Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (126)

plakát

Žraločí muž (2005) (TV film) odpad!

Hned ze začátku mě zarazilo, kolik lidí se nachází na "neznámém ostrově". Samozřejmě, že většina skončí v útrobách věčně hladového mutanta, ale stejně. Máme zde ukázkově šíleného doktora Mengeleho, kterému v patách běhá slizký tlustý kumpán, který se před začátkem natáčení zapomněl vyčůrat (stále běhal v předklonu). Sám doktor má hrozný hlášky typu "přiveďte je" a "žraloci jsou nejsuprbombazabijáci úplně ze všech" a jeho nohsled jen funí, krmí kapry v akvárku a nechá si ukousnout prsty. Na straně dobra je bioložka neurčitého věku, neurčitého vzhledu a neurčité velikosti silikonů. Jejím parťákem není urostlý mariňák, jak asi čekáte, nýbrž obtloustlý ajťák, který s jedním kalachem a jedním zásobníkem vystřílí snad celou divizi nepřátel + jeden vrtulník. Taky předvede pár machrovinek hodných MacGyvera a vůbec celý film sledujeme jeho snažení v oblastech běhu, plavání a výbuchů. Z monstra si užijeme jen ploutvičku ve vodě, očíčko ve křoví a spustu krkavých zvuků. A málem bych zapomněl na blondýnu! Ta se zde také vyskytuje, ale nejvýstižnější je její utržená noha. Teď už víte vše a můžete se tomuto filmu s klidem vyhnout :)

plakát

Kněžna Libuše (2008) 

A kupodivu to nebylo tak hrozný. Sice je to film plný trhanů a nalepovacích vousů, ale své si zde odbyl i Pavel Kříž, který si vzhledem Jacka Sparowa vysloužil můj respect. To samé s licousy pobíhající Marek Vašut ("yeah"). Přesto je to ale Přemysl Oráč, který celý film zvedá z nejspodnějšího filmového bahna. On totiž i když vypadá jako hašišák, vládne rukou pevnou a železnou. A nebojí se toho. Pravda, o nějaké výpravě se zde nedá mluvit. Vyšehrad castle je les s nějakým kamenem. Vlastně všude se tam chodí v lese. Constantin Werner si asi předsevzal, že s mizivým rozpočtem natočí něco víc. A když nejsou peníze? Nevadí, natočíme to v lese! Nebo v noci! A že tmy si tu užijeme více než dost. Takže noční fighty nejsou točeny klasicky přes modrý filtr, ale regulerně před úsvitem. Divák si tak může domýšlet, komu patřilo to smrtelné chroptění nebo zaržání (bylo tam plno koní). Ale i přes tu hroznou výpravu a zbytečné momenty a luštění temnoty a nalepovací chlupy a vypíchnutý oko tomu nemůžu dát odpad. Dokonce bych řekl, že - podobně jako Pterodaktyl - se tenhle film stane něčím vyjímečným. Čím se budete moci chlubit před kamarády. "Já jsem ten co viděl Libuši!" A rukou železnou ukážeme ženám, kde je jejich místo :-D

plakát

G.I. Joe 2: Odveta (2013) 

Mozek před shlédnutím nutno nejen nechat mimo sál, ale taky zmačkat do kuličky a uložit k ostatnímu zbytečnému harampádí. Pak již stačí jen koukat na dvě hodiny keců, díky kterým bude mít US army opět plno nových kadetů. Z Bruce Willise je tu generál "paranoidní" Joe, který arzenál skrývá i mezi banánama. A chytrý tah z Battleshitu, kdy do akce nakráčí i pár gerontů, si můžeme užít i tady. Naštěstí je tu "real soldier" The Rock, který s tělem obra a hlavou velikosti tenisového míčku řve na všechny strany a jezdí v obrněné bugině. Největší macho filmu pro mě není Black Stig Snake eyes, ale falešný prezident s břitkým smyslem pro humor. Ale věřím, že kdyby mi bylo jedenáct, jsem z toho celej odvařenej. Takhle nezbývá než počítat, kolikrát se v celém filmu objeví "náhodou" v pozadí US vlajka.

plakát

DNA - Stvoření netvora (1997) odpad!

