Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrt jednoho z policistů Špalkova oddělení odstartuje otevřený konflikt mezi Filipem a Kratěnou. Je konec předstírání, je jasné, že jedinou možností, jak se zachránit, je zmizet z tohoto světa. Ví alespoň Martin Plachý, kudy vede bezpečná cesta a jak přelstít StB? (Česká televize)

Recenze (47)

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečné psycho. "Zpívající" Krbová až děsivá. Promakaná hudba. Nervy drásající napínák od samého začátku. Bože, tohle udělalo od prvního nemastného neslaného dílu neskutečný posun a po tomto dílu bych mohl Svět pod hlavou zařadit mezi nejlepší české seriály všech dob. Měl jsem husinu ještě dobrou půlhodinu po konci. Bylo to psycho, bylo to mrazivé, byl to thriller, bylo to napínavé, bylo to... neskutečné! ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překvapivě dost slabej díl. Neuvěřitelně stupidní chování hlavní postavy (proč se prozrazoval útěkem, dalo se to uhrát. To, že někdo napíše o někom na anonymní papírek, že je cizím agentem, přece ještě nemusí nic znamenat, navíc byl krytý tou Kratěnovou vyměněnou nábojnicí. A když už věděl, že teda nemá co ztratit, proč Kratěnu nezastřelil, ale vykecával se s ním?). Nedávalo to smysl, asi chtěli scénáristi epizodu udělat akčnější a chtěli příběh už rychle uzavřít, paradoxně to bylo ale jen natahovaný a nudný. Nejhorší díl seriálu. A až na díl "Závadová mládež" byly daleko lepší epizody, které točil Radim Špaček. /// Ironhead - pokud ho zastřelit chtěl, proč se o to alespoň nepokusil, než dorazily posily, ale mačkal kohoutek až tehdy, když už bylo jasný, že sám umře, kdyby zbraň vystřelila. A pokud dopředu počítal s tím, že zbraň nevystřelí (protože už se to jednou stalo), tak jaký mělo smysl se prozradit a nechat se zajmout? :) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zabili Slávka, parchanti! Přes řadu vypjatých akčních scén jsem dokázal hodnocení proti páté epizodě zvednout jen o jednu hvězdičku, protože když se z tohoto seriálu vytratí humor, přestává mě bavit. Při sledování tohoto dílu jsem měl dojem, že kapitán Klíma něco šlehnul celému štábu, protože to byla jedna velká halucinace. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kto bude ten mŕtvy muž? Tentokrát sa prvá polovica trochu vlečie a scenárista asi tápal, ako ďalej, tak je z toho horor. Aj tá hudba z hracej skrinky znie dosť hororovo a poriadne brnká na nervy. Na nervy môže ísť aj (niektorými nepochopná ale správne začlenená) nemožnosť radikálnym zásahom zmeniť budúcnosť. Uzavretie sa v predposlednej časti nedalo čakať, takže pokračovanie nabudúce. –––– Rozštřílíme ty papírový zločince na cucky. Ať to cáká! –––– Já vím, jsem trochu svině, ale nemusím kvůli tomu zemřít. –––– Proč se SNB přejmenovalo na DNA? ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blíži sa koniec a ide do tuhého. Mŕtvy policajt ako súčasť plánu na odstránenie Marvana, ktorý zazmätkuje a stáva sa štvanou zverou, doslova. Doteraz fantazijné stavy (poväčšinou ku koncu epizód), ktoré prepájali Marvana s rokom 2016, dospeli do štádia, keď otvorene hovorí, že je z budúcnosti. Pod vplyvom liekov sa jeho výjavy umocňujú a scéna s matkou na konci bola desivá. Na začiatku kompromitovaný, neskôr lovený, nakoniec porciovaný. Parádny záver epizódy. ()

Zajímavosti (5)

  • Když Filip Marvan (Václav Neužil ml.) vypráví psychiatrovi o internetu coby o věci ze vzdálené budoucnosti z roku 2016, pravděpodobně netuší, že v roce 1982, kdy se seriál odehrává, již existoval jeho předchůdce Arpanet a s ním i celá řada protokolů, na kterých je postaven dnešní internet a které používáme každý den - např. IP (1981), TCP (1981), UDP (1980), ICMP (1981), FTP (1980) a SMTP (1982). (ryba443)
  • Vojáka, který při zátahu v lese doprovází Klementa Kratěnu (Jan Budař), ztvárnil Josef Trojan, syn Ivana Trojana (Martin Plachý). V době natáčení seriálu bylo Josefu Trojanovi 15 let a tudíž by ve skutečnosti do ČSLA nemohl být odveden. (Šéfik)
  • Filip Marvan (Václav Neužil) je lékařkou státní bezpečnosti nadopován pro výslech. Jednalo se o barbiturát Thiopental sodný, ten vede k oslabení vůle, označuje se také jako sérum pravdy. (sator)

Reklama

Reklama