Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (235)

plakát

Manifest (2018) (seriál) 

První řada je hodně wow, pak je třeba toho spoustu přetrpět, zeména celou šílenou první půlku čtvrté řady, ale finále se velmi povedlo a spravilo chuť. Geniální je casting, kdy příbuzní opravdu vypadají jako příbuzní.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Prequel je sice fajn, ale snad až moc respektuje tu Carpenterovu verzi. Je to vlastně stejný skoro, minimum nápadů. Přitom ty nápady, které se ve filmu objevily, fungují.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Viděl jsem to znovu po letech a oproti prvnímu a druhému shlédnutí mě už netriggerují překvapení ve scénáři a vidím, že je to fakt dobrý film. Asi i chápu, co tím chtěli autoři říct a vlastně to funguje. V detailech je to přímo výborné. Casting mi sedl.

plakát

Barbie (2023) 

Podobné geniální, originální a drzé jako Verhoevenova Hvězdná pěchota

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Jako adaptace to není úplně mino, ale ani to není moc dobré. Všechno zajímavé se stane v první hodině a pak už se motivy jen opakují. Převedení příběhu postav se moc nepovedlo. Zařazení politické linky je banální, zjednodušené jako pro děti nebo úplné retardy a nepovedlo se imho vůbec. Naopak skvěle se podařilo zobrazit paniku, děs a chaos na bojišti, zejména ve scéně s tanky.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Všechny recenze tak kritizovaly příběh a postavy, že jsem byl nakonec příběhem a postavami spíš příjemně překvapený. Vizuálně nádherné a nové.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Je škoda, že v rozpočtu nezbyly peníze na kulisy. Díváme se tak na film, který se skoro celý odehrává v lese, kde vesničani snad žijí v díře v zemi, ale jde jim vlastně i věřit, že úspěšně vzdorují armádám dvou králů, kteří soupeří o císařský trůn. Ti totiž bydlí doslova v ruinách. Asi i chápu, co chtěl režisér filmem sdělit. Kdyby mě neustále nevytrhávaly ze zážitku tyhle nedostatky na výpravě, třeba bych mu to i věřil a přimhouřil bych oko nad tím, že příběh je překombinovaný a dost dobře nevím, komu a proč bych měl vlastně fandit. Herci dobří, bitvy taky. V těch několika scénách, které se odehrávají na světle, bych radši vynechal temný filtr. Vypadá to jako film natočený schopným kaskadérem a producentem.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Bylo to naprosto výborné, vkusné, geniální režie a akce bez trapných superhrdinů. Co se týče scénáře, tak dialogy se povedli, osobní rovina hraje na emoce tím správným způsobem, ale dějově jsem si připadal, že koukám na Pearl Harbor a mám fandit Japoncům :)

plakát

Seal Team: Pár správných tuleňů (2021) 

Tuleni vypadají spíš jako lachtani. Prvních 10 minut to vypadalo, že film může bavit jenom děti, pak se to rozjelo ve standardní slušný animák. Animace specifická, ale nebyl problém si na ni zvyknout.

plakát

Volejte Saulovi (2015) (seriál) 

Je to vcelku nuda. Koukat se na to dá, ale nemůžu říct, že bych se nějak moc těšil na další díl. Průměr.