Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (126)

plakát

Trio z Belleville (2003) 

Spíš než příběh jsem si v "Triu z Belleville" užil alegorický pohled tvůrců na naší společnost. Navíc po animátorské stránce opravdu povedené se spoustou detailů, které dávají příběhu hlubší rozměr.

plakát

Samsara (2011) 

Nutno říci, že Baraka je asi o chlup lepší. Samsara ale ten nedostatek dohání aktuálností. je zde více otázek náboženství, chudoby i konzumnosti. Ron Flicke stvořil další výborný dokument.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Jamie Foxx v největší macho roli, jakou jsem kdy viděl. Perfektní film!

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Špionážní drama ve své nejčistší formě. Dvě hodiny napětí, kdy každá věta hraje důležitou roli vedoucí k odhalení toho pravého dvojitého agenta. Pro mě neopakovatelný filmový zážitek.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Z věčného kroužení kamery bolí hlava a po dvou hodinách sledování luhů a hájů Středozemě se divák začne nudit. Naštěstí se ve filmu objeví pár akcí, které opravdu stojí zato. A jiné, u kterých člověk jen kroutí hlavou (viz Radagast s ptačím lejnem na tváři). Film je tak našlapaný triky, že ztrácí své kouzlo už po první hodině. Jackson si zaslouží uznání za to, jak dobrodružnou knížku pro odrostlé děti přiblížil velkolepému eposu, který z Prstenu Tolkien později vybudoval. Ale LOTR to není. Uvidíme,jak na tom budou pokračování. Oprava: po druhém shlédnutí tomu musím přiznat i tu pátou hvězdu, byť je to trochu natahované.

plakát

Lovec trolů (2010) 

Po dlouhé době film, který mě příjemně překvapil. Již úvodní komentář "vědci označili záběry za autentické" dávají všem na srozumněnou, že tady se někdo musí brát s nadhledem. K tomu přispívá i samotný fakt, že představitel hlavní role, lovec Otto Jespersen, je známý norský komik. Tady musím citovat z recenze Jura Červeňáka: "Je to jako kdyby Bolek Polívka s vážnou tváří vyrazil na Šumavu lovit čerty a hejkaly." A mohu říct, že autentické vyprávění ve stylu "found footage" udělali z Troll Huntera film, který stojí za to shlédnout.

plakát

Diktátor (2012) 

Výborný film, který zaručeně pobaví. Jen těch pár laciných žertíků trochu sráží inteligentní humor, kterým je celý film prodchnutý. Přesto nemůžu než dát pět hvězd. Minimálně za proslov o "demokracii" :)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Perfektní zakončení celé série. Christopher Nolan sice udělal pár chybek, nad kterými musí člověk přivřít oko, ale vynikající herecké výkony vše zastíní. Tom Hardy měl před sebou nelehký úkol - zahrát charismatického protivníka, který by se vyrovnal Jokerovi. Vše se mu ale povedno na výbornou.

plakát

Metropolis (2001) 

Vizuálně dokonalé dílo, které ale scénáristicky občas pokulhává. Přesto dávám pět hvězd, jednu navíc za zajímavý soundtrack.

plakát

Komando (1985) 

"Zbylo na nás něco?" "Jen těla!" Co víc dodat? :)