Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Battle Royale

Battle Royale (2000)

Jedna z mých srdcovek, absurdní spojení klasické hudby, pošuka Kitana a vykreslené psychologie japonských školáků mi neuvěřitelně sedlo, takže i navzdory trochu slabšímu konci dávám plné hodnocení. Postavy jsou vyjádřeny natolik sugestivně, že člověk neví, komu má více držet palce, zda vraždící (a spolužáky zjevně šikanované) Mitsuko nebo hackerské partě kolem Mimura... takže lze jen litovat, že svižné tempo nevydrželo i do úplného závěru, který je takový polovičatý. Všem, kteří dosud neviděli, doporučuji shlédnout aspoň instruktážní video, to je fakt úlet.

Mnoho povyku pro nic

Mnoho povyku pro nic (1993)

Jeden z mých nejmilejších filmů... co jiného čekat, když K. Branagh zpracuje mou oblíbenou Shakespearovu komedii. Filmu výrazně prospělo zkrácení některých původních monologů/dialogů i převedení děje do exteriérů slunného vinného kraje; oku i uchu lahodí hromadné scény v úvodu i závěru filmu, ze kterých je patrná pohodová atmosféra. Dominuje zde ústřední dvojice, zahraná fantasticky Branaghem a Thompsonovou; ale ani další herci nepřijdou zkrátka, mládež (Beckinsale, Leonard) je přímočará akurátně svému věku, milým překvapením je laskavý D. Washington. Poněkud mdlý je záporák K. Reevese a naprosto děsný je M. Keaton, ale to jsou jen drobné kazy na jinak skvělém filmu.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Zaškatulkování mezi romantické komedie mne z počátku silně odpuzovalo, nakonec jsem si to ale pustila kvůli svému oblíbenému Alanu Rickmanovi.... film mě navždy dostal brilantními dialogy ("prst mrtvého děcka", "první langusta v jesličkách", "děti, nekupujte drogy") a tou všeobjímající láskyplnou atmosférou. Excelentní Bill Nighy v roli vyžilého rockera, dokonce se dá snést i jinak nesympatický Hugh Grant. Z počátku mi silně vadilo, že tomu "šerednému moulovi" to v té Americe opravdu vyšlo, ale nakonec jsem se smířila s tím, že i to vlastně patří ke kouzlu Vánoc. Nelze jmenovat všechny nádherné scény filmu, ale okamžik, kdy malý Sam dostane první pusu a vrhá se k tátovi s roztomilou směsicí dětskosti a dospělosti, mi vždycky vhání slzy do očí. Prostě nádhera.

Tygr a drak

Tygr a drak (2000)

Poezie zobrazená pohybem za sekundování zdařilého soundtracku

Galaxy Quest

Galaxy Quest (1999)

Nádherně inteligentní a suchý, řekla bych přímo anglický humor, v komedii, která vzdává úctu všem sci-fi seriálům, především pak Star Treku a jeho fanouškům. Úžasný Alan Rickman a úžasně vyvinutá S. Weaver, co víc si přát.

Mise

Mise (1986)

Konečně jsem zhlédla film, který jsem od dětství chtěla vidět znova... pamatovala jsem si ho jen velmi matně a možná se podvědomě bránila ten příběh opět prožít. Mám pocit, že budu několik dní plakat, ale rozhodně nelituji... je to nádherný film. A po letech mám chuť oprášit svůj starý klarinet a zkusit si zahrát "Gabriel's Oboe", díky, pane Morricone.