Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (147)

plakát

Divoká stvoření jižních krajin (2012) 

Na Divoká stvoření je potřeba mít správnou náladu, jinak to člověka k smrti unudí. Mně to zrovna vyšlo, takže mě nakonec bavily i prakrávy, což by se za normálních okolností nestalo, vůbec mě na tyhle newagekdesicosi neužije. Subjektivně tedy dávám čtyři, objektivně by to bylo méně. Malá Quvenzhané je ale moc šikovné děvče tak i tak.

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

Vím, jak vypadá nemoc. Vím i to, jak se s ní vyrovnává okolí nemocného. A rozhodně to není tak jednoduché, jak to ve filmu vypadá. Představitelky Alice i jejích dvou dcer jsou výborné, Alec Baldwin je elegantně odtažitý, ale na to, aby to zachránilo bídný scénář a mizernou režii, to nestačí.

plakát

Ida (2013) 

Ida za 3*, Wanda za 5*.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Dejte mi minutu s Emily Watson a já vám za to dám hvězdičku navíc. Fenomenální život fenomenálního člověka, převyprávěný tak nudně a povrchně, že se mi nechtělo věřit, že to byly jen dvě hodiny.

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Příběh chvílemi působí jako bohapustá slátanina (a dost možná jí i je), ale obrázky si mě získaly a i bez zvuku by to ode mě bylo za 4*, tak proč nepřihodit ještě jednu za hudbu a herecké obsazení?

plakát

Chlapectví (2014) 

Chlapectví mi v lecčems připomíná má oblíbená Báječná léta. A nepřišlo mi to ani nijak dlouhé, ta obyčejnost mě opravdu bavila.. Spousta momentů ze života Masonovy rodiny mi byla hodně povědomá a rozhodně to nebylo z kina. Jistě je ale potřeba mít na tenhle kousek náladu (a dost možná i ten správný věk). Já do toho určitě půjdu znovu.

plakát

Čarovný les (2014) 

Sondheimovu tvorbu zbožnuju a pár dalších povedených věcí by se ve filmu taky našlo, ale uznávám, že ty hvězdy jsou opravdu především za hudbu..

plakát

Velké oči (2014) 

Příběh Margaret Keane je sám o sobě silným příběhem a Amy Adams mě bavila, ale scénář není propracovaný natolik, aby obhájil Waltzovo podání jejího manžela (v kontextu dalších postav). Zejména scéna u soudu by jako divadlo jednoho herce nejspíš celkem slušně obstála, ale vzhledem k tomu, že všechno ostatní je zde filmově civilní, působí na mě pan Waltz jako sprosté zvěrstvo z jiného světa, a navíc se tím ještě zvýrazní celková unylost filmu. Možná to byl záměr, kdo ví..

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Český název je dost zavádějící, protože film je příběhem z pera E. A. Poea inspirován jen volně. První polovina se předloze blíží i atmosférou, u té druhé by mi nevadilo, že si žije vlastním životem, naopak (tam, kde podle obsahu vše teprve začíná, u Poea příběh de facto končí). Bohužel onen vlastní život je mi podstatně méně sympatický a hodně přeslazený. Pánové Kingsley a Caine ale vše celkem slušně zachránili a K. Beckinsale je vážně krásná, což zrovna v tomhle kousku asi i stačí, takže lepší průměr.

plakát

Plechový bubínek (1979) 

Pět hvězdiček je málo. Někde u úhořů (tj. cca po hodině filmu) mě napadlo, že dál už to určitě půjde jen dolů, protože nahoru není kam, ale byl to velký omyl. Uznávám, že nejde o podívanou pro každého, ale mé zbožné přání (Prosím, ať se mi to celé tak líbí jako počáteční úvod o čtyřech sukních!) bylo vyslyšeno a těším se, až se (opět bez dechu a jediného mrknutí oka) podívám znovu. Vesnická tancovačka za doprovodu armádního orchestru, krásné výtvarné zpracování, vykřičené skleněné srdce a trpaslíci.. Opakovat, prosím!