Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (408)

plakát

Cesta do Říma (2015) 

Pásmo absurdních dada skečů s dost ujetým, ale chytrým humorem a stylová hommage koženkovému kupé. Trošku pokulhává zasazení do rámce, ale na co vlastně absurdní film potřebuje rámec, že. Některý kousky zas tak vtipný nejsou, pár jich není vtipných vůbec, ale u většiny jsem se smál, občas i řval smíchy. Ty nápady a hlášky jsou pure genius. A je strašně příjemný zjistit, že něco tak originálního se může natočit i u nás. „Ale my přece nejsme dopraváci a navíc jsme v cizině!“ „Dopraváci jistě ne, ale také máme své morální povinnosti vůči celému světu.“ :)

plakát

Cirkus v cirkuse (1975) 

Další tupá komunistická agitka. Vizte, jaké mají soudruzi úžasné artisty! Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak...

plakát

Císařovna (2022) (seriál) 

Historická (ne)přesnost je mi úplně ukradená, není to dokument. Anachronický prvky jako třeba moderní balet na svatební hostině mně naopak přišly jako vzácná ukázka toho, čím tenhle seriál může zaujmout. Jinak je to prostě další ze seriálů, který Netflix blije jak na běžícím pásu a kterej prostě nenabízí nic jinýho než možnost u něj na konci dne vypnout. Asi by se pro to nejvíc hodilo slovo sterilní. Ve výsledku to vypadá jako historická The Crown, ale je to sterilní telenovela s povrchníma postavama a dějem, kterej by se v pohodě vlezl do poloviční stopáže.

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) 

Další ze vzácných výjimek kvalitní české pohádky, na kterou se dá dívat, i když člověk není malým dítětem, a stále pobaví. Tentokrát se dokonce povznesu nad přítomnost iritující písničky zavánějící budovatelstvím "Ten umí to a ta zas tohle."

plakát

Co jsem komu udělala? (1984) 

Tradiční Pedro, který mi opět vykouzlil úsměv na tváři a byl mi dokonalým společníkem. Panoptikum menších postav jako holčička ovládající telekinezi, partnerský poradce trpící depresemi z rozchodu a alkoholismem, manželské duo ztroskotaných spisovatelů ("Lucasi, jsi hajzl a já jsem mrcha. Co s tím budeme dělat?"), absolutně slizký pedofilní zubař, klient prostitutky exhibicionista či policejní inspektor trpící impotencí je přesně to, co na jeho filmech zbožňuju. A babička Chuz Lampreave tomu jako vždy nasazuje korunu. Jestli si někdy pořídím ještěrku, stoprocentně ji pojmenuji Peníze. A hned teď jdu do lesa poohlédnout se po nějakém pěkném klacku :)

plakát

Cold Star (2010) 

Dekadence! Svět potřebuje více dekadence! A hranolek s tatarkou.

plakát

Cordero de Dios (2020) odpad!

I když odhlídnu od nízkorozpočtové kamery, nízkorozpočtově příšerné hudby a herců na úrovní školní besídky, celý scénář je jenom patetická sračka s pár hloupýma vtipama, jejíž hlavním smyslem je dát záminku pro natočení pedofilního soft porna. Chvílema jsem si říkal, jestli je tohle ještě legální. Cítím se tím filmem zneužitý sám.

plakát

Cruella (2021) 

Obyčejná čistě komerční sračka vršící jedno scénáristický klišé za druhým. Jakmile se stane, že jsem schopnej v pauze před pointou slovo od slova předpovědět, co postava za moment jakože dramaticky pronese, je u mě film odepsanej bez ohledu na cokoliv dalšího. A tady takových momentů bylo nepočítaně, navíc byl šroubovanej a logickýma kotrmelcama prošpikovanej i celej děj a bohužel se tvůrci opakovaně dopouštěli i „humoru", kterej z toho dělal ještě větší cringefest (zvlášť cringy pak je postava Paula W. Hausera, která by možná fungovala v animáku, ale tady cokoliv co řekl i jakýkoliv scény s jeho psem byly na přesdržku). Jediný pozitivum na celým filmu jsou kostýmy a Emma Thompson, které je ale pro takovou sračku škoda. Pro děcka do 12 let asi dobrý, jinak nedoporučuju.

plakát

Černý Petr (1963) 

Je vidět, že je naprosto irelevantní, jestli máme rok 1963 nebo 2009. Mezigenerační spor je vždy a všude stejný.