Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (78)

plakát

Gran Torino (2008) 

I přes svůj pokročilejší věk Clint všem ukazuje, jak řežírovat film na pět hvězdiček. Téměř one man show o životě, smrti, ztrátách a kamarádství. Provařené klíšé, které však v Eastwoodově podání vyzní zcela přirozeně.

plakát

Cesta na Guantánamo (2006) 

Syrový dokument o válečných praktikách USA, skupině muslimů, žijících v Británii a i sociálních a politických poměrech v Pákistánu a Afganistánu. Nemá cenu popisovat děj, kdo neuvidí, ten neuvěří. Pro bližší představu stačí přečíst komentář Faye..

plakát

Cesta za vítězstvím (2006) 

Pro někoho to bude film, který už viděli, který neboří hranice žánru a nepřináší nic extran nového. Ale i přes to je film s velice silným příběhem, který se získá asi každého sportovního fanouška a v některých momentech mě samotný děj opravdu mile překvapil. Takže pokud hledáte sportovní drama, do kterého je přimíchána velká špetka černošského (kvalitního) humoru, Glory Road pro vás bude jasná volba.

plakát

Doba ledová 2: Obleva (2006) 

Jednička je klasika, o tom žádná řeč. Od pokračování se očekávalo možná až příliš, přitom bylo hned jasné, že geneze filmu zůstane zachována, stejně tak i rukopis a poznávací znamení animátorů. Proto jsem očekával, že zde bude víc originálních a humorných scén (zachraňovala to veverka a lenochod) a nové postavy budou propracovanější. Dvojka neurazí, ale k prvotině má přeci jen trochu větší odstup

plakát

Hory mají oči (2006) 

Žádné novátorství zde nehledejte. Hlavní dějová linka není odlišná od ostatních snímků s podobnou tematikou, avšak "hory" zde vynikají svoují hutnou atmosférou a permanentním napětím. Pokud si Alexandre Aja udrží svoji vzestupnou tendenci, příštím snímkem může nám divákům naservírovat opravdu poctivý příděl strachu a napětí. Kéž by šlo hodnotit 3,5 body..

plakát

Jericho (2006) (seriál) 

Pokud znáte Lost a Prison Break, je těžké hodnotit jiný seriál, aniž byste ho srovnávali s právě výše jmenovanými. Pokusím se o objektivní hodnocení. Myšlenka seriálu není špatná, ale občas se mi zdá, že uvedené dialogy jsou pouhým klišé, postavy se také chovají trochu předvídatelně.. Mám za sebou zatím 6 dílů a proto je brzo na hodnocení celého seriálu. Uvidíme, co si Turteltaub schoval do zálohy.. Stručně řečeno: je to oddychovka, u které nemusíte moc přemýšlet, děj utíká a akci zde taky najdete. Já jen doufám, že Jericho bude mířit výše, než jen k průměru. Uvidíme, zatím průměrné 3*

plakát

Let číslo 93 (2006) 

Odstrašující podívaná. Atmosféra filmu se díky skvělé kameře, hercům/nehercům i neméně skvělému Paulu Greengrassovi stává hmatatelnou i ve vašem pohodlném křesle. Slabším povahám film moc nedoporučuji..

plakát

Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže (2006) 

Překvapení se nekoná.. Na pokračování jsem se těšil jak malej kluk na každodenní příjezd popelářů a možná kdybych ten den sledoval opravdu ty popeláře, bylo by to zajímavější. Zdá se vám to trochu jako tvrdé hodnocení? Bezesporu ano, ale od filmu, který pro mě osobně byl největším lákadlem roku jsem čekal víc než jen průměrnou podívanou. Jistě, film má své světlé stránky a i vtipné a originální momenty. Jenže ty se tak trochu utápí v překombinovaném ději a z šedého průměru Piráty na širé moře vyváží Johny Depp.. Uvidíme v trojce. Jak jsem napsal, piráti jsou pro mě teď na širém moři (=čistý štít) a uvidíme, co se bude konat ve trojce. Tak doufám, že kapitánské kormidlo chytně někdo pevně do rukou my se budeme brzy houpat na vlnách dobré a originální zábavy.

plakát

Silent Hill (2006) 

Hru jsem nehrál, jinak by pro mě byl film asi mnohem zajímavější. Čekal jsem pořádnou dávků "lekacích" scén, ale.. Atmosféra je sice výborná, je zde i pár zajímavých myšlenek (sněžící popel..), bohužel scény by mohly být trochu více dotažené do konce (přímo se to nabízí), více nečekané. Určitě by se to k přepisu hororové hry hodilo. Ale třeba je to tím, že jsem hru nehrál, nevím..

plakát

Strážce (2006) 

Ach jo. Proč to povzdechnutí? Protože zahodit dobře, kvalitně rozjetý film, se zajímavým námětem i zápletkou a dobrým hereckým obsazením je opravdu škoda. Nebýt toho tuctového konce, jenž je podobný laciným béčkovým sourozencům, bylo by to na 4*. Takhle musím jednu bohužel ubrat. Bohužel, protože cca 3/4 filmu byly na 4*. Tak snad příště...