Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedno jediné slovo ma napadá v súvislosti s týmto seriálom, a síce - neistota. Tá začala už od prvých minút, kde si divák musí klásť stále tú istú otázku: spravil to, alebo nie? A tak stále dokola. Aj samotné vyšetrovanie prípadu malo čo ponúknuť, pričom pekne postupne začali vychádzať najavo rôzne skryté tajomstvá, samozrejme hlavne tie toho hlavného podozrivého. Záver by sa mi viac páčil, keby som si už tam nemusel klásť tú otázku, a nie, že tu divák zostane ďalej v neistote. Je to vlastne pat, a to u tohto typu seriálov či filmov nemám rád. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Defending Jacob je ten skrytý diamant na Apple TV, na který jsem pořád čekal a on pořád nedocházel. Nenápadná detektivka, kde jediné, co Vás trkne, je fakt, že v ní hraje Chris Evans. Nakonec jsem se z výborně vykonstruovaného případu dostal do fáze posledních dvou epizod, kde jsem nechtěl ani mrkat, jak jsem si to užíval. Námět skvělý, zpracování krásně ponuré, severské, hudba od islandských borců (Atli örvarsson a Ólafur Arnalds) geniální. Tohle není klasická americká práce. Spíše klasický dramatický americký námět podaný skandinávským způsobem a s výborným Chrisem Evansem a Michelle Dockery jako třešničkou na dortu. Navíc po dlouhé době série skončila a já doteď přemýšlím, jak to vlastně bylo. Když nad seriálem přemýšlím, vnímám to jako velké pozitivum a tak pět hvězd nenechalo na sebe dlouho čekat… ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!!! Defending Jacob je jeden z mála seriálů, u něhož kvalita nějak nekolísá a který udrží diváckou pozornost až do úplného závěru. Sice po skončení nevíte, jak to vlastně celé bylo a kdo to udělal, ale v tom je právě ta největší síla. Ta nejednoznačnost, nebo chcete-li neukázání prstem na stoprocentního pachatele, to je přesně to, co čas, od času není ale vůbec na škodu. Když k tomu připočtete kvalitní herce a dobře napsaný příběh, je z toho rázem asi nejlepší krimi série z poslední doby. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"You can be a good man. Or you can be a good father. Me? I'm neither. I know that. But you get to choose." Díky chvalozpěvu houdka442 jsem se tedy konečně odhodlal podívat na tento seriál. Přes jistý počáteční skepticismus mne příběh dokázal velmi rychle zaujmout, což je samozřejmě hlavně zásluha výborného hereckého obsazení – od hlavních postav (zde bych zvláště vyzdvihl výkon Michelle Dockery) až po ty vedlejší (Simmons). Výtečná je také původní hudba, v níž jsem sice slyšel několikrát (vzdáleně) Sicario, ale to bude asi tím, že Örvarsson je také z Islandu a tohle je pro Islanďany zkrátka typické. Zcela zbytečný pokus o dedukci, ale aspoň je komentář delší. Skvěle zvolené jsou i další písničky, které zde slyšíme. Kamera je také velmi dobrá, podávající nám záběry šedivé jako nová venkovská výstavba (nebo přinejmenším jako většina nové venkovské výstavby), které taktéž přispívají k pochmurné atmosféře. Zachycení toho, jaké to je, když se rodina dostane do takové situace, jak to poznamená jejich život, vzájemné vztahy, co to o nich odkryje... tohle velmi silné téma se tu daří zpracovat velmi kvalitně. Nevyhne se to pár slabším místům, pár klišé a několika dalším věcem, které mi vadily, ačkoliv se nutně nemusí vylučovat s realitou – například to, co už někdo nadhodil v komentářích k osmé epizodě, co mne během sledování poněkud zmátlo (LR). Ovšem vím, že věci ve skutečnosti nikdy nemusí být takové, jakými se zdají být, takže je tohle dost slabý argument. Jinak je to solidní reklama na Apple a Audi, i když trochu překvapivě zde nejcitovanější značkou luxusních aut je jedna tradiční americká. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zpracovaný seriál z dílny Apple TV+, u kterého však všechno to pozlátko přebíjí nečekaná chuť všednosti. Dějově se celý seriál téměř až do samotného konce nese na vlně podivného beználadí, ve kterém se nás tvůrci snaží přesvědčit, že vědí co dělají. Bohužel to však celé osciluje někde mezi procedurální kriminálkou a sociologickým dramatem, přičemž v obou žánrech to pluje hlavně po povrchu. Tuhle bezradnost naplno odkrývá závěrečná epizoda, která se od zbylého děje značně odtrhává. Celá totiž slouží jen k tomu, aby na diváka mohla zdvihnout pomyslný ukazováček a s vykřičníkem a otevřeností mohla celý seriál zakončit. S pozdvihnutým obočím je pak třeba upozornosti na fakt, že dle seriálu jednoznačně morálně nesprávné postavy (třeba pedofil) nejdou hodny toho používat výrobky Apple. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama