Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (20)

plakát

Ukradený stát (2019) 

Velmi zmatené, náhodně poskládané , ovšem zároveň znepokojivé. Lepší je dokument o podobné záležitosti, Skutok sa stal. Škoda, promarněná příležitost. Pán s klávesami je velká prohra paní Piussi.

plakát

Jaroslav Kučera Deník (2019) 

Nejnadhodnocenější snímek na čsfd. Záměr dobrý, materiál dobrý, provedení chvílemi hraničící s útokem na psychické zdraví diváka (několikaminutové úseky, při nichž se během vteřiny vystřídá několik stroboskopických záběrů).

plakát

Most - Epizoda 1 (2011) (epizoda) 

"Vy nemužete sedět?" "Můžu, přijel jsem autem." "Tak si představte, že ta židle je auto."

plakát

Případ pro začínajícího kata (1969) 

Kafka (třeba jen ten stroj na zabíjení- viz V kárném táboře), taky Orwell, ale pokud jste četli deníky Pavla Juráčka, tak zjistíte, že je to jen a jen Juráček. Btw, ty deníky doporučuju, je to fajn čtení. Dnes asi srozumitelné méně, než v době komunismu, ale stojí to za to.

plakát

Černé zrcadlo - Medvídek Waldo (2013) (epizoda) 

Dystopie jak má být. Vynikající díl, politika kolem nás vede, jak trpce pravil konzervativní kandidát, k tomu, že se postaví silnice a fungují nemocnice. Jenže na tohle zapomínáme a volíme si modré nebo žluto-hnědé medvídky, nedivme se potom tomu, že nám to méďové spočítají a pěkně to tu vyčistí.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Winona Ryder - 0 hvězdiček - sice je to fantastická studie hysterie, ale koukat na to několik hodin je jen pro otrlé. Hudba - 5 hvězdiček -špička! Dětští hrdinové - holka je fakt dobrá.

plakát

Milada (2017) 

Milada určitě není "odpad", jak se mnozí pokoušejí naznačit. Nikde ve filmu jsem neviděl prkennou figuru deklamující "moudra". Naopak, Miladu jsem Ayelet Zurer věřil, film nenudil. Měl určitě plno nedotažení, ale dobová atmosféra byla zachycena celkem věrně. Příběh Milady by se asi dal zachytit "akčně" á la Doznání. Ale pokud jste viděli záznamy s Miladou Horákovou u komunistického "soudu", vychází mi, že se film pozoruhodně trefil do její osobnosti. Nenechte se ovlivnit hyperkritickými komentáři a jděte si udělat názor sami. Třeba zjistíte, že jste na jiné vlně než většina lidí v této zemi.

plakát

Tady to musí být (2011) 

Krásně pomalý film. Můžete u něj krásně pomalu přemýšlet.

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Je zajímavé, že někteří si film vykládají jako oslavu dopadení UBL, přičemž se dozajista o žádnou oslavu nejedná. Ukazuje se nám špína a hnus, která doprovází práci tajných služeb, nijak si ovšem tato špína nezadá s odpornými metodami teroristů. Takže jako lidstvo jsme to od dob starověkého vraždění v podstatě nedotáhli nijak daleko. Film není akční střílečka, takže mnoho lidí zklame, ovšem pokud jej srovnám s nedávno viděným Argem, tak je minimálně o třídu lepší - myšlenkou i hereckými výkony - myslím Jessicu, která opravdu Bena deklasuje.

plakát

Lincoln (2012) 

Tento film nebude nudit nikoho, kdo se zajímá o historii USA, potažmo historii obecně. Budou se u něj k smrti nudit milovníci slaboduchých stříleček. I když se nekonají srdceryvné a emocionální scény, jak mnozí diskutující naznačují, těžiště filmu tkví jinde - jde o dilema, zda-li účel světí prostředky, které je pro morálního člověka vždy velmi těžké rozhodnout. Samozřejmě mnozí mohou namítnout, že se zde glorifikuje a osifikuje americký mýtus, ovšem jsme přece natolik poučení, abychom trochu toho vlastenčení Spielbergovi prominuli. Dialogy skvělé, monology ještě lepší.