Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

HAL 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest je úžasnou parodií a zároveň i poctou mířenou nejen na Star Trek, ale i na všechny ostatní space opery. Možná není až tak dokonalý aby si zasloužila maximální hodnocení, ale jako člověk pro kterého byl Star Trek: Film prvním zapamatovaným sci-fi zářezem na televizní obrazovce, a který strávil zbylou půlku dětství u Nové Generace, Deep Space 9 a Voyageru... prostě nemohu jinak. Býval jsem mladistvým Trekkiem, co víc dodat? :-) 9/10 ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Vesmírná loď NSEA Protector si poklidně pluje vakuem. Na palubě se nachází kompletní posádka, která už nyní ví, že nenatáčí další díl neexistujícího seriálu Galaxy Quest, nýbrž poprvé, v jiném naž papundeklovém prostředí studia, musí naostro vybojovat boj s lodí vesmírného generála Sarrise. Situace však není tak vážná, jak by se na první pohled mohlo zdát, neboť komediální talent posádky podpořený skvělým výkonem vůdce Thermianů Mathesara vytváří z každé situace zábavu mezigalaktických rozměrů. Vrcholem humorných situací jsou herecké etudy Alana Rickmana, jehož znechucený Dr. Lazarus orálně mávající kladivem Grabtharovým je podán s neskutečným entuziasmem skutečného shakespearovského herce. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená komedie. Tim Allen se neskutečně vyšvihnul, protože jeho role mě jako jediná bavila od začátku do konce (i když Rickmanova postava zvládla zamračené "Spockovské" výrazy také na jedničku). Jinak jsem zjistil, že Sigourney musí mít docela pěkná prsa... Pobavilo mě to, a rozhodně jsem shlédnutí nelitoval, jen by to příště chtělo méně nudných míst: občas jsem tak zíval, až jsem byl ke konci skálopevně přesvědčen, že to celé muselo mít nejméně 120 minut. Názory o zkrácení stopáže si tudíž schovám pro jiný film... Solidní komedie s perfektní zápletkou - tak 70%. BTW na rok 1999 celkem slušné triky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vtipná, napínavá, ale hlavne pre moju dušu fanúšika známych sci-fi seriálov, ktoré snímok paroduje, alebo lepšie povedané vzdáva im poctu, nesmierne krásna snímka. Dojme, poteší, zaujme. Roky 90. skončili v tomto žánri s bravúrou a mne je len ľúto, že čas beží tak rýchlo a časy, ktoré mi tento film pripomenul, sú už nenavrátne preč. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jednou vybírám film já a jednou Bětule. Tak to chodí. A po posledních pokusech bych se na to já měl vybodnout. Průměrné ve všech ohledech. Humorem je to přecpané, jenže takovým tím, který se bojí utrhnout z řetězu. Ten, u kterého se má dělat "chocho" a "chichi", ale z ničích úst to neleze moc přirozeně. I ta Rickmanova nadějná postava nakonec zapadla mezi ostatní. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Na konci filmu hlasatel uvídá diváky se slovy "Galaxy Quest je zpět po 18 letech". Seriál Star Trek byl zrušen v roce 1969 a Star Trek: Nová generace měl premiéru po 18 letech, v roce 1987. (HellFire)
  • Scéna na WC se přihodila i Williamu Shatnerovi. (HellFire)
  • Design lodi NTE je založen na vzhledu odznaků ze seriálu Star Trek. (HellFire)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama