Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Úsvit (2023) 

Moderní mysteriózní drama s krásným exteriérem Tater, idylkou 30. let s kvetoucím průmyslem plným naděje. Občas tam probleskne, co svět teprve čeká a jak byli lidé naivní. Od Elišky krásný výkon a režisér a celá parta vůbec si zaslouží prémie za provedení.

plakát

Svět pod hlavou - Mrtvý muž (2017) (epizoda) 

Tak tento díl to roztočí ještě na více obrátek než dokáže ze sebe dostat Slávkův bakelitový dvoutakt. Filipovy halucinace překvapí docela dost vtipnými i strašidelnými momenty. "Nakresli mi ten internet" "Proč se SNB přejmenovalo na DNA?" Tak se pojďme těšit na další díl, teď jsme měli jen střelby, ale příště, příště to bude na živý terč. Držme si odznaky, jedeme z pořádnýho socialistickýho kopce.

plakát

Červený pavouk (2015) 

Po vizuální stránce to je poutavý film ne nepodobný Poutům nebo Hořícímu keři. Až na to,že tady není předem známo,jak celý příběh skončí. To se bohužel nedá říci ani po konci promítání. Vnitřní motiv pachatele nacházím jen stěží, byť to chvíli vypadá, že se to rozjede, tak to přesto spíš drhne a dost otazníků přetrvává. Možná mi jen chyběl ten aha moment.

plakát

Pouta války (2004) 

Tenhle film mi doporučil bratr a po shlédnutí číselného hodnocení CSFD (86%) jsem se tedy jal ho shlédnout. Už po půl hodině jsem si říkal, že tam určitě bude nějaký dějový zvrat, co tento film udělá výjimečným od tolika jiných válečných filmů převážně americké provenience. To jsem si říkal i po dvou hodinách, kdy jsem to prostě už nezvládal dát na jeden zátah. Tušíte správně. Žádný zvrat nepřišel. Dočkal jsem se zato pouze přehršle klišé a rádoby dojemných okamžiků. Jako by se někdo snažil nacpat všechna tato klišé do jednoho filmu a obalil to momentálně letící "cool" surovostí rozhoupané kamery a utopil v jezeru krve a lidských orgánů. Možná to je podobné Vojínu Ryanovi, ale je to tak o 50% horší, nemluvě o tom, že doba trochu pokročila. Možná kvůli přehnanému očekávání a určitě kvůli tlačení na pilu, které tak nesnáším u válečných blockbusterů, dávám **. Brácha, školu už mám hotovou, takže mi pořád visíš ty polobotky! :-)

plakát

Bubu hledá chlapa (2010) (pořad) odpad!

Cože??? 3%???? Proč tak moc??? Pokud by žumpa chodila na záchod, tak její záchod budu ústit do "Bubu hledá chlapa".

plakát

Černá kočka, bílý kocour (1998) 

Před shlédnutím jsem se podíval pouze na hodnocení a nečetl, o čem vlastně černá kočka, bílý kocour je. Po shlédnutí jsem si už myslel, že jsem viděl jiný film. Až komentáře úplně dole (řazeno od nejlepších po nejhorších) mně přesvědčily, že jsem tu správně. Neříkám, že jsem nepocítil cukání v koutku (když spadla těžce vydražená pračka i s novopečeným majitelem do vody). Pak už to šlo z kopce. Ve filmu se pořád něco dělo, ale vše jako by vypadlo z oka většině crazy komedií převážně české produkce. Jednoduché fórky, naprosto ztřeštěný a přesto předvídatelný děj, šílené skotačení romského etnika nebralo konce stejně jako můj údiv při sledování tohoto filmu. Bylo to mé první setkání s Kosturicou a opravdu hodně si rozmyslím, než se odvážím podívat na jeho další masterpiece.

plakát

Profesionálové (2009) (seriál) odpad!

Žblunk..... A ještě spláchnout.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Tak jsem si znova ověřil, že akční filmy už nejsou pro mě. Ale nelze pochybovat o tom, že pokud hltáte akční hrdiny, tak tady se představí v množství nevídaném zalité kvalitní akcí podávané se suchými hláškami tohoto žánru. Dávám bod za cameo Arnolda Schwarzeneggera, který "chce být prezidentem".

plakát

Proměny (2009) 

Talent mladého scénáristy, režiséra a kameramana je zřejmý. Nemohu se však ubránit pocitu, že skrze kameru toho chce říci tolik, že to působí až rušivě. Více by toho měl říci scénář, který v poměru k délce filmu asi nebyl příliš obsáhlý, než neustálé táhlé záběry na město. Né, že by se mi nelíbil příběh nebo film jako celek, ale málo slov a více efektů z něj udělali hůře stravitelné dílo, které po další chvíli začíná uspávat. Ale na tom není vlastně nic špatného. Filmy renomovaných režisérů jsou kolikrát hůře čitelné až překombinované a publikum tomu ještě nadšeně tleská. Takže Tomášovi přeji, aby si ho právě takové publikum našlo. Rád se nechám překvapit jeho dalším "dítkem".

plakát

Fantastický pan Lišák (2009) 

No nevím, zda to není tím, že jsem to viděl dabované nebo, že neznám tvorbu Wes Andersona, ale nerozumím zdejším ódám. Nepřišlo mi to nijak extrémně vtipné, zábavné, příběh mě nijak nezaujal, a ani jsem nevyšiloval nad krásnou animací. Prostě kdybych to neviděl, tak bych o nic nepřišel a dál dával liškám dobrou noc.