OBSAHUJE SPOILERY: Čeká mě nelehký úkol: Jak popsat tenhle film tak, abych nekopíroval své starší komentáře? Takže se to neodehrává v džungli, ale v tropickém lese. A není tam emzák, ale "pradávný tvor, jaký se na této planetě nevyskytoval" ( a to je doslovná citace :). Pak už je vše jasné. Zlý doktor bažící po penězích, krásná agentka a poslední mohykán se míhají ve filmu, kde je honí kříženec Predátora, vetřelce a raptora ( tedy chlápek v oslizlém gumovém obleku). Osobní linku obstarává malý chlapeček, který se všude ztrácí a nakonec umře. Celek navíc připomínal černé divadlo, protože režisér spoléhal na hrůzu nahánějící kombinaci světla a stínu ( tma, tma, kanál, tma a lampička), během které se nic nestalo ( kluk se ztratil v kanálu honěn gumákem a já jsem usnul). Po probuzení jsem zjistil, že kluk vylezl z kanálu honěn vojáky ( zbytečný kompars, netřeba zmiňovat). Pak běhání a zmiňovaná smrt kluka a nejdetailnější vykrádačka Predátora (včetně navázaného kmene a predátořího pohledu). Poslední mohykán navíc ani nepolíbí agentku, jen v helikoptéře odlétají vstříc zapadajícímu slunci. Toliko k romantické lince tohoto díla :)

plakát

Pavouci (2000) odpad!

Jako by nestačilo, jak jsem si ulevil u Arachnida ohledně emzáků, mutací a armády, máme to tu znova. Tenhle film ale nabízí netradiční pohled na věc. Je tu mimozemská DNA v těle pavouka, který klade vajíčka do hostitele. Hostitel následně otéká, zvrací, koulí očima a exploduje nebo roztáhne hubu jako nikdy předtím (ani potom). A nyní k tomu netradičnímu. Jako protipól onomu nervy drásajícímu dramatu jsem čekal libý pohled na nezávislou sexy reportérku v těsném tílku. Tvůrci nám ale nabízí osobu rozhodně nepohlednou, nudnou a hloupoučkou až do morku kostí. Opuchlá tvářička, za kterou se skrývá kousnutí pavoučiskem nebo nějaká exotická alergie, nám hustí do hlavy věty typu "Já to věděla" a "Co se to děje" popřípadě "Aaaaggghhhaaag" (po tom co jí pozvracel oteklej kosmonaut). A pavouk je větší než barák, řádně dupe, ale zase vrže jak staré kolo. Přesto co se týče (ne)dialogů, patří to mezi nejhorší věci, které jsem kdy viděl. To už raději pohled na tu ženštinu. Skrííík!

plakát

Arachnid (2001) odpad!

OBSAHUJE SPOILERY!: Opět džungle, opět ostrov a opět pavouk. A opět mutace. A já si říkám: kolikrát ještě? Kolikrát ještě budeme nuceni sledovat mimozemšťany popř. tajné služby jak necitelně zasahují do našich drahých ekosystémů? Kolik toxického svinstva ještě bude vypito nebohými zvířátky, které se poté začnou mstít?? Trochu jsem si duševně ulevil, ale zpět k věci. Pilot v superstíhačce je matlák, který nad mořem narazí do létajícího talíře (opravdu! Byl neviditelný!) a ztroskotavší emzák vylije na ostrov nějaké toxické svinstvo... A zbytek je jasný. Střih. Malé letadlo plné vědců a dobrodruha ztroskotá hádejte kde? Ano! Na ostrově plném breberek. A dál to je samý klišé a klišé a kecy a plky. Nejhorší je jednoznačně výkon pavouka. Proč taková obluda skřípe jak starý kolo?? Navíc je velký jako škodovka, ale není schopen sežrat hlavní hrdinku, což je strašná kráva. Furt prudí a když otevře tlamu, hraje si na drsňačku těma nejotřepanějšíma frázema, za které jsem se styděl už v šestý třídě. Vše vyvažuje pohledná hispánská blondýna s velkým "charakterem" :) I když postarší, šmrnc pořád má. Ale jen do chvíle, kdy ve staré stodole přehlídne škodovku (teda babouka) a víme jak to celé dopadne. Je tam jeskyně a spousta vyteklé těsnící pěny (kokon). Ale nebudu prozrazovat, kdo vyhraje. Určitě jste si to už domysleli :)

