Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (37)

plakát

Divoké historky (2014) 

Divoké historky patří ke snímkům, u kterých si na konci povzdechnu a zároveň přeju - SAKRA VÍC TAKOVEJCH FILMŮ...VÍC, VÍC!!!!!!!!!!!!! .....člověk při sledování projede celou škálu emocí, který v sobě má.. od hnusu po záchvat smíchu až k dojetí....tleskám vestoje.

plakát

Mami, ožeň mě (2011) (pořad) 

:-D ...dlouho jsem se takhle královsky nepobavila .... :-D

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Po zhlédnutí měním svůj názor na Jima Carreyho, kterého jsem doposud měla za továrnu na výrobu dementních ksichtů a kukučů a vyloženě mě točily jeho specifické projevy ve většině filmů, které jsem s ním viděla. Tady je zužitkoval ku dobru a dokázal mě přesvědčit, že se v něm mýlím. Originální a krásné.

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Předchozí verze jsou také krásné a kvalitní. Ale tahle ... Odteď si neumím představit nikoho jiného, kdo by hlavní představitele zahrál líp než Mia Wasikowská a Michael Fassbender. Nejlépe zahrané a emočně propracované do posledního puntíku. Ač příběh znám, celou dobu jsem byla napjatá díky skvěle zvládnuté atmosféře. Velice osvěžující je i způsob vyprávění příběhu - tedy ne otrocky souvisle od začátku, jako je tomu u předchozích verzí, ale trochu jinak :) opravdu nádherný výsledný dojem.

plakát

Jesus Christ Superstar (1973) 

Na tomhle muzikálu jsem vyrůstala, a to konkrétně na úplně první verzi z roku 1969, která je pouze audio. Musím říct, že ji mám o něco víc ráda, protože nikdo nenapodobí úplně prvního Ježíše v podání Iana Gillana z Deep Purple. Nicméně tato verze, již hraná je rozhodně nejlepší z těch všech možných pokusů, které přišly potom. V té době nadčasové celkových zpracováním a myslím, že ještě dneska může Jesus Christ Superstar spolu s Hair neohroženě trůnit nad všemi ostatními muzikály.A co se mi hlavně líbí na téhle verzi, je naprosto excelentní Jidáš!

plakát

Fontána (2006) 

Celou dobu jsem nehnutě seděla...I když už běžely závěrečné titulky, já pořád seděla a nebyla schopna pohybu (mimo jiné díky naprosto odzbrojující hudbě Clinta Mansella)...i dalších několik minut po skončení titulek, jsem zírala do prázdné obrazovky. V hlavě jsem nepitvala příběh ani nevymýšlela různé varianty výkladu, jenom jsem nechala, aby na mě toto naprosto jedinečné a decentní dílko působilo. Musím říct, že málokterý film mě "rozebral" tolik, jako Fontána.

plakát

Amy (2015) 

Amy předčila má očekávání. Snad i díky bohaté, přebohaté videodokumentaci, z které máte pocit, že každý krok jejího života byl ostře sledovaný. Od malička až do smrti. Je to na jednu stranu dost přesvědčivé a věřím, že "nějak takhle to mohlo být". Zároveň citlivě podané, vysvětlující, chybí nudné pětiminutové záběry lidí, kteří zaníceně hovoří o dané problematice, místo toho pouze hlas hovořícího-opravdu svěží podání. Příběh obyčejné městské holky s talentem jaký se rodí jednou za uherák, holky, která jen touží po obyčejných věcech a do toho opravdu miluje muziku. Přirozené jako byla ona.

plakát

Legendy zločinu (2015) 

Uvažovala jsem mezi 3 a 4 *, ale nakonec jsem usoudila, že jsem se dost dobře bavila )))). I když příběh nedisponoval něčím novým nebo odlišným od ostatních gangsterek, přesto Tom Hardy na druhou předvedl spoustu skvělých věcí, chci víc psychopatů v jeho podání))). Úplně mi neseděl příběh převyprávěný Francis, to klidně nemuselo být. Ale i tak....svižné, poutavé, zábavné.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Můj dojem je takový, že dost lidí od toho očekává něco ....( Slunce seno, bůh ví co další..). Neměla jsem žádná očekávání a byla jsem spokojená. Na řeč jsem si zvykala dlouho, ale ok. Líbila se mi hořkost a poetičnost.... tohle je svérázný počin a mně se líbí. Babčáková je nejlepší. Neskutečně vtipná herečka :)