Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (11)

plakát

Mladý Indiana Jones: Cesta za světlem (2007) 

Tady jsme o Indyho málem přišli, ale naštěstí se vykurýroval a vše dobře dopadlo. I když jsem věděl, že on přece neumře, měl jsem o něj strach. : ) A tak se po uzdravení mohlo pokračovat v báječné cestě kolem světa plné všemožného vzdělávání a obohacování se o nezapomenutelné zážitky.

plakát

Mladý Indiana Jones: Putování s otcem (1996) 

V Rusku se Indy na cestách setká s velikánem světové literatury, spřátelí se a nakonec pana Tolstého se kterým není pokaždé zrovna snadné vyjít, přesvědčí aby se udobřil s příbuzenstvem. V tu chvíli ještě nemohl tušit, že na tom za krátký čas a na dlouhou dobu budou s otcem podobně. V řecké a podle mého lepší části dílu si s vlastním otcem prožijí dlouhé a nejisté chvíle visící desítky metrů nad zemí ve zdvihu ke starému klášteru na vysoké skále. A pokud se nezajímáte o politiku, tak jste idioti. :-)

plakát

Mladý Indiana Jones: Amorovy nástrahy (2000) 

Indy na výletě ve Vídni ( kdy nám ještě nezabili Ferdinanda ), pokukujíc po rakouské žabce z vyšší společnosti a dozvídající se, jak to s těma ženskejma vlastně je. Ve Florencii bylo nakonec taky hezky, když to rodičům přeci jen dobře dopadlo. V tomto díle opět spousta hezkých českých lokací a sem tam našich herců. Spokojenost

plakát

Mladý Indiana Jones: Žízeň po životě (2000) 

Indy je tentokrát na safari, kde se setká s Tedym Roosveltem od něhož se dozví pár zajímavostí a najde mu antilopu. A máme tu spoustu až dokumentárních záběrů, plných krás černého kontinentu. V Paříži pak potká místní umělce té doby v čele se samotným Picassem, se kterým se ovšem nevidí naposledy. No, nevim jestli bych ve skutečnosti nechal dítě ,,napospas'' těmto echtovním bohémům, poslouchat jejich nevšední zážitky a rady do života. Co by z něj pak vyrostlo? Asi něco jako jeden můj kamarád, který je taky takový svůj, ale jinak fajn a je s nim kopa srandy.

plakát

Mladý Indiana Jones: První dobrodružství (2000) 

Malý Indy a egyptské mumie. Člověk mu prostě musí upřímně a to jen v dobrém závidět, jaká dobrodrodružství se mu stavěla do cesty už od malička. A těch historicky významných osobností, co k tomu potkával. Na úvod nebylo snad lepší volby než Indyho vypravit do Egypta a očarovat ho stejně jako diváka okouzlujícími sceneriemi pyramid, sluníčka a tunamy rozpáleného písku. Indy se tu pozvolna oťukává s tím, co pro něj bude za několik let denní chléb a pro nás tak skvělé zážitky u telky na gauči.

plakát

Mladý Indiana Jones: Tajemství blues (2007) 

V tomto díle potěší účast Harrisona Forda jako vypravěče příběhu ve kterém si Indy oblíbí jazz a blues, díky tomu musí řešit jisté trable ohledně pár odlišnostem, v Americe (zemi tolika práv a svobod) tehdá naprosto běžných. Nejlepší částí příběhu se mně osobně zdá být ta rovina, kde Indy pozná spoustu nových lidí o nichž by nám dále mohl vyprávět, jak to s nimi dopadlo třeba takový Brian De Palma. Gangsterky mám totiž také moc rád a za mě není tím pádem moc co vyčítat.

plakát

Mladý Indiana Jones (1992) (seriál) 

U seriálu to pro mě vlastně úplně celé začalo. Příhody mladého ještě ne-archeologa, ale za to již dobrodruha na plný úvazek jsem si zamiloval už jako hodně malý kluk. Tehdy jsem dokonce věřil, že je vše zfilmováno podle skutečných událostí, které sám prožil. Jak krásně naivní jsem byl, když jsem tomu věřil, proto mi to zřejmě přišlo tak úžasné a tohle kouzlo se ve mně naštěstí uchovalo dodnes. Do toho jsem kdysi zjistil, že to vlastně všechno odstartoval původně oddychový projekt dvou filmařů v jednaosmdesátém roce. Díky tomu mé opojení a láska k těmto dílům jen rostla a přetrvává i nadále dodnes.

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

UFO v Indiana Jonesovi? Když tam mohou být duchové, černá magie a sedm století starý rytíř, proč má být zrovna tohle nemožné? Navíc v 50. letech prostě frčelo sci-fi a Spielberg na to sám poukazoval, takže žádné velké překvapení. Přečtěte si komiksy, nebo zahrajte PC hry s Indyho tematikou a zjistíte, že tam naleznete snad všechno nadpřirozeno a záhady co si člověk vymyslel už od úsvitu věků. Já osobně spíše očekával poctivější řemeslo a né tolik digi-triků, ale navzdory tomu jsem si nenechal pokazit nadšení z toho, že jsem se konečně dočkal a mohl si Indyho užít pěkně v kině (celkem 6x). U předešlých dílů jsem buď ještě nebyl na světě, nebo teprve v plenkách. Zase jsem si jednou připadal jako malý kluk, který sní přesně o takovýchto dobrodružstvích. Jakýkoliv neduh filmu mi byl naprosto ukradený. Já se chtěl prostě jen bavit a tak jsem se bavil!

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Krása! Indiana Jones a James Bond (původní a nejlepší) v jednom filmu, co víc si můžu přát. Tady se Steven opravdu vyřádil a naservíroval nám Indyho v nejlepší formě. Opět si tu člověk užije pořádné dobrodružství, spoustu akce a zřejmě nejlepší humor v celé sérii. Film na mě působil mile citlivým dojmem o opětovném nalezení vztahu mezi otcem a synem podbarvený nádhernou hudbou a úchvatným prostředím na pozadí honby za jednou z nejslavnějších křesťanských relikvií všech dob. Svatý grál je další terno, které tvůrci nabídli divákovi společně se starými přáteli, nepřáteli a jednou zrádnou femme fatale, která se neštítila vážně ničeho : ). Je zde vidět návrat k atmosféře prvního dílu a tento tah vyšel na výbornou. Musíme za to, ale poděkovat druhému dílu a to nemyslím nijak zle. Ten byl prostě jinačí, než si lidé představovali a trojka to zase uvedla do původních kolejí. Pro mě je to už klasika, která pohladí...

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Pro někoho možná slabší díl, ale pro mě pořád nesmírná zábava! Je spíš odlišnější než první a třetí díl původní trilogie, ale neřekl bych, že horší. Artefaktem je zde ,,pouze" jakýsi kámen, chybí Marcus, Salláh a nejsou zde osvědčení náckové ( jak já je nenávidím : ), ale thugové zde podle mě navodili poměrně solidní temnou atmosféru. Mola Ram je zřejmě nejvýraznější záporák celé série (z Tohta šel sice také mráz po zádech a byl zřejmě uvěřitelnější, ale srdce z těla prostě vyrvat nedokázal : ). Pořád to má své kouzlo a jsou zde scény, které člověk jen tak nezapomene. Hodně lidí v mém okolí má hodně rádo např. výživnou hostinu v paláci, či chodbu plnou ,,sušenek" a já zase nemohu zapomenout na objev onoho chrámu a právě probíhající slavnost s obětováním. Je to zkrátka geniální a nenáročná oddychová podívaná po dlouhém vyčerpávajícím dni.