plakát

V/H/S (2012) 

Miluju povídky. Jsou kratší, údernější a po vybudování základu "kdo je kdo" se může začít s decimováním počtu herců. VHS jsem bral jako povídkový film a tak působil dobře. Jednotlivé příběhy ale zase tak vyvážené nebyly. Po dechberoucím příběhu se sukubem nastává nuda v podobě zubního kartáčku v záchodě... Je zde dost zajímavých nápadů, které už ale fanoušek zná z jiných filmů. Přesto jsem s výsledkem spokojen. A hodnocení by bylo lepší, nebýt zbytečných dvou hodin sledování tohoto počinu.

plakát

BloodRayne (2005) 

Bloodrayne je další z řady předělávek počítačových her. Sexy vampka v kůži ohánějící se dvěma meči musí potěšit srdce každého pubescenta. Ale nástup nové femme fatale upířího světa se nekoná (samozřejmě, že na vrcholu je stále Selene z Underworldu, ne ta pipina z filmu, který z upírů udělal metrosexuály). A nepomůže tomu ani kožené tílko tak těsné, že hlavní hrdinka ani nemohla dýchat :) Herci klasicky strašní. M. Madsen i B. Kingsley rezignovali na jakoukoli snahu o cokoli jen vzdáleně podobného hereckému výkonu. A tak Madsen tím svým komíháním a belháním se připomíná vyžilého notora se závislostí na ironu a B. Kingsley v šedé paruce s výrazem "mám zácpu" působí jako šutrák (nebo Jiřina Bohdalová). Režisér Uwe Boll chce asi svými stále většími průsery dosáhnout toho, že za padesát let ho bude parta nadšenců oslavovat jako zneuznaného snílka, podobně jako je tomu u Eda Wooda. Pořád přemýšlím, co na tom bylo špatně. Je tu dostatek všeho - šplíchanců krve, bodání do obličeje, výstřihů, prsou (těch ale není nikdy dost) a vykydlení městečka. Ale je to podané tak nudně, že jen vytvořit tenhle popisek mě stálo víc úsilí, než snaha zapamatovat si všechna ta rumunská jména (Katarin, Rayne, Sebastian, Amanda apod.). Ale budu shovívavý a jedna hvězda budiž jim dána. Aspoň nám ukázali, jak se dá rozházet 25 milionů dolarů...

plakát

Megažralok versus crocosaurus (2010) odpad!

Agentka v těsném tílku se neusměje, krokodýl a žralok na sebe neustále krkají a lidi v ponorkách si vyzkouší, jaké to je být sardinkami v konzervě. Černý hrdina stále pobíhá s nefunkční lampičkou a bílý hrdina s velkým kvérem (tím si jistě nic nedokazuje) moc koukal na Indiana Jonese. Made in Asylum. Co dodat :)

plakát

Vetřelec: Únos (2005) 

Nutno dodat, že příběh připomínal dlouhou epizodu z Krajních mezí. A na Asylum rozhodně byl i zajímavý. Ale jak je jejich dobrým zvykem, depresivní scény z léčebny jsou rozmělněny takovou dávkou hereckého fušerství, že jsem měl místy pocit, jestli se nejedná o inscenaci školního divadla. Přesto jsem si jistý, že jedna hvězda je zasloužená, dvě možná...