfilmovaný príbeh podľa skutočných udalostí, spísaný samotným hrdinom do podoby autobiografického knižného bestselleru. Toto nie je moja šálka kávy. Presne ako vraví B-Boy1 - povrchné, nevťahujúce, postupom času čím ďalej nudnejšie. Niektorí herci a postavy boli na zabitie, vrátane samotného Kevina, ktorého príbeh ma nedojal - a presladený happyend tomu nasadzuje korunu. Vďaka aspoň za toho učiteľa, ktorého stvárnil môj obľúbenec Ioan "Hornblower" Gruffudd. 40% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o člověku, který dostával již od dětství od života takové rány, jaké si mnozí ani neumíme představit. Týrání od rodičů, šikanování spolužáky, nepochopení sociálního úřadu a ponechaní ho napospas osudu, kriminální past na ulici a v podsvětí, lsti, podvody, neúspěchy. Ale bojoval dál. Nenechal se ničím ani nikým zviklat a ve víře sobě vlastní bojoval silně dál. Šokující osud vyvolávající mnohé otázky se skutečně stal a o to více je k neuvěření. Emotivní vyjádření toho všeho však nemá za cíl vyvolat útok na city, ale ukázat sílu ducha člověka který se ničeho nezalekl, věřil si a dokázal nemožné. Tento příběh budiž inspirací pro všechny, kterým jejich osud nepřál. Vzdát se je to nejjednodušší co může být. Bojovat za svůj sen už vyžaduje značné úsilí, ale kdo vytrvá, dosáhne svého. Dřív nebo později. Snímek je natočen s naprostým respektem k dotyčnému člověku, takže nelze pochybovat nějaké falši. Tohle by měl vidět opravdu každý. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dobré, obzvláště první polovina. Dětství a dospívání kluka, jenž se v křečích potácí z bláta do louže, aby padl držkou do žumpy pokaždé, kdy se mu na obzoru zjeví naděje na lepší zítřek, je natočeno skvěle - ne, že bychom těch sociálních drám o ukřivděných outsiderech viděli málo, ale je to prostě kus přesvědčivě odvedeného díla. S druhou polovinou je to horší, jelikož se de facto sestává z opakovaného žvanění o dluzích, kšeftech, pouličních bitkách a neschopnosti titulní postavy budovat vztahy, přičemž - SPOILER - je vše rozhřešeno v závěru, kdy si kluk pořídí bouchačku, vyřídí mafiány (bez střelby), vyzná lásku svojí milé (okázale a veřejně) a pak už se se svou rodinkou šťastně brouzdá po dvorku. To vše během několika mála minut. Titulky, šmitec. Aneb dobré, ale pod kůži nezaleze. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jasně, klidně si ho vemte !! Já toho kluka stejně nechci.." Potenciálně velmi silný snímek, který se hned zkraje kasá, že vychází ze skutečného příběhu, se nezkušenému tvůrci Nicku Moranovi naprosto rozpadl pod rukama coby scénáristicky nezralá a především dramaturgicky nezvládnutá báchorka, v níž hloupej Honza ke štěstí přišel, na níž vyjma naprosto příšerného výkonu Nataschi McElhone, která si střihla dokonalou karikaturu macechy, iritují také některé laciné motivy, polopatisticky se neustále opakující.. Navíc právě pasáže s vážnou hudbou, kde si pro změnu režisér Moran hraje na Scorseseho, jehož mistrovským dílům však tahle šmíra nesahá ani po kotníky, při nichž často pomocí nefunkčních zpomalovaček i dík naprosto nezvládnutým bitkám dochází až k sebeparodizaci snímku, jasně dokazují bezradnost tvůrců.. Až na pár výjimek, v čele s ve svých malých partech výtečných Jamesem Foxem či Ioanem Gruffuddem, Kid z mého pohledu skutečně platí za řemeslně velmi nezvládnutý snímek, u něhož si ten hype s hodnocením prostě nějak nedokážu vysvětlit.. ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

I když se po celý film děj s hrdinou vůbec nemazlil, stále si The Kid udržuje jakýsi sluneční paprsek, aby toho nebylo na diváka moc. Krásný příklad toho, že když se chce, všechno jde...jen se tomu musí jít naproti a Kevin Lewis šel dost dlouhou a trnitou cestu – o to je jeho životní příběh silnější a pro diváka poutavější. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama