Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Musím říct, že mi Pulp fiction i celá Tarrantinova tvorba dlouho unikala. Po zhlédnutí této filmové pecky si mě však úplně podmanila. Film, který dle mého patří mezi to nejlepší, co se kdy dostalo na filmové plátno. Skvělé herecké výkony (Travolta, Jackson, Thurman, Willis) nezapomenutelné scénky a hlášky, úžasný (právem oskarový) scénář. Pro mě osobně nejlepší film vůbec, který na mém filmovém vrcholu zůstane ještě hodně dlouho, nejspíše navždy.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Po Pulp fiction asi nejlepší tarantinovka. Jediná vada je zde asi přepálená stopáž a místy natáhlé scény a hluchá místa. Jinak jeden z nejsilnějších emotivních zážitků co mi film kdy dal. Nechybí zde akce (přestřelka v sídle Candylandu asi nejlepší indoor akce vůbec) , humor (scéna Ku-klux-klanu naprosto geniální), hlášky („I like the way you die boy", „D-J-A-N-G-O the D is silent"...). Soundtrack dokonalý! Waltz opět nezklamal. DiCaprio místy možná trochu přehrává, ale ukázal, že je to machr a svou roli zvládl na jedničku, stejně tak jako S. L. Jacksona a Foxx. I když nejsem velký fanda a znalec westernů, tento film se v mém žebříčku nejlepších filmů usadil hodně, hodně vysoko.

Avengers

Avengers (2012)

Na komiksových filmech a seriálech, ať už filmových nebo animovaných jsem vyrostl. Postavy Thora, kapitána Ameriky a hlavně Iron mana u mě vždy patřily k těm nejoblíbenějším. Jejich spojení v jednom hollywoodském trháku jsem si tak rozhodně nemohl nechat ujít. Film Avengers nabízí vše co předchozí komiksovky, ovšem hned několikanásobně lépe a ve větším množství. Akce, napětí, hlášky, humor – vše na jedničku. Mark Ruffalo jednoznačně nejlepší Hulk (promiň Nortone), Robert Downey Jr. opět nezklamal. Jsem opravdu hodně zvědaví, jak dopadne dvojka. První Avengers nasadily laťku hodně vysoko (i když třetí Iron man ji málem překonal).

Osm hrozných

Osm hrozných (2015)

Divím se tolika špatným hodnocením i u uživatelů, kteří tvorbu jednoho z nejoriginálnějších filmových tvůrců současnosti mají v oblíbených. Že je úvodní hodina filmu o ničem? V žádném případě! Já byl během této části krásně seznámen s ústředními postavami filmu, s jejich temnou minulosti a s lehkým úsměvem na rtech a občasným výbuchem smíchu jsem hltal jejich dialogové a hláškami nabité scény. Díky tomu jsem byl krásně vtáhnut do děje a po příjezdu k Minnie následné dvě hodiny utekly jako v žádném jiném filmu. Opět jsem byl zasažen kupou originálních nápadů, neskutečných příběhů a prupovídek zejména ze strany nepřekonatelného S. L. Jacksona (tenhle borec je prostě král!). Scény s jeho černým lofasem, lincolnovým dopisem nebo postupné řešení všech tajností a zločinů u Minnie ala Hercule Poirot, se nesmazatelně zapsaly do mé mysli. Neskutečně gradující film a další nekompromisní bomba. Přesně to co se od tria Tarantino - Richardson - Morricone očekává a také se nám to dostalo...

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Bridgese mam rád a jeho role Jeffreyho "Dude" Lebowskiho je rozhodně jeho nejlepší. Úžásná komedie, která určitě není pro každého, no mě si naplno získala. Bez debat nejlepší film Coenových. Jinak musím pochválit hodně povedený český dabing! [soukromý očko: Hele, já nechci dělat tvý přítelkyni potíže... Jeffrey "Dude" Lebowski: Není, to moje přítelkyně. Je to moje šukačka! Jsem jenom inseminátor, chápeš to?!].

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Filmy jako Snatch, V Bruggách, Sbal prachy a vypadni atd. fakt můžu. Snatch v téhle kategorii jasně vládne. Jedna postava lepší než druhá a co je hlavní, skvěle zahraná (snad nejlepší Pittova role!). Ty zápletky, hlášky a scénky nemají chybu. Víc takových filmů prosím!!!

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

Gibson a Glover jsou jednoznačně nejlepší dvojka, která se kdy dostala na filmový plátna. Filmová pecka 80. let plná skvělé akce, humoru a nezapomenutelných scén. Společně s dalšími díly jedna z mých nejoblíbenějších filmových sérií vůbec.

Rivalové

Rivalové (2013)

Po dalším zhlédnutí možná budu muset změnit pořadí mé top 10 (tak už se změnilo)... Jakožto velký sportovní fanoušek se skláním před Howardem, který brilantním způsobem zpracoval jeden z nejsilnějších momentů sportovních dějin (těch pár chyb vem čert). Kamera za mě nejlepší v uplynulém roce, plus ta (tradičně od Zimmera) skvělá hudba, střih, smysl pro detail a herecké výkony (tedy hlavně ten Brühla), no prostě za mě nejlepší film roku 2013... Jinak to, že Akademici tento snímek při nominacích na Oskary přehlédli, považuji za absurdní a naprosto nepochopitelné!

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Film skončil, já odcházel z kina a říkal jsem si, že to není zas tak parádní film, jak většina zde uvádí. Za necelé dva dny se mi film rozležel v hlavě a při psaní tohoto komentáře se mi vybavují všechny ty ulítlosti, nápady, ten vymazlený vizuál, hudba jak z jiného světa a akce, ta nadupaná akce, která zaslouží několikaminutový standing ovation. V konfrontaci s touto akční automobilovou bombou působí celá série Fast and Furious jako hovadinka pro slečinky. Nakonec se jen ptám: Kde jste, pane Millere, ty roky kur*a byl!!!